ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ژنرال کنث مکنزی فرمانده سنتکام به‌همراه یک هیأت بلندپایه نظامی به عراق رفت

ژنرال کنت مکنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) به‌همراه یک هیأت بلندپایه نظامی پنج‌شنبه ۱۸ شهریور / ۹ سپتامبر وارد عراق شد. مکنزی پس از ورود به بغداد با مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار متیو تولر، سفیر آمریکا در عراق نیز حضور داشت و دو طرف به بررسی خروج نیروهای آمریکایی از عراق و سازوکار آن پرداختند. الکاظمی ضمن قدردانی از آموزش نیروهای نظامی عراق گفت اکنون دولت توانایی آن را یافته است که رابطه خود با ائتلاف بین‌المللی را وارد مرحله پایان مأموریت نظامی نیروهای خارجی کند. ژنرال مکنزی نیز گفت: «کاهش حضور نظامی آمریکا، پایبندی واشنگتن به رابطه راهبردی و گسترده خود با عراق در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و غیره را تضعیف نخواهد کرد و این امر تنها بر اساس نتایج گفت‌وگوهای راهبردی میان دو کشور انجام می‌شود.» در این دیدار بر برگزاری نشست جدید میان کمیته‌های نظامی فنی عراق و آمریکا برای پیشبرد گام‌های باقی مانده در مورد پایان دادن به حضور نیروهای رزمی آمریکا توافق شد. پس از بیش از ۱۸ سال حضور نیروهای نظامی آمریکا در عراق، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق ۴ مرداد / ۲۶ ژوئیه سال جاری در واشنگتن توافق کردند که روابط آمریکا با عراق وارد مرحله جدیدی شود و «مأموریت نظامی / رزمی» نیروهای آمریکایی در کشور عراق پایان یابد.

غلامرضا غلامی‌کندازی، فعال صنفی معلمان توسط مأموران امنیتی بازداشت شد

به گزارش کانال‌های اطلاع‌رسانی معلمان در تلگرام، مأموران امنیتی چهارشنبه، ۱۷ شهریور ، غلامرضا غلامی‌کندازی، فعال صنفی معلمان در استان فارس را دستگیر کردند. خانواده و همکاران این فعال صنفی از محل بازداشت او بی‌اطلاع‌اند. بنا بر خبری که این کانال‌های تلگرامی اعلام کرده‌اند، غلامی‌کندازی ۳۰ سال سابقه کار در آموزش و پرورش دارد و در آستانه بازنشستگی است. دستگاه قضایی و نیروهای امنیتی اعمال فشار بر فعالان صنفی و اجتماعی را افزایش داده‌اند. هفته گذشته امیر عباس آزرم وند، روزنامه‌نگار و فعال کارگری دستگیر شد. روز چهارشنبه جعفر ابراهیمی با اتهامات جدیدی مواجه شد و وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی او به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. اسماعیل عبدی از دیگر فعالان صنفی معلمان نیز به جرم فعالیت‌های صنفی در زندان به‌سر می‌برد.

سفیر افغانستان در تاجیکستان: نبردها در پنجشیر ادامه دارد ـ سخنگوی جبهه مقاومت ملی: بیشتر مناطق پنجشیر تحت کنترل ماست

به‌گفته محمدظاهر اکبر، سفیر افغانستان در تاجیکستان، در دره پنجشیر مقاومت در برابر طالبان شکست نخورده است. اکبر در یک نشست خبری در شهر دوشنبه گفت بقایای ارتش و شبه‌نظامیان افغانستان به نبرد علیه طالبان ادامه می‌دهند. او همچنین اظهارات طالبان مبنی بر فرار احمد مسعود، رهبر تاجیک‌های افغانستان و امرالله صالح، معاون اول رئیس‌جمهوری سابق افغانستان را رد کرد و گفت هر دوی آن‌ها هنوز در پنجشیر هستند. در همین حال علی میثم نظری، سخنگوی جبهه مقاومت ملی افغانستان در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان اعلام کرد که ۶۰ - ۶۵ درصد خاک پنجشیر تحت کنترل نیروهای مقاومت افغانستان قرار دارد. علی میثم نظری گفت: «تمام مواضع استراتژیک در پنجشیر تحت کنترل ماست. ما تنها از جاده اصلی عقب‌نشینی تاکتیکی کردیم.» به‌گفته نظری، طالبان در نبردها با نیروهای مقاومت متحمل تلفات سنگینی شدند. او همچنین اطمینان داد که در آینده نزدیک پنجشیر «به‌طور کامل» از وجود طالبان پاک خواهد شد. طالبان روز دوشنبه اعلام کردند که این منطقه را در کنترل خود دارند.

سخنگوی پیشین وزارت دفاع آمریکا می‌گوید پس از ترور قاسم سلیمانی، کاخ سفید تلاش کرد خسارت‌های آمریکا در حمله تلافی‌جویانه ایران را ناچیز جلوه دهد

روزنامه گاردین بریتانیا در گزارشی که پنج‌شنبه ۱۸ شهریور / ۹ سپتامبر منتشر کرد به‌نقل از آلیسا فرح سخنگوی پیشین وزارت دفاع آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ نوشت تحت فشار قرار گرفته بود تا آسیب دیدن بیش از ۱۰۰ سرباز آمریکایی در عراق به دلیل حمله ایران به دو پایگاه آمریکایی در واکنش به کشتن قاسم سلیمانی را ناچیز جلوه دهد. قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در ۱۳ دی ۱۳۹۸ (سوم ژانویه ۲۰۲۰) هنگام خروج از فرودگاه بغداد هدف حمله پهپادی ارتش آمریکا قرار گرفت و کشته شد. ایران پنج روز بعد در اقدامی تلافی‌جویانه چندین موشک بالستیک به سمت پایگاه عین‌الاسد در استان الانبار و پایگاه التاجی در شمال بغداد عراق شلیک کرد. آلیسا فرح که در پادکستی با مدیریت میشل کوسینسکی روزنامه‌نگار سابق سی‌ان‌ان و ریچارد دیرلو، رئیس سابق آژانس اطلاعات MI6 بریتانیا شرکت کرده بود، گفته است که فکر می‌کند کاخ سفید تلاش می‌کرد بگوید حملات ایران موفقیت‌آمیز نبود و ترامپ به همین دلیل مدعی شد هیچ خسارتی به نیروهای آمریکایی وارد نشده است و جراحات آن‌ها را به «سر درد» و آسیب‌های «نه چندان جدی» تقلیل داد. گاردین نوشته است: «در نهایت بیش از ۱۰۰ سرباز آمریکایی در حمله موشکی ۸ ژانویه ۲۰۲۰ به دو پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق دچار آسیب مغزی شدند. تقریباً ۸۰ درصد سربازان آسیب‌دیده در حمله موشکی توانستند طی چند روز به خدمت بازگردند، اما ده‌ها نفر مجبور شدند برای درمان به آلمان و سپس آمریکا منتقل شوند.»

با کاهش مجدد صادرات گاز ایران، پنج هزار مگاوات از تولید برق عراق کاهش یافت

وزارت برق عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که در پی کاهش مجدد صادرات گاز ایران به عراق، تولید برق نیروگاه‌های این کشور پنج هزار مگاوات کاهش یافته است. در این بیانیه آمده است که روز گذشته چهارشنبه ۱۷ شهریور / ۸ سپتامبر حجم صادرات گاز ایران از ۲۰ میلیون مترمکعب به ۱۲ میلیون مترمکعب کاهش یافت و تأمین گاز برای مناطق جنوبی عراق کاملاً متوقف شد. هفته گذشته نیز وزارت برق عراق از کاهش ناگهانی ۴۱ میلیون مترمکعب از صادرات گاز ایران خبر داد و اعلام کرد که این اقدام موجب کاهش ۵۵۰۰ مگاواتی تولید برق عراق شده است. هر دو کشور ایران و عراق با مشکل برق روبه‌رو هستند. در ماههای اخیر شهرهای مختلف ایران در طول روز با خاموشی مواجه‌ می‌شدند و در عراق نیز به‌ویژه در مناطق جنوبی قطع مداوم برق در هوای گرم تابستان نارضایتی مردم را برانگیخت. عراق از سال ۱۹۹۰ با کمبود برق روبه‌روست و از سال ۲۰۰۳ به این سو برق در بغداد و سایر استان‌ها سهمیه‌بندی می‌شود. این کشور در حال مذاکره با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و در رأس آن عربستان سعودی برای واردات برق است و قصد دارد از اردن و ترکیه نیز برق وارد کند.

کاهش ۴۰ درصدی میزان آب دریاچه ارومیه، تراز آب ۶۲ سانتیمتر پایین آمده است

یاسر رهبردین، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی گفت که تراز دریاچه ارومیه به یکهزار و ۲۷۰ متر و ۶۹ سانتی متر رسیده که نسبت به سال گذشته ۶۲ سانتی متر کاهش یافته است. او همچنین گفت که میزان آب دریاچه ارومیه نیز نسبت به سال گذشته بیش از ۲ میلیارد متر مکعب کاهش داشته است. هم اکنون میزان آب دریاچه به ۲ میلیارد و ۸۶۰ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کمتر است. رهبردین با اشاره به کاهش وسعت دریاچه بیان کرد: «وسعت فعلی دریاچه ارومیه ۲ هزار و ۱۹۴ کیلومتر مربع است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته سه هزار و ۶۵۵ کیلومتر مربع بود.» مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی دلیل اصلی کاهش تراز دریاچه ارومیه را کاهش بارندگی‌ها و ظرفیت سدهای حوضه آبریز دانست. دولت سابق ایران با شعار احیای دریچه ارومیه کار خودش را آغاز کرد و چندین طرح انتقال آب به این دریاچه را کلید زد. حال مسئولان محلی می‌گویند طرح‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه نزدیک ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و آماده بهره بهرداری است اما هنوز هیچ یک از این طرح‌ها به بهره برداری نرسیده است. مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفته است که دو طرح انتقال آب از جنوب آذربایجان غربی و انتقال آب از تصفیه‌خانه‌های فاضلاب استان‌های همجوار می‌تواند سالیانه ۹۵۰ میلیون لیتر آب به این دریاچه برساند، اما هنوز هیچ کدام به بهره‌برداری نرسیده است.