ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

لمپنیسم سیاسی در ایران ریشه در چه عللی دارد؟

در جلسه بررسی رای اعتماد به کابینه حسن روحانی در مجلس، برخی از نمایندگان در نطق‌های خود از ادبیاتی استفاده کردند که مورد انتقاد بخش‌هایی از جامعه قرار گرفت و دست‌مایه طرح مجدد انتقاداتی به نمایندگان به مجلس شد.

علی‌اکبر مهدی

در روز اول جلسه بررسی رای اعتماد به کابینه حسن روحانی در مجلس ایران، برخی از نمایندگان در نطق‌های خود از ادبیاتی استفاده کردند که مورد انتقاد بخش‌هایی از جامعه قرار گرفت و در شبکه‌های اجتماعی این ادبیات نمایندگان مورد هجو بسیاری از کاربران واقع شد و دست‌مایه طرح مجدد انتقاداتی به نحوه راه‌یابی نمایندگان به مجلس شد.
ادبیات گفتاری و رفتار نمایندگان مجلس ایران پیش از این انتقادهای فراوانی را برانگیخته بود. در پی حوادث انتخابات سال ۸۸ بسیاری از این نمایندگان با راهپیمایی در مجلس خواهان اعدام معترضان انتخابات ریاست جمهوری شده بودند.
البته بسیاری از این عبارات توهین‌آمیز در گفت‌وگوهای روزمره مردم، از شوخی‌های قومیتی و زبانی تا عبارات توهین‌آمیز جنسی به‌ کار گرفته می‌شود.
مجموعه این مباحث، این سوال را به وجود می‌آورد که آیا استفاده نمایندگان در صحن علنی مجلس از عبارت‌های نامناسبی که در جامعه و در گفت‌وگوهای روزمره مردم رواج دارد، نشانگر حضور شکلی از لمپنیسم سیاسی در هیئت حاکم ایران است یا انعکاسی است از واقعیت‌های جامعه که پنهان شده‌اند و در نطق‌های این نمایندگان آشکار می‌شوند؟
در همین رابطه با علی‌اکبر مهدی، جامعه شناس مقیم آمریکا گفت‌وگو کردیم.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.