ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چین، روسیه و ایران خواستار پایان تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای شدند

نمایندگان سه کشور که در پکن گرد هم آمده بودند تأکید کردند که «تعامل و گفت‌وگوی سیاسی و دیپلماتیک بر اساس اصل احترام متقابل، تنها گزینه عملی و ممکن» در مورد برنامه هسته‌ای ایران است.

نمایندگان چین، روسیه و ایران روز جمعه ۲۴ اسفند / ۱۴ مارس در پکن خواستار توقف تحریم‌های آمریکا علیه ایران به دلیل توسعه برنامه هسته‌ای این کشور و ازسرگیری مذاکرات چندجانبه در این زمینه شدند.

این گفت‌وگوها آخرین تلاش برای بررسی موضوع هسته‌ای ایران است و پس از آن انجام می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش برای آغاز مذاکرات، نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی ایران نوشت.

این نامه که جزئیاتی درباره آن منتشر نشده است، در حالی ارسال شد که ترامپ به‌عنوان بخشی از کارزار «فشار حداکثری» خود تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد. این کارزار ضمن تأکید بر امکان اقدام نظامی، بر این باور است که هنوز می‌توان به یک توافق جدید دست یافت.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، قبل از نشست سه کشور به خبرنگاران گفت:

در شرایط فعلی، ما معتقدیم که همه طرف‌ها باید آرامش و خویشتن‌داری را حفظ کنند تا از تشدید وضعیت هسته‌ای ایران یا حتی حرکت به سمت تقابل و درگیری جلوگیری شود.

دونالد ترامپ هم روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۳ اسفند / ۱۳ مارس درباره نشست ایران، چین و روسیه گفت: «شاید آن‌ها قصد دارند درباره مسائل غیرهسته‌ای گفت‌وگو کنند. شاید هم قرار است درباره کاهش تنش‌های مرتبط با سلاح‌های هسته‌ای صحبت کنند.»

سه کشوری که صبح روز جمعه گرد هم آمدند، «بر ضرورت لغو تمامی تحریم‌های غیرقانونی یک‌جانبه تأکید کردند».  

ماجائوشو، معاون وزیر امور خارجه‌ چین که ریاست این نشست را برعهده داشت، در حالی‌که کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه‌ جمهوری اسلامی و سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه‌ روسیه در کنار او ایستاده بودند، بیانیه مشترک سه کشور را خواند. او گفت:

سه کشور بار دیگر تأکید کردند که تعامل و گفت‌وگوی سیاسی و دیپلماتیک بر اساس اصل احترام متقابل، تنها گزینه عملی و ممکن در این زمینه است.

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین قرار است در طول روز با نمایندگان این کشورها دیدار کند.

اگرچه مقامات ایرانی سیگنال‌های متناقضی درباره امکان مذاکرات با آمریکا ارائه داده‌اند اما علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی گفته است که علاقه‌ای به مذاکره با یک «دولت زورگو» ندارد.

چین و روسیه هر دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند و همراه با فرانسه و بریتانیا در توافق هسته‌ای با ایران در سال ۲۰۱۵ مشارکت داشتند. نمایندگان آلمان و اتحادیه اروپا نیز در این توافق حضور داشتند. ترامپ در سال ۲۰۱۸ آمریکا را از این توافق خارج کرد و سال‌ها درگیری و تنش در خاورمیانه گسترده‌تر شد.

چین و روسیه از طریق توافق‌های انرژی روابط نزدیکی با ایران دارند و ایران نیز پهپادهای حمل‌کننده بمب در اختیار روسیه قرار داده است تا در جنگ علیه اوکراین از آن‌ها استفاده کند.

ایران اصرار دارد که برنامه هسته‌ایش صلح‌آمیز است. با این حال، مقامات جمهوری اسلامی به‌طور فزاینده‌ای تهدید کرده‌اند که در صورت ادامه فشارها، دکترین هسته‌ای خود را تغییر خواهند داد. ایران در حال حاضر اورانیوم را تا نزدیک به سطح غنای ۶۰ درصد که نزدیک به سطح مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای است، غنی‌سازی می‌کند. این در حالی است که ایران تنها کشوری در جهان است که بدون داشتن برنامه سلاح هسته‌ای، به چنین سطحی از غنای اورانیوم دست یافته است.

بر اساس توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، ایران تنها مجاز بود اورانیوم را تا غنای ۳,۶۷ درصد غنی‌سازی کند و ذخیره اورانیوم خود را در حد ۳۰۰ کیلوگرم نگه دارد. آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران نشان می‌دهد که ذخیره اورانیوم این کشور به ۸۲۹۴,۴ کیلوگرم رسیده است و بخشی از آن تا غنای ۶۰ درصد غنی‌سازی شده است.

اگرچه ایران تأکید کرده است که تحت فشار مذاکره نخواهد کرد، اما اقتصاد این کشور به‌دلیل تحریم‌های آمریکا به‌شدت آسیب دیده است. اعتراضات سال‌های اخیر در زمینه حقوق زنان، اقتصاد و نظام حکومتی ایران، حکومت این کشور را به لرزه درآورده است.

چین تلاش کرده است تا نقش بیشتری در امور خاورمیانه ایفا کند و یک سال پیش میزبان مذاکراتی بود که به بازگرداندن کامل روابط دیپلماتیک بین عربستان سعودی و ایران منجر شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.