ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عالیه اقدام‌دوست، فعال کارگری به دلیل ناتوانی در تامین وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی همچنان در بازداشت به سر می‌برد

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عالیه اقدام‌دوست، فعال کارگری علی‌رغم گذشت دو ماه از زمان دستگیری، به دلیل ناتوانی در تامین قرار وثیقه همچنان در بند زنان زندان اوین به سر می‌برد. رامین صفرنیا، وکیل دادگستری ماه گذشته با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود از صدور قرار وثیقه صد میلیون تومانی برای این فعال کارگری خبر داده بود. عالیه اقدام‌دوست روز دوشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی در فومن بازداشت شد. بازداشت این فعال کارگری ساعت ۹ صبح و در منزل شخصی‌اش و با حکم شعبه‌ ۲ دادسرای فومن به نیابت از دادسرای مقدس اوین (تهران)، صورت گرفت. اتهام عالیه اقدام‌دوست «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است. اتهامی که در سال‌های گذشته بسیاری از فعالین حقوق بشر و فعالین صنفی و کارگری به آن متهم شده‌اند. عالیه اقدام دوست ۶۹ دارد و پیش از این نیز سابقه بازداشت و تحمل حبس را داشته است.

رئیسی: حذف ارز ترجیحی به‌نحوی انجام خواهد شد که شوکی به اقتصاد وارد نشود

ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: «اوایل امسال حذف ارز ترجیحی به‌نحوی اتفاق خواهد افتاد که شوکی به اقتصاد کشور وارد نشود.» او اظهار امیدواری کرد که به‌شکلی کار پیش برود که به‌گفته او «این اصلاح اقتصادی» هم انجام شود. دولت چند ماه قبل خواستار حذف این ارز شده بود و مجلس شورای اسلامی اواخر سال گذشته حذف ارز ترجیحی را به تصمیم دولت سپرد. حذف ارز ترجیحی پیامدهای ناگواری به‌همراه خواهد داشت و هزینه سنگینی را بر کارگران و تهیدستان و حتی لایه‌های پایینی طبقه متوسط تحمیل خواهد کرد. مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان برنامه و بودجه در گزارشی اخیراً برآورد کرده بود که در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانیِ نهاده‌های دامی، قیمت فرآورده‌های لبنی، گوشت قرمز و سفید و تخم مرغ به‌طور میانگین ۸۸ درصد افزایش می‌یابد. مرکز پژوهش‌های مجلس هم پیش از این رشد قیمت کالاهای خوراکی مشمول ارز ترجیحی را یکی از پیامدهای حذف ارز ترجیحی دانسته و در عین حال به دولت پیشنهاد کرده بود در ازای طرح‌های جبرانی کاهش قدرت خرید، تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای مشمول را محدود کند.

یک نماینده مجلس از قول وزیر امور خارجه ایران: پیش‌نویسی برای توافق در مذاکرات هسته‌ای وجود ندارد

اردشیر مطهری، نماینده گرمسار در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با رویداد ۲۴ ادعا کرد که هنوز پیش‌نویس توافق هسته‌ای با ایران آماده نشده است. مطهری گفت: «ملاک ما باید صحبت‌های وزیر امورخارجه در این زمینه باشد که می‌گویند هیچ پیش‌نویسی وجود ندارد؛ چه اصراری داریم که بگوییم پیش‌نویس وجود دارد. باید منتظر بمانیم تا کار به نتیجه برسد و اگر بناست اظهارنظری کنیم بعد از خروجی این مذاکرات باید نظر خود را ارائه دهیم.» علی خضریان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ۱۶ فروردین با انتشار پیام‌هایی در توییتر، با اشاره به بندهایی از پیش‌نویس توافق احیای برجام گفته بود «خطوط قرمز» اعلام شده از سوی علی خامنه‌ای و قانون مجلس برای لغو تحریم‌ها در پیش‌نویس رعایت نشده و نمی‌تواند مورد تایید مجلس قرار بگیرد. خصریان نوشته بود: «طبق بند ۱۸، ۱۹ و ۲۵ پیوست بازاجرا، راستی‌آزمایی رفع تحریم‌های آمریکا و اروپا، بر عهده خود آنهاست و ایران هیچ دخالتی در آن ندارد. اما فعالیت‌های ایران در زمینه هسته‌ای طبق بند ۲۰ این پیوست، به طور کامل توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راستی‌آزمایی می‌شود.» او در ادامه افزوده بود بر اساس متن پیش‌نویس، ایران موظف شده اقداماتی برای توقف غنی‌سازی ۲۰ و ۶۰ درصد انجام دهد. به گفته این نماینده مجلس بر اساس این پیش‌نویس، آمریکا «نه تنها تعهد و تضمین نداده تحریم‌های رفع‌شده را دوباره وضع نکند، بلکه علنا اعلام شده در صورتی که آمریکا تحریم‌های رفع شده را بازوضع نماید، صرفا به‌شرط پایبندی کامل ایران به برجام، به سرمایه‌گذاران ۳۶۵ روز فرصت خروج از ایران می‌دهد.» او همچنین نوشت تیم ایران «به جای اخذ تضمین قانونی» در مورد خارج نشدن آمریکا از برجام، سخنرانی جو بایدن در اکتبر ۲۰۲۱ به عنوان «یک تضمین محکم و روشن» قبول کرده است. به گفته خضریان، براساس بند ۲۸ پیوست بازاجرا، «احتمال اعمال مکانیسم ماشه» از سوی آمریکا نیز «به صورت جدی» وجود دارد. نخستین بار سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران ۹ اسفند سال گذشته گفته است «پیش‌نویس به صورت مشترک آماده‌ شده» و «بالای ۹۷ الی ۹۸ درصد آن به صورت مشترک نگارش شده است.»

آلودگی شدید هوای پایتخت، تهران در وضعیت خطرناک قرار گرفت

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد: شاخص آلودگی هوای پایتخت در روز جمعه ۱۹ فروردین روی عدد ۴۱۶ قرار دارد که از لحاظ بهداشتی بسیار خطرناک است. بر اساس همین گزارش، از شهروندان درخواست شده است از فعالیت در خارج از منزل خودداری کنند. هواشناسی اعلام کرده است چشمه‌های تولید گردوخاکی که در شمال عربستان سعودی، عراق و سوریه شکل گرفته و تا پیش از این غالباً استا‌ن‌های مرزی ایران را درگیر می‌کرد، حالا به تهران رسیده و به سمت شمال‌شرق می‌رود. بر همین اساس با توجه به کمبود بارندگی‌ها در خاورمیانه احتمال می‌رود که این شرایط دوباره تکرار خواهد شود. هواشناسی اعلام کرده است که ۱۳ استان درگیر گردوخاک است.