ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مأموریت #یوناما در افغانستان تمدید شد

شورای امنیت سازمان ملل متحد، مأموریت هیئت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما) را برای یک سال دیگر تمدید کرد. عادله راز، نماینده‌ دایمی افغانستان در سازمان ملل از این تصمیم استقبال کرد و آن را پیامی روشن مبنی بر حمایت شورای امنیت سازمان ملل از افغانستان در دوران حساس گفت‌وگوهای صلح بین‌افغان و ایستادن جامعه جهانی در کنار افغانستان جدید، دانست. او در نشست شورای امنیت گفت: «امیدواریم گفت‌وگوهاى صلح به یک درگیری بسیار طولانی پایان داده و منجر به تأمین صلح باعزت و پایدار شود که در آن حقوق همه شهروندان افغانستان، از جمله زنان و اقلیت‌ها، به‌گونه‌اى که در قانون اساسی ما بازتاب یافته است، رعایت شود.» بدین ترتیب هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) تا ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ به فعالیت خود در افغانستان ادامه خواهد داد.

تردیدهای جدید در مورد تحقیقات روسیه درباره #واکسن_کرونا

پس از ارائه واکسن جدید کرونا به نام «اسپوتنیک ۵» از سوی روسیه، در مجله پزشکی «لنست» (The Lancet) انتقادهای جهانی به این واکسن بیشتر شد. یک سخنگوی این مجله معتبر پزشکی به خبرگزاری آلمان گفت به دلیل سئوالات فراوان مطرح‌شده در این‌باره، «لنست» از سازندگان واکسن «اسپوتنیک ۵» در روسیه خواسته است تا پاسخگو باشند. او افزود: «ما هنوز از نزدیک وضعیت را زیر نظر داریم.» دلیل این اظهار نظر انتشار نامه سرگشاده حدود ۴۰ دانشمند از کشورهای مختلف است. در این نامه نویسندگان شک و تردیدهای قابل توجهی در مورد تحقیقات روسیه ابراز داشته‌ و گفته‌اند «ارائه داده‌ها برخی نگرانی‌ها را ایجاد می‌کند». امضاکنندگان نامه به رهبری انریکو بوچی زیست‌شناس مولکولی خواستار دسترسی به داده‌های اصلی مسکو برای تحقیقات کامل در این زمینه شدند، زیرا به‌گفته آن‌ها انتظارات مردم از یک واکسن مؤثر بسیار بالاست. وزارت بهداشت روسیه ۲۱ مرداد / ۱۱ اوت واکسن ضد کرونای «اسپوتنیک ۵» را به‌ثبت رساند. این واکسن توسط مرکز ملی تحقیقاتی پاندمی و میکروبیولوژی گامالی و بنیاد روسی سرمایه‌گذاری‌های مستقیم ساخته شده است. از زمان ثبت این واکسن انتقادهایی به آن شده از جمله این‌که مراحل کامل تأثیرگذاری آن انجام نشده است. روسیه چهارشنبه ۲۶ شهریور / ۱۶ سپتامبر اعلام کرد که ۱۰۰ میلیون دوز واکسن «اسپوتنیک ۵» به یک شرکت دارویی هند می‌فروشد.

#اسحاق_جهانگیری مأمور رسیدگی به مسئله #گرانی و توزیع کالا شد

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران در حاشیه نشست هیئت دولت اعلام کرد که اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی، مأموریت یافت تا مسئله گرانی و توزیع کالا را ساماندهی کند. او گفت: «هم‌اکنون براساس دستور رئیس‌جمهور، آقای جهانگیری با وزیر جهاد کشاورزی و سرپرست وزارت صنعت، معدن و تعاون (صمت) و معاونان‌شان و همچنین مسئولان ذیربط در دولت جلسه‌ای دارند و معاون اول رئیس‌جمهور مأمور شد تا مسئله گرانی و توزیع را ساماندهی کند.» گرانی در ایران به‌ویژه در هفته‌های اخیر شدت بیشتری گرفته است. براساس گزارش‌های منتشرشده، در این مدت کره ۱۰۰ گرمی ۹۰ درصد گران شد. پنیر ۵۰۰ گرمی ۱۳ هزار تومان به فروش رسید. قیمت تخم مرغ با افزایش بی‌سابقه ۸۵ درصدی به ۳۸ هزار تومان در هر شانه رسید. قیمت گوشت مرغ ممکن است به ۳۰ هزار تومان برسد و برنج خارجی در بازار ۱۱۰ برابر افزایش قیمت داشته است. در چنین شرایطی دولت کنترل قیمت‌ها و ثبات بازار را وعده می‌دهد. تولیدکنندگان اما دولت و سیاست‌های ارزی بانک مرکزی را عامل افزایش قیمت می‌دانند و نسبت به رشد قیمت‌ها در صورت تداوم وضعیت کنونی هشدار می‌دهند. در این روزها خبرها همه حاکی از افزایش هزینه معیشت مردم و کوچک‌تر شدن سفره خانوارهای کم‌درآمد است.