ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نماینده اپوزیسیون در انتخابات ریاست‌ جمهوری کره‌ جنوبی پیروز شد

لی جائه میونگ، نامزد میانه‌روی اپوزیسیون، با کسب ۵۲ درصد آرا در انتخابات ریاست‌ جمهوری کره‌ جنوبی به پیروزی رسید و کیم مون سو محافظه‌کار را شکست داد. کیم مون سو ۳۹ درصد آرا را به‌دست آورد. این انتخابات در پی برکناری یون سوک یول، رئیس‌جمهور سابق به اتهام اعلام حکومت نظامی در دسامبر گذشته و ایجاد بحران دولتی، برگزار شد. لی جائه میونگ که از مواضع لیبرال حمایت می‌کند، خواستار گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر، تقویت حقوق کارگران و رویکردی نزدیک‌تر به چین و کره‌ شمالی در سیاست خارجی است. او بر این باور بود که جامعه کره‌ جنوبی در هرج‌ومرج و بی‌اعتمادی به‌سر می‌برد و تنها انتخابات می‌تواند به این آشفتگی‌ها پایان داده و عصر جدیدی از امید را آغاز کند. پیروزی لی امیدها را برای پایان دادن به بحران سیاسی و ایجاد ثبات را زنده کرده است.

پس از فروپاشی ائتلاف حاکم، نخست‌وزیر هلند برگزاری انتخابات زودهنگام را اعلام کرد

پس از خروج حزب راست افراطی «آزادی» (PVV)، از ائتلاف حاکم در هلند، دیک اسخوف، نخست‌وزیر این کشور سه‌شنبه ۱۳ خرداد / ۳ ژوئن برگزاری انتخابات زودهنگام را اعلام کرد. اسخوف در لاهه گفت استعفای دولت را به پادشاه تقدیم خواهد کرد و کابینه بدون وزیران «حزب آزادی»، به‌عنوان دولت موقت به کار خود ادامه خواهد داد. پیش‌بینی می‌شود که انتخابات زودهنگام زودتر از پاییز برگزار نشود. شوف همچنین از تصمیم «حزب آزادی» به‌رهبری خیرت ویلدرس برای خروج از ائتلاف ابراز تأسف کرد. ویلدرس دلیل فروپاشی ائتلاف را اختلاف بر سر سیاست پناهندگی عنوان کرده بود. «حزب آزادی» قوی‌ترین نیرو در پارلمان هلند است. سه حزب راست دیگر نیز در ائتلاف دولتی حضور دارند: حزب «مردم برای آزادی و دموکراسی» (VVD)، حزب «جنبش کشاورز-شهروند» (BBB) و حزب «قرارداد اجتماعی جدید» (NSC).

عراقچی: خیلی از مسائل در پیشنهاد آمریکا روشن نیست

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران درباره پیشنهاد جدید آمریکا که کسی از مضمون آن اطلاعی ندارد، گفت: «پیشنهادی که از آمریکا دریافت کردیم دارای ابهامات و سوالات زیادی است. خیلی از مسائل در این پیشنهاد روشن نیست.» عراقچی افزود که جمهوری اسلامی پاسخ این پیشنهاد را ظرف روزهای آینده خواهد داد. مذاکرات ایران و آمریکا همچنان در هاله‌ای از ابهام و تفسیرهای متفاوت ادامه دارد. در روزهای اخیر برخی رسانه‌ها از رفع تحریم‌های آمریکا نوشتند و برخی از مخالفت آمریکا با هرگونه غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران. مضمون این مذاکرات از دید و نظر مردم پنهان است.

انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی برگزار شد

مردم کره جنوبی سه‌شنبه ۱۳ خرداد / ۳ ژوئن در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند تا به بحران دولتی چند ماهه پایان دهند. حدود ۴۴ میلیون نفر برای انتخاب جانشین یون سوک یول، رئیس‌جمهور برکنارشده، رأی می‌دهند. این انتخابات بر روابط با چین، آمریکا و اروپا تأثیرگذار خواهد بود. رئیس‌جمهور با رأی مستقیم و اختیارات گسترده انتخاب می‌شود. لی جائه میونگ، از حزب دموکرات، با وعده توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و رویکرد نزدیک‌تر به چین و کره شمالی، پیشتاز است. رقیب او، کیم مون سو محافظه‌کار، خواستار رویکرد سخت‌گیرانه در برابر کره شمالی و استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکایی است. انتخابات به بحران دولتی ناشی از اعلام حکومت نظامی توسط رئیس‌جمهور سابق در دسامبر گذشته پایان می‌دهد. یون سوک یول به اتهام خیانت محاکمه می‌شود.

دولت هلند در آستانه فروپاشی؛ در پی اختلاف بر سر سیاست پناهندگی، ویلدرس دولت را ترک کرد

خیرت ویلدرس، سیاستمدار راست افراطی در هلند اعلام کرد که حزب او، «حزب آزادی» (PVV) از ائتلاف دولتی خارج می‌شود. دلیل این اقدام، اختلاف بر سر مسائل پناهندگی است. ویلدرس هفته گذشته از شرکای ائتلافی خود خواست تا برنامه‌ای ۱۰ ماده‌ای که شامل محافظت از مرزهای هلند توسط ارتش و رد همه پناهجویان می‌شود را امضا کنند. او بارها تهدید کرده بود که در صورت عدم تحقق خواسته‌هایش، ائتلاف را ترک خواهد کرد. «حزب آزادی» ویلدرس قوی‌ترین نیرو در پارلمان هلند است. سه حزب راست دیگر نیز در ائتلاف دولتی حضور دارند: حزب «مردم برای آزادی و دموکراسی» (VVD)، حزب «جنبش کشاورز-شهروند» (BBB) و حزب «قرارداد اجتماعی جدید» (NSC) دیک اسخوف، سیاستمدار مستقل و مدیرکل سابق سازمان اطلاعات هلند، نخست‌وزیر این کشور است.

ابوالفضل قدیانی، زندانی سیاسی به بیمارستان منتقل شد

ابوالفضل قدیانی، زندانی سیاسی ۸۰ ساله، دوشنبه ۱۲ خرداد برای انجام مراحل پزشکی به بیمارستانی در تهران منتقل و در بخش سی‌سی‌یو بستری شد. انتقال او پس از آن صورت گرفت که در ابتدا به دلیل اصرار مأموران امنیتی بر استفاده از دستبند و پابند، او از رفتن به بیمارستان خودداری کرده بود. مرتضی قدیانی، فرزند او، اعلام کرد که پدرش از چند ماه پیش به بیماری قلبی و عفونت مزمن ریه مبتلا بوده و درمان‌های دارویی در زندان مؤثر نبوده است. پزشکان بستری شدن و درمان تخصصی را ضروری تشخیص داده‌اند. ابوالفضل قدیانی در مهرماه سال گذشته برای گذراندن حکم سه سال و شش ماه حبس به اتهام «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او پیش از این نیز به اتهاماتی مشابه محکوم شده و پرونده‌های قضائی دیگری نیز دارد.