ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آیا خانه سینما در ۱۰ روز آینده بازگشایی می‌شود؟

سازمان سینمایی اساسنامه متفاوتی به خانه سینما ابلاغ کرده و یک ضرب‌العجل ده روزه هم برای بازگشایی خانه سینما تعیین کرده است.

جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی کشور اعلام کرد که در دیدار روز پنج‌شنبه با محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران بر سر بازگشایی خانه سینما تفاهمی به‌وجود آمده است. به گزارش خبرگزاری فارس شمقدری گفت در این دیدار نماینده هیئت مدیره خانه سینما و نمایندگان صنف‌های سینما حضور داشتند.

فرهاد توحیدی، رییس هیأت مدیره خانه سینما در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران

به‌گفته شمقدری ۱۴ صنف سینمایی که چندی پیش تصمیم گرفته بودند جلسه مجمع عمومی را در ماه جاری برگزار کنند و بدین ترتیب خانه سینمای دیگری ایجاد کنند نیز از این تصمیم صرف‌نظر کرده‌اند.

روح کلی تفاهمی که روز پنجشنبه در دفتر ریاست جمهوری انجام شد با نامه اخیر شمقدری به هیأت مدیره خانه سینما تفاوت دارد و ظاهراً به درستی و با امانتداری بازتاب نیافته است.

شمقدری افزود: «پیش‌بینی می‌کنیم حداکثر بین دو تا سه هفته آینده مراحل بازگشایی خانه سینما باید طی شود و در خانه سینما باز شود.»

با این حال فرهاد توحیدی، رئیس هیأت مدیره خانه سینما خبر داد که گویا روح کلی تفاهمی که در روز پنجشنبه در دفتر ریاست جمهوری انجام شد با نامه اخیر شمقدری به هیأت مدیره خانه سینما تفاوت دارد و ظاهراً به درستی و با امانتداری بازتاب نیافته است. افزون بر این رییس هیأت مدیره خانه سینما گفت سازمان سینمایی پانزدهم تیرماه اساسنامه‌ای به دفتر وکیل خانه سینما فرستاده که با اساسنامه مورد توافق هیأت هفت‌نفره تفاوت دارد. توحیدی در این‌باره گفت: «اولا مُهری که دارد کپی است و ثانیاً موارد اساسنامه، نسبت به آنچه که هیأت هفت نفره آن را تصویب و امضاء کرده، تغییر پیدا کرده است. در حالی‌که اساسنامه باید بی‌کم و کاست به مجمع عمومی خانه سینما برده شود و به تصویب مجمع عمومی برسد.»

دعوا از روز اول بر سر اساسنامه بوده است

تفاهم‌نامه بحث‌برانگیز

با توجه به اینکه دعوای سازمان سینمایی با خانه سینما از روز اول بر سر اساسنامه بوده، می‌توان چنین تصور کرد که در جلسه اصناف سینما با رییس جمهور در روز پنجشنبه تفاهمی صوری به وجود آمده، اما سازمان سینمایی پس از این جلسه تلاش کرده است، اساسنامه‌ای متفاوت را به خانه سینما بقبولاند.

در اساسنامه خانه سینما آمده است که خانه سینما مؤسسه‌ای ا‌ست که تحت نظر وزارت ارشاد تشکیل شده. وزارت ارشاد اما می‌گوید خانه سینما می‌بایست تحت نظر دولت فعالیت کند.

همچنین وزارت ارشاد خواهان آن است که هرگونه تغییری در اساسنامه خانه سینما به تصویب شورای فرهنگ عمومی (از زیرمجموعه‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی) برسد. اما خانه سینما طبعاً خواهان استقلال از شورای فرهنگ عمومی است. همچنین وزارت ارشاد می‌گوید می‌بایست آثار سینمایی با شئونات فرهنگ و مبانی انقلاب اسلامی سازگار باشد و این امر در اساسنامه خانه سینما قید شود.

فرهاد توجیدی، رییس هیأت مدیره خانه سینما درباره اختلاف بین دو نسخه اساسنامه خانه سینما گفت: «متأسفانه نسخه‌ای که به دست ما رسیده، در بسیاری از بندهای تعیین‌کننده، تفاوت‌های اساسی با نسخه امضاء‌شده هیات هفت‌نفره دارد و حتی خارج از چارچوب‌های مورد توافق مشاوران حقوقی خانه سینما و سازمان سینمایی است. در سایر بندهای نامه آقای شمقدری هم تکالیفی خارج از روح قوانین جاری کشور آمده که طبیعتاً پاسخ حقوقی به آن‌ها در اولین فرصت داده خواهد شد.»

ضرب‌العجل ده روزه

چهارم تیرماه محمود احمدی‌نژاد به جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی دستور داده بود که خانه سینما حتماً باید در روزهای باقی‌مانده از زمامداری دولت دهم بازگشایی شود. در پی این نامه، شمقدری تأکید کرد که دستور احمدی‌نژاد مبنی بر بازگشایی خانه سینما مشمول تداخل زمانی شده و جزئیات فعالیت‌های مربوط به خانه سینما و هیأت بازگشایی را با رئیس‌جمهور مطرح کرده‌ است. این سخنان شمقدری اما با واکنش محمد شیخیان، معاون اطلاع‌رسانی دفتر رییس‌جمهور روبه‌رو شد و وی تأکید کرد که دستور احمدی‌نژاد پس از دیدار شمقدری با رئیس‌جمهور و ارائه توضیحات به وی ابلاغ شده است. او هم‌چنین اعلام کرده بود که «نظر رییس‌جمهور همچنان بر این است که خانه سینما باید بازگشایی شود.»

اگر خانه سینما در دولت دهم بازگشایی نشود، یک معنای آن این است که سیاست‌های سینمایی دولت دهم برای همیشه در سایه این شکست خواهد ماند.

پس از دامنه‌دار شدن بحران خانمه سینما بود که جلسه روز پنجشنبه اخیر بین اصناف سینمایی و دولت برگزار شد. بعد از برگزاری این جلسه اما شمقدری به هیأت مدیره خانه سینما نامه‌ای نوشت و یک مهلت ده روزه برای بررسی اساسنامه خانه سینما و بازگشایی این نهاد صنفی تعیین کرد. به یک معنا دولت دهم تلاش می‌کند از یک سو خانه سینما را تحت فشار قرار دهد که در روزهای باقی‌مانده، به سرعت تن به اساسنامه‌ای بدهند که با اساسنامه مورد تأیید خانه سینما تفاوت‌هایی دارد و از سوی دیگر با بازگشایی خانه سینما، کل سیاست‌های سینمایی‌‌اش در چهار سال گذشته را از ورشکستگی کامل نجات دهد. اکنون، پس از جلسه روز پنجشنبه هرچند خانه سینما تحت فشار قرار گرفته، اما با توجه به دستور رییس جمهور فشار روی سازمان سینمایی به مراتب بیشتر است. شاید به همین دلیل است که فرهاد توحیدی، رییس هیأت مدیره خانه سینما با خونسردی گفت: «متأسفانه مصاحبه‌های پی‌در پی آقای شمقدری تفاوت و تناقضات بسیاری با مفاد نامه ایشان ایجاد کرده است که قابل اشاره است و این تناقضات باید حل شود چون ارتباطی با جوهر مذاکرات روز پنجشنبه ندارد.»

و در ادامه ضرب‌العجل تعیین شده از سوی شمقدری را غیر قانونی خواند و گفت: «اصناف عضو خانه سینما موظف شده‌اند، مجمع عمومی خودشان را قبل از برگزاری مجمع عمومی خانه سینما تشکیل بدهند درحالی‌که تعیین ضرب‌العجل ۱۰ روزه خارج از قوانین رایج کشوری است.»

و در ادامه افزود: «این درحالی است که مجمع عمومی مؤسسات و تشکل‌ها حداقل می‌بایست ۱۵ روز قبل از برگزاری از طریق جراید کثیرالانتشار به آگاهی اعضاء برسد.»

با این تفاصیل دولت کاری را که می‌بایست در طی چهار سال انجام دهد، اکنون می‌بایست در فقط ۱۰ روز به انجام برساند. در این میان با توجه به اینکه خانه سینما چهار سال تحت فشار بوده، ممکن است بتواند این فشارها در روزهای آخر کار دولت دهم را به‌سادگی تحمل کند. اگر خانه سینما در دولت دهم بازگشایی نشود، یک معنای آن این است که سیاست‌های سینمایی دولت دهم برای همیشه در سایه این شکست خواهد ماند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.