ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گفت‌وگو با نسیم خاکسار: سانسور، تولد یک اثر ادبی را ناتمام می‌گذارد

در شب نکوداشت نسیم خاکسار در هلند دقایقی با او هم‌صحبت شدیم. خاکسار با زمانه درباره ارتباط خود با جامعه و به خصوص نسل جوان و همچنین از سانسور در ادبیات سخن گفت.

نسیم خاکسار، داستان‌نویس، نمایشنامه‌نویس، شاعر و پژوهشگر نام‌آشنای ایرانی سال ۱۳۲۲ در آبادان چشم به جهان گشود. او از نویسندگان و نمایش‌نامه‌نویسان ایرانی‌ست که سالیان درازی‌ست در تبعید به سر می‌برد. در این سال‌ها از او ۲۶ جلد کتاب چاپ شده ‌است که از آن میان چندین اثر هم به زبان‌های انگلیسی، هلندی، آلمانی و فرانسوی ترجمه شده‌اند. خاکسار نخستین‌بار در ۲۲ سالگی در سال ۱۳۴۶ به زندان افتاد. بار دوم، در سال ۱۳۵۲ زندانی شد و در آستانه‌ی انقلاب، زمانی که مردم درِ زندان‌ها را گشودند به همراه زندانیان سیاسی آزاد شد. بار سوم حکومت اسلامی او را روانه‌ی زندان کرد و سرانجام در تابستان ۱۳۶۲ به‌ناچار از ایران خارج شد.

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شهر اوترخت هلند به همت نشر دنا و جمعی از دوستداران او نکوداشتی برای این نویسنده نام‌آشنا با حضور بیش از ۱۸۰ نفر برگزار گردید. پیشتر در زمانه درباره این نکوداشت گزارشی منتشر کردیم:

در حاشیه این برنامه با نسیم خاکسار گفت‌وگوی کوتاهی داشتیم. از او درباره حس‌وحالش از شب نکوداشت پرسیدیم. همچنین نظر او را درباره این ادعا که «سانسور در نزد هنرمندان خلاقیت به همراه می‌آورد» جویا شدیم. خاکسار معتقد است که سانسور، تولد یک اثر ادبی را ناتمام می‌گذارد.

این گفت‌وگو را در ادامه ببینید:

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.