پاکستان: عملیات آزادسازی صدها گروگان در قطار پایان یافت
نیروهای ارتش آزادیبخش بلوچستان یک خط راهآهن را در پاکستان منفجر کردند و صدها مسافر قطار را به گروگان گرفتند. ارتش پاکستان میگوید با کشته شدن مهاجمان، گروگانگیری مسافران نیز پایان یافت.

نیروهای نظامی پاکستان ـ عکس از آرشیو
ارتش پاکستان شامگاه چهارشنبه ۲۲ اسفند / ۱۲ مارس اعلام کرد که همه مهاجمان کشته شدهاند و کنترل اوضاع دوباره به دست ارتش افتاده است.
ارتش همچنین گفت نیروهای امنیتی در حال پیشروی به سمت واگنهای قطار هستند. هنوز شمار کشتهشدگان در میان مسافران قطار مشخص نیست.
عملیات نجات صدها نفر که پس از ربوده شدن یک قطار توسط گروه ارتش آزادیبخش بلوچستان (BLA) در جنوب غرب پاکستان به گروگان گرفته شدند، چهارشنبه وارد روز دوم خود شد.
در این روز نیروهای امنیتی پاکستان ادعا کردند که حدود ۱۹۰ نفر از گروگانها را آزاد کردهاند. این گروگانها پس از آنکه شبهنظامیان ارتش آزادیبخش بلوچستان خط راهآهن را منفجر کردند و به قطار جعفر اکسپرس حمله کردند، به اسارت گرفته شده بودند.
این حمله زمانی رخ داد که قطار حامل حدود ۴۵۰ مسافر، سهشنبه بعدازظهر از یک تونل در کوههای ناهموار استان بلوچستان عبور میکرد.
مقامات اعلام کردند که نیروهای نظامی و امنیتی عملیات هوایی و زمینی خود را برای بازپسگیری کنترل منطقه آغاز کردند و تا روز چهارشنبه حدود ۳۰ نفر از افراد ارتش آزادیبخش بلوچستان کشته شدند.
با این حال، این تلاشها به دلیل دورافتاده و خطرناک بودن منطقه، که ارتباط و جابهجایی را دشوار میکند، با مشکل روبهرو شده بود.
یک مقام دولتی صبح چهارشنبه گفت که حدود ۱۳۰ گروگان هنوز در دست ارتش آزادیبخش بلوچستان گروگان هستند و در قطار باقی ماندهاند. این مقام که نخواست نامش فاش شود، افزود: «شب گذشته تلاشی برای نجات گروگانها انجام شد، اما توسط شورشیان دفع شد. صبح امروز نیز تلاش دیگری ناموفق بود.»
ارتش آزادیبخش بلوچستان ادعا کرده است که شمار زیادی از گروگانها نیروهای نظامی یا پلیس هستند، اما دولت منطقهای گفته است که اکثر گروگانها غیرنظامی هستند.
بر اساس گزارشهای رسانههای محلی، ارتش آزادیبخش بلوچستان بمبگذاران انتحاری را با جلیقههای انفجاری در نزدیکی برخی از گروگانها مستقر کرده و این موضوع نجات آنها را پیچیدهتر کرده بود. یک مقام امنیتی به رادیو پاکستان گفت: «تروریستها از افراد بیگناه بهعنوان سپر انسانی استفاده میکنند.»
یوسف بشیر، یکی از مسافران بود که اجازه یافت قطار را ترک کند. او لحظهای که قطار توسط شبهنظامیان متوقف شد را چنین توصیف کرد: «انفجار بزرگی رخ داد. همه ترسیده بودند و مردم فریاد میزدند و گریه میکردند. ما در طول انفجارها روی زمین دراز کشیدیم. همه در قطار دراز کشیدند زیرا تیراندازی هم میکردند.»
او گفت پس از توقف تیراندازی، افراد ارتش آزادیبخش بلوچستان آمدند و از همه مسافران خواستند که از قطار خارج شوند وگرنه کشته خواهند شد. بشیر گفت: «آنها بچههایم، همسرم و خودم را آزاد کردند. به ما هشدار دادند که به عقب نگاه نکنیم و به راه خود ادامه دهیم. من ندیدم که چند نفر در پشت سر باقی ماندهاند.»
کسانی که ارتش آزادیبخش بلوچستان به آنها اجازه داد قطار را ترک کنند، گفتند که بیش از هفت ساعت در طول شب از طریق زمینهای ناهموار کوهستانی به سمت مناطق امن راه رفتند.
ارتش آزادیبخش بلوچستان در یک بیانیه نوشتاری که به گاردین ارسال کرده گفته است که این گروگانگیری «پاسخ مستقیمی به اشغال چند دههای پاکستان در بلوچستان و جنایات جنگی بیامانی است که علیه مردم بلوچ انجام شده است.»
بلوچستان، منطقهای وسیع اما کمتر توسعهیافته است که با ایران و افغانستان هممرز است. این منطقه دهههاست که شاهد شورشهای جداییطلبانه علیه دولت و ارتش پاکستان بوده است. آنها دولت را متهم میکنند که این منطقه را نادیده گرفته و از آن بهرهبرداری میکند.
در بیانیه ارتش آزادیبخش بلوچستان آمده است: «عملیات بولان پاسخ تاکتیکی به این جنایتهاست و هدف آن نشان دادن این است که نیروهای اشغالگر شکستناپذیر نیستند و حضور مداوم آنها در بلوچستان با مقاومت قاطعانه مواجه خواهد شد.»
این گروه همچنان ادعا میکند که ۲۰۰ گروگان در اختیار دارد، رقمی که بهطور مستقل تأیید نشده است. ارتش آزادیبخش بلوچستان عصر سهشنبه پیشنهاد داد که گروگانها را با زندانیان سیاسی بلوچ مبادله کند.
این گروه مسلح بهتازگی عملیات خود را در بلوچستان افزایش داده و مسئول برخی از شدیدترین حملات سالهای اخیر در پاکستان بوده است. در ۱۹ آبان / ۹ نوامبر گذشته بمبگذاری در ایستگاه قطار شهر کویته پاکستان یکی از این حملات بود که دستکم ۲۴ کشته و بیش از ۴۰ نفر زخمی بر جای گذاشت.
ارتش آزادیبخش بلوچستان که در پاکستان فعالیتاش غیرقانونی است، مدتهاست که برای استقلال از اسلامآباد دست به حملات مسلحانه میزند. این بزرگترین گروه از چندین گروه شورشی قومی است که با دولت میجنگند و معتقدند دولت منابع گازی و معدنی ایالت بلوچستان را به سود خود مورد بهرهبرداری قرار میدهد.
بلوچستان بزرگترین و در همین حال فقیرترین ایالت پاکستان است که از منابع طبیعی غنی برخوردار است.
دولت پاکستان در بلوچستان سیاست ایجاد ناشهروندهای بلوچ و سرکوب امنیتی را پیش میبرد. اعتراضات مردم بلوچ نیز در دو سال گذشته ادامهدار بوده است. آنچه پاکستان بهعنوان سیاست توسعه اقتصادی برای ثبات پیش میبرد، عملی نشده و دستکم برای مردم ساکن بلوچستان، چیزی تغییر نکرده و زندگیشان بهتر نشده است.
در طول سالها، بسیاری از فعالان بلوچ را دولت و نیروهای امنیتی پاکستان، ناپدیدسازی قهری کردهاند. همزمان با سرکوب مردم بلوچستان که اغلب با محکومیت بینالمللی مواجه شده، گروههای شبهنظامی هم قدرت بیشتری گرفتهاند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
توضیح:
این خبر با اطلاعات تازه بروز شد و تیتر و تیزر و متن آن تغییر کرد.
نظرها
نظری وجود ندارد.