ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دبیرکل ناتو: از اوکراین تا زمانی که «در جنگ پیروز شود» حمایت می‌کنیم

ینس استولتنبرگ می‌گوید اوکراینی‌ها باید شرایط صلح را تعیین کنند و تصمیم‌گیری درباره زمان مناسب برای پیوستن به مذاکرات به اوکراین بستگی دارد. وزیر خارجه اوکراین می‌گوید باید به مرزهای سال ۱۹۹۱ بازگردیم.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، پنج‌شنبه ۲۶ مرداد / ۱۷ اوت در نشست مطبوعاتی خود در نروژ گفت: «تنها اوکراینی‌ها می‌توانند تصمیم بگیرند که چه زمانی شرایط برای مذاکره فراهم است و چه کسی می‌تواند در مورد راه حل‌های قابل قبول در میز مذاکره تصمیم بگیرد.»

استولتنبرگ با بیان این‌که «نقش ناتو حمایت از اوکراینی‌ها است»، افزود ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ناتو را دست‌کم گرفته است و این ائتلاف نظامی «تا زمانی که اوکراین در جنگ پیروز شود از این کشور حمایت خواهد کرد».

دمیترو کولِبا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه بار دیگر تأکید کرد که کشورش به آزادسازی تمام سرزمین‌های خود، به هر قیمتی که باشد، پایبند است. او گفت: «اوکراین می‌خواهد تمام سرزمین‌های خود را مطابق با مرزهای سال ۱۹۹۱ آزاد کند.»

سخنان استولتنبرگ و کولِبا در حالی بیان می‌شود که دو روز پیش استیان ینسن، رئیس دفتر دبیرکل ناتو اعلام کرد که بحث در مورد ملاحظات امنیتی اوکراین پس از پایان جنگ مهم است. او گفت یک راه حل ممکن برای اوکراین می‌تواند این باشد که بخشی از خاک خود را در ازای عضویت در ناتو واگذار کند.

دمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه در واکنش به این سخنان در پیامی در تلگرام «طرح جدید» استیان ینسن برای اوکراین را به کنایه «جذاب» توصیف کرد و نوشت:

«اما تنها پرسشی که باقی می‌ماند این است که تمامی سرزمین‌های اوکراین مورد بحث است و در صورتی که مقام‌های اوکراینی در پی پیوستن به ناتو باشند باید از خود کی‌یف، که پایتخت روسیه قدیم بوده چشم‌پوشی کنند و پایتخت خود را به لویو انتقال دهند.»

مسکو در حال حاضر حدود ۱۸ درصد از اراضی اوکراین را در اختیار دارد. کی‌یف اوایل تابستان سال جاری برای بازپس‌گیری سرزمین‌های خود به‌ویژه در جنوب و شرق دست به ضدحمله زد، اما نیروهایش با موانعی همچون میدان‌های مین روبه‌رو شدند و در نهایت این ضدحمله نتایج برزگی در بر نداشته است. با این حال کشورهای غربی به رهبری آمریکا همچنان از اوکراین حمایت تسلیحاتی می‌کنند.

روز پنج‌شنبه در اوکراین اعلام شد که گردان جنجالی «آزوف» که راست‌های افراطی اوکراین آن را در سال ۲۰۱۴ تأسیس کرده بودند دوباره در جبهه مقابل نیروهای روسیه در شرق اوکراین مستقر شده است. روسیه حضور این گردان را دلیلی بر «نازی» خواندن دولت اوکراین و توجیه حمله نظامی خود به این کشور عنوان کرده بود.

در جریان نبرد برای تصرف شهر بندری ماریوپول، گردان «آزوف» محاصره شد و بازماندگان آن به اسارت روس‌ها درآمدند. بعدها مجروحان آن با روس‌های اسیر مبادله شدند. چندین افسر «آزوف» نیز که به ترکیه منتقل شده بودند پس از سفر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در اوایل ماه ژوئیه به این کشور، به اوکراین بازگشتند. طبق توافق اولیه قرار بود آن‌ها تا پایان جنگ در ترکیه بمانند. روسیه از بازگشت نیروهای «آزوف» به اوکراین به‌عنوان نقض توافق‌نامه انتقاد کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.