ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان جهانی بهداشت: عوامل اجتماعی همچنان تأثیر زیادی بر طول عمر افراد دارند

براساس مطالعات سازمان جهانی بهداشت، عوامل اجتماعی مانند شرایط مسکن، درآمد و سطح تحصیلات تأثیر بسیاری بر سلامت افراد دارند. این سازمان گفته که شرایط زندگی، محرومیت‌ها و تبعیض‌ها تا حد زیادی تعیین می‌کنند که یک فرد چند سال زندگی سالم می‌تواند داشته باشد. بنا به این پژوهش، میانگین طول عمر افراد در کشورهایی با بالاترین امید به زندگی، ۳۳ سال بیشتر از کشورهایی با کمترین امید به زندگی است. همچنین نرخ مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج سال در کشورهای کم‌درآمد، ۱۳ برابر بیشتر از کشورهای ثروتمند است. این پژوهش شرایطی را که افراد در آن متولد می‌شوند، رشد، زندگی و کار می‌کنند و پیر می‌شوند، مورد بررسی قرار داده است. با پژوهش جدید سازمان جهانی بهداشت، نتیجه‌گیری گزارش قبلی در سال ۲۰۰۸ همچنان معتبر است: «بی‌عدالتی اجتماعی به‌صورت گسترده جان مردم را می‌گیرد».

مأموران بنیاد مسکن و نیروهای نظامی، خانه‌های مسکونی مردم بلوچ در روستای عثمان‌آباد چابهار را تخریب کردند

مأموران بنیاد مسکن و نیروهای نظامی نقابدار سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت به روستای عثمان‌آباد چابهار یورش برده و خانه‌های در حال ساخت مردم بلوچ را بدون اخطار قبلی تخریب کردند. به‌گزارش کمپین فعالین بلوچ، این اقدام با فضای امنیتی و ایجاد رعب همراه بود و گفته می‌شود سازمان ملی زمین و شهرسازی (زمین شهری) نیز در آن نقش داشته‌ است. این تخریب‌ها بخشی از روند نظام‌مند فشار بر مردم بلوچ است، به‌ویژه پس از طرح توسعه سواحل مکران که با مصادره زمین‌ها همراه بوده است. در شمال سیستان و بلوچستان نیز تخریب‌ها با اهداف تغییر بافت جمعیتی و بهره‌برداری از معادن ادامه دارد. به‌گفته کمپین فعالین بلوچ، در سال ۲۰۲۴ میلادی دست‌کم ۳۰ مورد تخریب خانه‌های بلوچ‌ها، سه مکتب و مسجد اهل سنت و مصادره اموال آن‌ها ثبت شده است.

شکست فریدریش مرتس در دور اول رأی‌گیری پارلمان برای صدراعظمی آلمان و تلاش برای دور دوم

فریدریش مرتس، رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان در دور نخست رأی‌گیری برای انتخاب صدراعظمی آلمان در پارلمان این کشور با کسب ۳۱۰ رأی موافق، در حالی که ۳۱۶ رأی لازم بود، شکست خورد. این اولین بار در تاریخ آلمان است که یک نامزد در دور اول رأی‌گیری پارلمان برای صدراعظمی موفق به کسب اکثریت نشده است. با این حال احزاب شرکت‌کننده در دولت ائتلافی آینده از جمله سوسیال دموکرات‌ها گفته‌اند که از او در دور دوم نیز حمایت خواهند کرد. حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» خواستار انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات جدید شد. بورس آلمان نیز حدود دو درصد سقوط کرد. اقتصاددان‌ها هشدار داده‌اند که این بی‌ثباتی سیاسی می‌تواند به اعتبار اقتصادی آلمان آسیب بزند. تا زمان انتخاب صدراعظم جدید، دولت اولاف شولتس به‌صورت موقت به کار خود ادامه خواهد داد.