ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تهیه‌کننده نزدیک به حکومت خواهان محاکمه و شلاق هانیه توسلی و ترانه علیدوستی شد

محمد حسین فرح‌بخش تهیه‌کننده سینما در گفت‌وگو با تابناک تاکید کرد باید پنج سینماگر اصلی که بیانیه می‌تو را دادند، محاکمه شوند و شلاق بخورند، چون افشای آزارها به اهالی زن سینما به گمان او به معنای «اشاعه فحشا»ست. فروردین ۱۴۰۱، سمیه میرشمسی، دستیار کارگردان، فرهاد اصلانی، بازیگر سرشناس سینما، را به آزار کلامی و رفتار ناشایست در پشت صحنه یک فیلم متهم کرد و گفت اصلانی از او خواسته صورتش را ببوسد. آوازه شهناز، کارگردان، نیز تجربه مشابهی را تأیید کرد. در واکنش، صدها سینماگر زن از جمله هدیه تهرانی، ترانه علیدوستی و نیکی کریمی با انتشار بیانیه‌ای، وجود خشونت سیستماتیک علیه زنان در سینمای ایران را محکوم کرده و خواستار برخورد قانونی با متخلفان شدند. ترانه علیدوستی همچنین از سکوت اهالی سینما در برابر خشونت جنسی انتقاد کرد. انجمن صنفی دستیاران کارگردان از میرشمسی حمایت کرد و آزاده صمدی اعلام کرد سینماگران زن برای تشکیل کمیته‌ای مستقل جهت بررسی خشونت جنسی و جنسیتی رای‌گیری می‌کنند. در نتیجه، هانیه توسلی، ترانه علیدوستی، سمیه میرشمسی، غزاله معتمد و مارال جیرانی برای این کمیته انتخاب شدند تا مطالبات زنان سینماگر را پیگیری کنند. اما دولت وقت مانع از پیشبرد خواسته‌های سینماگران زن شد. فرح‌بخش پیش از این خواهان آن شده بود که همه امضاکنندگان این بیانیه شلاق بخورند. او گفته بود:«اگر مملکت صاحب داشته باشد، این ۸۰۰ نفر را باید شلاق بزنیم.» مشرق، از رسانه‌های نزردیک به سپاه در معرفی او نوشته است: «حسین فرحبخش، متولد ۱۳۳۸ در تهران، سینماگری که به اهل پایتخت بودن خود کاملا مفتخر است و با لهجه‌ی غلیظ "بچه‌های پایین" سخن می‌گوید و "بفروش" را "برفوش" تلفظ کردن، یک نوع امضاء برای خود می‌داند، چهره‌ی شناخته‌شده‌ای در سینماست. اهالی سینما او را به اسم خودمانی "حاج حسین" صدا می‌زنند که ارجاعی به سوابق "بچه مذهبی" بودن و کانال‌های همیشگی او به ساختار سیاسی است.»

رویترز: «پ ک ک» هنوز انحلال یا خلع سلاح را تأیید نکرده است

حزب کارگران کردستان (PKK) در کنگره‌ای که ۵ تا ۷ مه در شمال عراق برگزار شد، به دنبال درخواست رهبر زندانی خود، عبدالله اوجالان، برای انحلال، تصمیمات «تاریخی» اتخاذ کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز پ ک ک هنوز به‌طور صریح انحلال یا خلع سلاح را تأیید نکرده، اما جزئیات بیشتر به‌زودی اعلام خواهد شد. اوجالان، که ۲۶ سال است در ترکیه زندانی است، در فوریه خواستار خلع سلاح و انحلال حزب کارگران کردستان (PKK) شده بود. این گروه، که از سوی ترکیه و متحدان غربی‌اش تروریستی شناخته می‌شود، از سال ۱۹۸۴ علیه دولت ترکیه درگیری مسلحانه‌ای را عمدتاً در جنوب شرق این کشور پیش برده است. تصمیم احتمالی پ ک ک برای انحلال و خلع سلاح ممکن است پیامدهای سیاسی و امنیتی گسترده‌ای برای منطقه، از جمله سوریه، داشته باشد و فرصتی تاریخی برای رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، فراهم کند تا نفوذش در جنوب شرقی سوریه را گسترش دهد. حزب دموکراتیک خلق‌ها (DEM)، سومین حزب بزرگ پارلمان ترکیه، از این تصمیم استقبال کرده و خواستار جایگزینی سلاح با گفت‌وگو و گام‌های متقابل برای صلح پایدار شده است. سخنگوی حزب عدالت و توسعه نیز تأکید کرد که انحلال پ ک ک دموکراسی ترکیه را تقویت خواهد کرد و هر گام ملموس در این مسیر با پاسخ‌های مثبت همراه خواهد بود.

تأیید حکم اعدام تتلو، امید خانواده و وکلا به فرجام‌خواهی

خواهر امیر حسین مقصودلو (تتلو) در صفحه شخصی خود در اینستاگرام تلویحاً اعلام کرد که حکم اعدام برادرش تأیید شده است. او نوشت: «بله صحت دارد دوستان! جوابی که منتظر بودیم نگرفتیم! حکم شکسته نشد، امید ما هم شکسته نشده! امید، امید، امید» اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه ایران، چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ از صدور حکم اعدام برای امیرحسین مقصودلو (تتلو) به اتهام سب النبی خبر داده بود. این خواننده رپ که در آذر ۱۴۰۲ پس از بازگشت از ترکیه بازداشت شد، پیش‌ از این به اتهام تشویق به فساد به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود. حکم اعدام پس از نقض حکم اولیه در دیوان عالی و بررسی مجدد در دادگاه کیفری صادر شده و اکنون در مرحله فرجام‌خواهی است. الهام رحیمی فر، وکیل امیرحسین مقصودلو نیز تایید کرده است که «علیرغم پیگیری‌ها، هنوز موافقتی با آزادی او به قید وثیقه یا با سایر تمهیدات دیگر صورت نگرفته است.»او افزود که به برخی از احکام صادره علیه تتلو اعتراض شده اما متهم تسلیم بخشی از آرا شده است. تتلو در نامه‌ای از زندان به اعدام قریب‌الوقوع خود اشاره کرده و وکلایش از توبه او و تلاش برای تخفیف مجازات خبر داده بودند. این خواننده که سابقه همکاری با نهادهای حکومتی و دیدار با ابراهیم رئیسی را دارد، با اتهاماتی چون ترویج فساد، فعالیت علیه نظام و انتشار محتوای مستهجن و مواجه است. فعالان حقوق بشر به این احکام اعتراض کرده و بر آزادی بیان تأکید دارند.