ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسرائیل می‌گوید یک عضو ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران در لبنان را کشته است

به‌گفته ارتش اسرائیل، حسین محمود مرشد الجوهری، از یگان ۸۴۰ نیروی قدس در حملات هدایت‌شده از سوی ایران علیه دولت اسرائیل و نیروهای امنیتی آن از خاک سوریه و لبنان نقش داشته است.

ارتش اسرائیل پنج‌شنبه ۴ دی / ۲۵ دسامبر اعلام کرد که نیروهایش یکی از اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در لبنان کشته‌اند؛ فردی که به‌گفته ارتش، در برنامه‌ریزی حملاتی از خاک سوریه و لبنان نقش داشته است.

ارتش اسرائیل هویت این فرد را حسین محمود مرشد الجوهری اعلام کرد و او را یکی از عناصر کلیدی یگان ۸۴۰ نیروی قدس توصیف کرد.

به‌گفته ارتش، الجوهری در منطقه انصاریه ترور شده است، اما جزئیات بیشتری درباره چگونگی کشته شدن او ارائه نداد.

در بیانیه ارتش اسرائیل آمده است که الجواهری «زیر نظر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت می‌کرد و در اقدامات تروریستی هدایت‌شده از سوی ایران علیه دولت اسرائیل و نیروهای امنیتی آن نقش داشت».

اسرائیل در ماه‌های خرداد و تیر به‌مدت ۱۲ روز به ایران حمله هوایی کرد و ارتش اسرائیل از آن زمان تقریباً به‌صورت روزانه حملاتی را در لبنان انجام داده است؛ اقدامی که به‌گفته اسرائیل با هدف جلوگیری از بازسازی توان نظامی حزب‌الله لبنان، گروه مورد حمایت ایران، صورت می‌گیرد.

آتش‌بس در لبنان که در نوامبر ۲۰۲۴ به توافق رسید، به بیش از یک سال درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله پایان داد و بر خلع سلاح این گروه قدرتمند مسلح، از جمله در مناطق جنوبی و هم‌جوار با مرز اسرائیل، تأکید داشت.

تا لحظه انتشار این خبر، ایران و لبنان واکنشی رسمی به کشته شدن الجواهری نشان نداده‌اند.

پیش از این نیز سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین‌بت) و پلیس این کشور از بازداشت یک شهروند اسرائیلی به اتهام جاسوسی از نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل، برای جمهوری اسلامی خبر داده بودند. دادستانی اسرائیل روز پنج‌شنبه کیفرخواست وادیم کوپریانوف ۴۰ ساله، ساکن ریشون لتسیون، را به اتهام جاسوسی در دادگاه ناحیه‌ای لود ارائه کرد.

به‌گفته پلیس، او اوایل ماه جاری میلادی هنگام عکاسی از اطراف محل سکونت بنت در شهر رعنانا، با استفاده از دوربین نصب‌شده روی خودرو، شناسایی و بازداشت شد و در بازجویی‌ها به ارسال تصاویر برای رابط‌های خود در خارج از کشور اعتراف کرده است.

بنت نیز در واکنش اعلام کرد تهدیدها و تلاش‌های ایران او را از فعالیت‌های عمومی‌اش بازنخواهد داشت.

مقام‌های امنیتی اسرائیل می‌گویند کوپریانوف به مدت دو ماه با رابط ایرانی در ارتباط بوده و در ازای دریافت پول، مأموریت‌های امنیتی انجام داده است؛ الگویی که به‌گفته آن‌ها در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

بر اساس هشدارهای امنیتی، جمهوری اسلامی طی دو سال گذشته تلاش برای جذب شهروندان اسرائیلی از طریق ارتباطات آنلاین را تشدید کرده و این روند اغلب با مأموریت‌های کوچک آغاز شده و به جمع‌آوری اطلاعات حساس و حتی طراحی عملیات ترور می‌انجامد.

در ایران نیز بر اساس آمار سازمان حقوق بشر ایران، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون ۱۳ نفر و از زمان آغاز جنگ ۱۲ روزه، ۱۱ نفر با اتهام جاسوسی برای اسرائیل اعدام شده‌اند؛ آماری که نگرانی‌ها درباره استفاده گسترده از مجازات اعدام در فضای امنیتی کنونی ایران را افزایش داده است.

سردار ابوالفضل شکارچی، معاون فرهنگی ستاد کل نیرو‌های مسلح ۲ دی‌ماه جاری ادعا کرد که یک «شبکه گسترده جاسوسی» را منهدم و حدود ۲۰۰۰ نفر را در این رابطه دستگیر کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.