سرکوب مردم بلوچ در بندرکلاهی میناب شدت گرفت
یورش مأموران امنیتی جمهوری اسلامی به بهانه مقابله با «قاچاق سوخت» انجام شده است. آنها کاری به این ندارند که مردم محروم با این وضعیت اقتصادی و بیکاری گسترده جز سوختبری راهی برایشان نمانده است.

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی هنگام سرکوب مردم بلوچ در بندرکلاهی میناب ـ عکس از فیلمهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی
بهگزارش شبکههای اجتماعی که خبرهای مربوط به بلوچها را منتشر میکنند، روز سهشنبه ۲۳ اردیبهشت، در سومین روز از یورش گسترده نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به بندرکلاهی میناب واقع در استان هرمزگان، سرکوب شهروندان بلوچ با بهانه «مبارزه با قاچاق سوخت» به اوج خود رسید.
براساس گزارش «کمپین فعالین بلوچ»، نیروهای امنیتی با تیراندازی مستقیم، ورود غیرقانونی به خانهها، بازداشتهای خشونتآمیز و تخریب اموال، دهها نفر از جمله کودکان و زنان را زخمی و بازداشت کردهاند.
بنا به این گزارشها، نیروهای نظامی بدون ملاحظه به سمت مردم تیراندازی کردهاند که منجر به زخمیشدن دهها نفر شده است. آمار دقیق به دلیل قطع اینترنت و فضای امنیتی نامشخص است.
این شهر تا لحظه تنظیم گزارش در محاصره نیروهای نظامی قرار داشت.
مأموران با ورود به خانهها، طلا و اثاثیههای مردم را سرقت کرده و حتی به «مسجد محمدرسولالله» یورش بردند و امام جماعت را مضروب کردند.
گزارشها حاکی از آن است که مقامات ارشد نظامی و قضائی، از جمله علیاکبر جاویدان، فرمانده انتظامی هرمزگان، مجتبی قهرمانی، رئیس دادگستری هرمزگان و قاسم رضایی، جانشین فرمانده کل انتظامی شخصاً بر سرکوب نظارت داشتهاند.
جمهوری اسلامی این عملیات را «مبارزه با قاچاق سوخت» عنوان میکند. رویآوری مردم بلوچ به سوختبری در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان بهدلیل میزان بالای بیکاری در میان آنهاست. دادههای فصلی مرکز آمار از نرخ بیکاری استانهای ایران، حاکی از آن است که استان سیستان و بلوچستان در چهار سال گذشته، در شش فصل بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است.
سوختبری بهعنوان یک اجبار بر بخش بزرگی از بلوچها در ایران تحمیل شده است و شمار افرادی که از این راه امرار معاش میکنند حدود ۱۰۰ هزار نفر برآورد میشود.
خبرگزاری فارس درباره سرکوب مردم بندرکلاهی نوشته است:
بندر کُلاهی در شهرستان میناب هرمزگان یکی از باراندازهای اصلی قاچاق سوخت در جنوب کشور بهشمار میرفت که با عملیات گستردۀ پاکسازی توسط پلیس در دو روز گذشته، بساط این اقدام برچیده و مخازنی به گنجایش میلیونها لیتر سوخت قاچاق و چند ده کیلومتر لولههای پلاستیکی جمعآوری شد و یا از بین رفت.
با این حال «کمپین فعالین بلوچ» گفته است که شواهد نشان میدهد این اقدامات بخشی از یک سرکوب سیستماتیک برای تغییر بافت جمعیتی منطقه است.
در سالهای اخیر، ساکنان بارها تهدید به تخلیه منطقه شدهاند.
بندرکلاهی در سواحل مکران نزدیک به تنگه هرمز قرار دارد و «کمپین فعالین بلوچ» میگوید حکومت قصد دارد آن را به پایگاه نظامی و صنعتی تبدیل کند.
این سرکوب و پیشیرد چنین پروژهای با سکوت رسانههای داخلی همراه بوده است.
آنچه در بندرکلاهی میگذرد، نه یک اقدام امنیتی موقت، بلکه گامی در راستای مهندسی جمعیتی و حذف مردم بلوچ از منطقهای با ارزش ژئوپلیتیکی است. این رویداد، نمونه دیگری از نقض حقوق اقلیتها در ایران است.
«کمپین فعالین بلوچ» از نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل خواسته است تا به سرکوب مردم بلوچ و تحقیق فوری درباره نقض حقوق بشر اعتراض کنند و خواهان توقف عملیات نظامی و حمایت از حقوق ساکنان بومی شوند.
نظرها
نظری وجود ندارد.