ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خسارت‌های گسترده‌ به آرامکوی عربستان ـ اختلال در کمک‌رسانی به ۸۰۰ هزار نفر در جنگ یمن

منابع آگاه گفته‌اند حمله به شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی در ظهران خسارت‌های گسترده‌ای بر جای گذاشته است. حوثی‌های یمن اعلام کردند حملات خود به فرودگاه‌ها و تأسیسات نفتی عربستان را ادامه خواهند داد. درگیری‌های تازه تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار نفر را آواره کرده و دسترسی حدود ۸۰۰ هزار نفر به کمک‌های حیاتی بشردوستانه را مختل کرده است.

به گزارش رویترز، حملات متقابل در جنگ یمن وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ مرحله‌ای که افزون بر افزایش تهدید علیه زیرساخت‌های راهبردی عربستان سعودی، فشار بر نظام درمانی و وضعیت معیشتی مردم یمن را تشدید کرده است.

خسارت‌های گسترده به مقر آرامکو در ظهران

سه منبع آگاه روز چهارشنبه ۲۲ مهر / ۱۴ اکتبر به رویترز گفتند حمله روز سه‌شنبه به مقر آرامکو، شرکت دولتی نفت عربستان سعودی در شهر ظهران، خسارت‌های گسترده‌ای بر جای گذاشته و آتش‌سوزی ناشی از آن به چندین طبقه ساختمان سرایت کرده است.

یکی از منابع پیش‌تر گفته بود یک موشک بالستیک به مجموعه مقر آرامکو اصابت کرده و سه طبقه بالایی یکی از برج‌های اداری آن آسیب دیده‌اند. با این حال، وزارت انرژی عربستان شدت آتش‌سوزی را محدود توصیف و اعلام کرده بود که این حادثه هیچ کشته یا زخمی‌ای بر جای نگذاشته است.

به‌گفته این منابع، فعالیت‌های آرامکو ادامه دارد و کارکنان از خانه کار می‌کنند؛ همچنین برخی وظایف به دفاتر این شرکت در نقاط دیگر جهان منتقل شده است.

اهمیت این حمله از آن روست که مجموعه آرامکو در ظهران یکی از مراکز عملیاتی مهم این شرکت به‌شمار می‌رود و بر شبکه‌ای گسترده از سکوهای نفتی خشکی و دریایی، خطوط لوله، پالایشگاه‌ها و پایانه‌های صادراتی نظارت دارد.

حوثی‌ها وعده ادامه حملات را دادند

حوثی‌های یمن روز چهارشنبه اعلام کردند حملات خود به فرودگاه‌ها و تأسیسات نفتی عربستان را ادامه خواهند داد. این گروه مدعی شد موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز و پهپادهایی را به سمت تأسیسات آرامکو در ظهران، فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض و یک پالایشگاه آرامکو در ریاض شلیک کرده است، هرچند زمان دقیق این حملات را مشخص نکرد.

حوثی‌ها همچنین از شرکت‌های کشتیرانی بین‌المللی، غیرنظامیان و کارکنان خواستند فرودگاه‌ها و تأسیسات نفتی را تخلیه کنند؛ مکان‌هایی که این گروه آن‌ها را اهداف نظامی مشروع خود اعلام کرده است.

در مقابل، ائتلاف به رهبری عربستان اعلام کرد یک موشک بالستیک شلیک‌شده از سوی حوثی‌ها به سمت ریاض را رهگیری کرده است. پس از انتشار هشدار درباره احتمال تهدید هوایی در پایتخت عربستان، صدای چند انفجار مهیب در این شهر شنیده شد؛ هرچند منشأ آن‌ها بلافاصله مشخص نشد.

حملات به عربستان در روزهای اخیر افزایش یافته است. فرودگاه بین‌المللی ریاض چهار بار هدف حمله قرار گرفته و حمله روز شنبه، که به کشته شدن ۱۳ نفر انجامید، مرگبارترین حمله در عربستان طی یک دهه گذشته توصیف شده است. مقام‌های سعودی فعالیت این فرودگاه را تا ۲۵ مهر / ۱۷ اکتبر متوقف کرده‌اند و شرکت‌های هواپیمایی نیز پروازهای خود به عربستان را لغو کرده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز گذشته در واکنش به تشدید حملات حوثی‌های یمن به عربستان سعودی، این گروه را به رفتار بسیار بد متهم کرد و مدعی شد که حملات آن‌ها، احتمالاً به درخواست ایران و با هدف افزایش قیمت نفت پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا انجام می‌شود. ترامپ همچنین هشدار داد که حملات حوثی‌ها را فراموش نخواهد کرد و تلویحاً احتمال ازسرگیری حملات نظامی آمریکا علیه این گروه را مطرح کرد. او در پاسخ به پرسشی درباره تصمیم نهایی واشنگتن گفت هنوز نمی‌تواند درباره آن توضیح بدهد.

جنگی که بار دیگر شعله‌ور شده است

حوثی‌ها حملات خود را واکنشی به حمایت عربستان از نیروهای دولت یمن می‌دانند. درگیری‌ها ماه گذشته، در پی ازسرگیری تقابل میان آمریکا و ایران در منطقه خلیج فارس، بار دیگر شدت گرفت.

عربستان در سال ۲۰۱۵، پس از تصرف صنعا، پایتخت یمن، به‌دست حوثی‌ها، با هدف حمایت از دولت این کشور و مقابله با گسترش نفوذ ایران وارد جنگ داخلی یمن شد. آتش‌بس با میانجی‌گری سازمان ملل در سال ۲۰۲۲ به کاهش درگیری‌ها کمک کرده بود، اما صلح حاصل از آن شکننده ماند و اکنون جنگ دوباره شدت گرفته است.

تشدید بحران امنیتی می‌تواند بر برنامه‌های اقتصادی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، نیز تأثیر منفی بگذارد؛ برنامه‌هایی که بر متنوع‌سازی اقتصاد و کاهش وابستگی کشور به درآمدهای نفتی متمرکزند.

بیمارستان‌ها زیر فشار، کمک‌رسانی مختل

در سوی دیگر، سازمان‌های امدادرسان از وخامت سریع وضعیت انسانی در یمن خبر می‌دهند. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اعلام کرده است بیمارستان‌های نزدیک خطوط مقدم در مأرب، تعز و مناطق ساحلی دریای سرخ با افزایش بی‌سابقه شمار مجروحان جنگی مواجه‌اند. برخی مراکز درمانی در یک هفته بیش از ۷۰۰ مجروح را پذیرش کرده‌اند.

فراس ابوسمره، هماهنگ‌کننده امور بهداشتی این نهاد، هشدار داده است که کارکنان درمانی تحت فشار شدیدی قرار دارند. تنها شمار محدودی از مراکز درمانی فعال در یمن قادر به ارائه خدمات جامع به مجروحان هستند و بسیاری از بیمارستان‌ها با کمبود تجهیزات جراحی، داروهای بیهوشی، اکسیژن و دارو دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

نظام درمانی یمن پس از بیش از یک دهه جنگ، بحران اقتصادی، آوارگی و شیوع بیماری‌ها به‌شدت فرسوده شده است. صلیب سرخ هشدار می‌دهد که در صورت تشدید بیشتر درگیری‌ها، این نظام ممکن است نتواند از عهده موج تازه‌ای از تلفات گسترده برآید.

بر اساس آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت، از زمان آغاز دور تازه درگیری‌ها در هفته‌های اخیر، بیش از ۲۰۰ هزار نفر در داخل یمن آواره شده‌اند.

برنامه جهانی غذا نیز اعلام کرده است که حدود ۸۰۰ هزار نفر در تعز، سومین شهر بزرگ یمن، و دیگر مناطق درگیر از دسترسی به کمک‌های حیاتی بشردوستانه محروم شده‌اند. تعز اکنون میزبان شمار زیادی از افرادی است که برای فرار از جنگ خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.

درگیری‌ها و بسته‌شدن جاده‌ها دسترسی به برخی مناطق را ناممکن کرده است. ذخایر آرد گندم تقریباً به پایان رسیده و مواد غذایی باقی‌مانده در بازارهای محلی نیز ممکن است فقط برای مدت کوتاهی پاسخ‌گوی نیاز مردم باشد.

الخضیر دالوم، نماینده و مدیر کشوری برنامه جهانی غذا در یمن، هشدار داده است که اگر کمک‌های بشردوستانه نتوانند با ایمنی به مناطق نیازمند منتقل شوند، بحران کنونی می‌تواند به‌سرعت به فاجعه‌ای انسانی تبدیل شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.