ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

از سرگیری اعتراضات طرفداران اتحادیه اروپا در گرجستان؛ دو تن از رهبران دستگیر شدند

رهبر حزب مخالف «ائتلاف برای تغییر» با سپردن وثیقه آزاد شد. کایا کالاس، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، برخورد با معترضان را محکوم کرد.

پلیس گرجستان یکشنبه شب ۱۴ بهمن / ۲ فوریه در جریان اعتراضات طرفداران اتحادیه اروپا، چندین مخالف دولت را بازداشت کرد.

هزاران معترض که خواستار برگزاری انتخابات جدید پارلمانی بودند، به‌طور موقت یک بزرگراه در حاشیه تفلیس، پایتخت گرجستان را مسدود کردند. 

به گزارش رویترز، سه معترض از جمله نیکا مِلیا، رهبر حزب مخالف «ائتلاف برای تغییر»، دستگیر شدند. رسانه‌های محلی می‌گویند گیورگی اوگولاوه، شهردار پیشین تفلیس نیز در میان دستگیرشدگان بود. 

خبرگزاری اینترفاکس گزارش داد که به نظر می‌رسد مِلیا بعداً با سپردن وثیقه آزاد شده است. پلیس بیانیه‌ای در این مورد صادر نکرد. 

وزارت کشور گرجستان پیش از اعتراضات در بیانیه‌ای تأکید کرده بود که پلیس اطمینان حاصل خواهد کرد که تظاهرات در محیطی مسالمت‌آمیز و در چارچوب قانونی برگزار شود. 

کالاس: «برخورد خشن با معترضان مسالمت‌جو غیرقابل قبول است»

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، یکشنبه شب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «برخورد خشن با معترضان مسالمت‌جو، روزنامه‌نگاران و سیاستمداران در تفلیس غیرقابل قبول است.»

او افزود: «گرجستان انتظارات لازم برای نامزدی عضویت در اتحادیه اروپا را برآورده نمی‌کند. اتحادیه اروپا در کنار مردم گرجستان در مبارزه آن‌ها برای آزادی و دموکراسی ایستاده است.» 

زمینه اعتراضات

زمینه اعتراضاتی که ماه‌هاست در گرجستان ادامه دارد، شواهدی از تخلفات در انتخابات پارلمانی اکتبر گذشته و همچنین اعلامیه حزب حاکم «رؤیای گرجی» ـ که به‌طور رسمی برنده انتخابات اعلام شد ـ مبنی بر متوقف کردن روند پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸ است. 

منتقدان نگرانند که این موضوع با نفوذ سیاسی روسیه مرتبط باشد و مسکو تلاش می‌کند تا از پیوند این کشور کوچک در قفقاز جنوبی با غرب جلوگیری کند. حزب «رؤیای گرجی» توسط بیدزینا ایوانیشویلی، میلیاردری که ثروت خود را در روسیه به‌دست آورده، تأسیس شده است. 

معترضان خواستار بازگشت به مسیر الحاق به اتحادیه اروپا هستند که در قانون اساسی کشور تعیین شده است. در جریان اعتراضات اخیر، درگیری‌های مکرری با نیروهای امنیتی رخ داده که منجر به مجروح شدن و دستگیری صدها نفر شده است. پلیس متهم به استفاده بیش از حد از زور و شکنجه شده است. 

اعتراضات در هفته‌های اخیر کاهش یافته بود، اما در روز یکشنبه با تجمع هزاران نفر در مقابل یک مرکز خرید در شمال تفلیس از سر گرفته شد. 

حضور پلیس در این تجمع قابل توجه بود. پیش از این، وزارت کشور در بیانیه‌ای به معترضان هشدار داده بود که مسدود کردن بزرگراه جرم محسوب می‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.