ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گروسی در شورای حکام: «دستیابی ایران به اسناد محرمانه آژانس اقدام بدی است»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید اقدام ایران « با روح همکاری سازگار نیست». او گفت این‌ها اسنادی نیستند که از اسرائیل به آژانس ارائه شده‌اند.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز دوشنبه ۱۹ خرداد / ۹ ژوئن گفت که دستیابی ایران به اسناد محرمانه نهاد نظارت هسته‌ای سازمان ملل اقدام «بدی» است و با روح همکاری که باید بین آژانس و تهران وجود داشته باشد، در تضاد است.

رافائل گروسی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت:

متأسفانه، این موضوع به چند سال پیش باز می‌گردد... ما با وضوح کامل می‌توانستیم تشخیص دهیم که اسناد متعلق به آژانس در دست مقامات ایرانی بوده است، که این بد است.

او افزود: «ما معتقدیم که چنین اقدامی با روح همکاری سازگار نیست.»

گروسی در پاسخ به پرسشی درباره ماهیت اسناد و این‌که آیا آن‌ها در اصل اسناد ایرانی بوده‌اند که توسط اسرائیل ضبط شده و به آژانس ارائه شده‌اند، گفت:

خیر. ما اسنادی را از کشورهای عضو دریافت کرده‌ایم، و همچنین ارزیابی‌های خودمان را در مورد اسناد، تجهیزات و غیره داریم.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی محرمانه درباره ایران به کشورهای عضو در تاریخ ۱۰ خرداد / ۳۱ مه که رویترز آن را مشاهده کرده بود، اعلام کرد که «شواهد قطعی مبنی بر جمع‌آوری و تحلیل فعالانه اسناد فوق‌محرمانه متعلق به آژانس توسط ایران» در اختیار دارد.

این گزارش حاکی از آن بود که این موضوع «نگرانی‌های جدی درباره روح همکاری ایران را افزایش می‌دهد» و می‌تواند کار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران را تضعیف کند، اما تهران هفته گذشته در بیانیه‌ای به کشورهای عضو اعلام کرد که اتهام مطرح‌شده در گزارش «افتراآمیز» بوده و «بدون ارائه هیچ‌گونه مدرک یا سند مستدلی» مطرح شده است.

گروسی درباره گزارش اخیر خود علیه ایران درباره وجود تأسیسات‌ هسته‌ای گزارش نشده در ایران و انجام آزمایشات تسلیحاتی در این تأسیسات، گفت:

طبق ارزیابی آژانس، تا اوایل سال‌های ۲۰۰۰ از این تأسیسات استفاده شده است. ذرات و اطلاعاتی پراکنده برای شکل‌گیری چنین تفکراتی وجود دارد. اما هیچ اطلاعاتی از آن‌ها وجود ندارد.

به‌گفته گروسی وقتی اطلاعاتی در این زمینه وجود ندارد، نمی‌تواند بقیه جوانب صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کند. او گفت: «وقتی اورانیوم در جایی پیدا شده که نباید باشد، یعنی تجهیزاتی هم وجود داشته که اعلام نشده است.»

شورای حکام ۳۵ کشور عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز (دوشنبه) نشست فصلی خود را برگزار می‌کند.

در این نشست که تا جمعه ادامه دارد، به موضوع فعالیت‌های هسته‌ای ایران نیز رسیدگی می‌شود و گزارش‌های رافائل گروسی درباره راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران بررسی می‌شود.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان قصد دارند قطعنامه‌ای را پیشنهاد کنند که شورای حکام آن را تصویب کند و ایران را به‌دلیل سایر کوتاهی‌های ذکرشده در گزارش، ناقض تعهدات خود اعلام کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.