ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان حقوق بشری کارون از وضعیت جسمی وخیم برخی از بازدشت‌شدگان اخیر در خوزستان خبر می‌دهد

در پی موج تازه‌ای از سرکوب و بازداشت‌های گسترده در ایران، به بهانه همکاری با اسرائیل، سازمان حقوق بشری «کارون» می‌گوید برخلاف ادعاهای رسمی و بر اساس بررسی‌های میدانی این سازمان در خوزستان «موج بازداشت‌های اخیر در اهواز و شهرهای اطراف عمدتاً فعالان مدنی و فرهنگی مخالف جمهوری اسلامی را هدف قرار داده و هیچ‌گونه ارتباطی با اتهامات ادعایی مقام‌های حکومتی نداشته است.» منابع رسمی جمهوری اسلامی در چند موج خبری از دستگیری ده‌ها تن به اتهام همکاری با اسرائیل خبر داده و برخی از آنان را مجبور به اعترافات تلویزیونی کرده اند. خبرگزاری‌های نزدیک به نهادهای امنیتی تاکنون خبر بازداشت ۸۰ نفری و ۵۴ نفری به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل»، «همکاری با موساد» و اقدام علیه «امنیت روانی جامعه» را منتشر کرده اند. سپاه پاسداران از بازداشت ۲۶ نفر دیگر در اهواز خبر داده که ادعا شده با موساد، سیا و ام‌آی۶ در ارتباط بوده‌اند. برابر گزارش کارون، «قرنطینه زندان شیبان اهواز از پیش برای انتقال این بازداشت‌شدگان آماده شده و تاکنون بیش از ۶۰ نفر از این فعالان به آنجا منتقل شده‌اند. گزارش‌ها حاکی از آن است که حال برخی از آن‌ها به دلیل شکنجه و شرایط نامناسب جسمی وخیم است. همچنین حدود ۲۰ نفر دیگر از بازداشت‌شدگان همچنان در بازداشتگاه‌های وزارت اطلاعات و حفاظت اطلاعات سپاه تحت بازجویی قرار دارند.» پیش ازاین نبی موسوی‌فرد، نماینده علی خامنه‌ای در اهواز، در خطبه‌های نماز جمعه خواستار اجرای «محاکمه‌ صحرایی و علنی» برای بازداشت‌شدگان شده بود. سازمان حقوق بشر کارون همچنین با محکوم‌کردن این اقدام‌ها، آن را نقض فاحش ابتدایی‌ترین حقوق بشر دانسته و خواهان پایان‌دادن فوری به این رویکردهای سرکوبگرانه و غیرانسانی شده است. این سازمان همچنین از دیگر نهادهای حقوق بشری خواسته است «تا نسبت به این سرکوب گسترده در ایران، به‌ویژه در اقلیم اهواز، موضع‌گیری کرده و آن را به‌صراحت محکوم کنند.»

صدور حکم اعدام برای رزگار بیگ‌زاده بابامیری، زندانی سیاسی اهل بوکان

ژینو بیگ‌زاده بابامیری، فرزند رزگار بیگ‌زاده بابامیری، از صدور حکم اعدام برای پدرش توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی خبر داد. او در حساب ایکس خود نوشت: «بابا به اعدام محکوم شد.» این زندانی سیاسی فروردین ۱۴۰۲ در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در بوکان بازداشت شد و پیشتر نیز به ۱۵ سال حبس محکوم شده بود. اتهام‌های جدید مطرح‌شده علیه او شامل «محاربه، بغی و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» است. او در نامه‌ای از زندان ارومیه، از شکنجه‌های شدید در دوران بازداشت خبر داده بود. رزگار بیگ‌زاده بابامیری، کشاورز ساکن بوکان، در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۲ در ارتباط با اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، بازداشت شد. منابع مستقل حقوق بشری می‌گویند او تنها به امدادرسانی دارویی به مجروحان خیزش‌ ژینا در بوکان کمک کرده است.

دو فعال سندیکایی فرانسوی زندانی در ایران پس از ۳ سال با اتهام تازه «همکاری با موساد» روبرو شده اند

منابع دیپلماتیک و نزدیکان دو شهروند فرانسوی، سسیل کوهلر و ژاک پاریس، اعلام کرده‌اند که این دو نفر که از اردیبهشت ۱۴۰۱ در ایران بازداشت هستند، از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی به «جاسوسی برای موساد»، «توطئه برای براندازی نظام» و «فساد فی‌الارض» متهم شده‌اند. این دو فعال سندیکایی در جریان سفر به ایران به عنوان گردشگر، همزمان با اعتراضات معلمان بازداشت و به سلول انفرادی در زندان اوین منتقل شدند. دولت فرانسه ضمن رد اتهامات وارد شده به این دو شهروند خود، بازداشت آن‌ها را مصداق گروگان‌گیری سیاسی دانسته و شکایتی رسمی در دیوان بین‌المللی دادگستری ثبت کرده است. ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، آزادی این دو را «اولویت مطلق» کشورش دانسته و هشدار داده است که تصمیم‌گیری درباره بازگشت تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی به سرنوشت این پرونده گره خورده است. وزیر امور خارجه فرانسه، اعلام کرد که کاردار فرانسه در تهران اخیراً با این دو زندانی در زندان اوین ملاقات کرده است. با این حال، درباره محل دقیق نگهداری آن‌ها جزئیاتی ارائه نشده است.