ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دادگاه توماج صالحی در اصفهان برگزار شد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات توماج صالحی، خواننده رپ معترض پنج‌شنبه ۳۰ فروردین در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان برگزار شد. مصطفی نیلی، وکیل مدافع توماج صالحی در این‌باره در شبکه اجتماعی ایکس نوشت جلسه دادگاه مربوط به پرونده سال ١۴٠١ بود. «در این پرونده شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان تیرماه سال گذشته رأی صادر کرده بود که پس از فرجام‌خواهی، در دیوان عالی کشور نقض و مجدد جهت رسیدگی به دادگاه بدوی بازگشته بود». مصطفی نیلی افزوده است: «در این جلسه با نظر قضات دادگاه انقلاب به اتهام قبلی، دو اتهام اجتماع و تبانی و معاونت در بغی نیز اضافه شده بود.» جلسه روز پنج‌شنبه با حضور امیر رئیسیان، وکیل دادگستری برگزار شد. بهمن‌ماه سال گذشته امیر رئیسیان اعلام کرد که دیوان عالی کشور گفته است حداکثر در یک پرونده می‌توان با سه اتهام حکم صادر کرد در نتیجه «توماج مشمول عفو می‌شود» اما دادگاه انقلاب اصفهان پس از سه ماه کیفرخواست مجدد این پرونده را با «۱۰ اتهام» صادر کرده است. توماج صالحی در آبان ۱۴۰۱ همزمان با جنبش «زن، زندگی، آزادی» به دست نیروهای امنیتی بازداشت و برای مدت طولانی در سلول انفرادی حبس و شکنجه شده بود. دادگاه انقلاب او را بابت اتهام «افساد فی الارض» به شش سال و سه ماه حبس تعزیری و مجازات تکمیلی چون محرومیت از فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و گروه‌های سیاسی و اجتماعی، ممنوعیت خروج از کشور و منع فعالیت هنری محکوم کرده بود. صالحی که سال‌های پایانی دهه ۱۳۹۰ با ترانه‌های اعتراضی‌اش مشهور شد، برای بار دوم در فاصله یک سال در ۱۲ آذر ۱۴۰۲ به دست مأموران لباس شخصی مسلح و بدون ارائه حکم قضایی یا کارت شناسایی و با ضرب‌وشتم شدید در بابل بازداشت شد.

ایالات متحده و بریتانیا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کردند

دولت‌های بریتانیا و ایالات متحده‌ آمریکا پنج‌شنبه ۳۰ فروردین / ۱۸ آوریل دور جدیدی از تحریم‌ها را علیه ایران آغاز کردند. به گزارش شبکه‌ آمریکایی ای‌بی‌سی‌نیوز، اداره‌ کنترل دارایی‌های خارجی در خزانه‌داری آمریکا ۱۶ شخص و دو نهاد ایرانی را هدف قرار می‌دهد. گفته می‌شود این اشخاص و نهادها مسئول تولید موتورهای پهپاد «شاهد ۱۳۱» هستند که در حمله‌ ۲۵ فروردین / ۱۳ آوریل ایران به اسرائیل استفاده شدند. علاوه بر این، بریتانیا نیز چندین سازمان نظامی، شخص و نهاد ایرانی فعال در صنایع موشکی و پهپادی را هدف قرار می‌دهد. جنت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا می‌گوید دولتش قصد دارد در روزها و هفته‌های آتی تحریم‌های دیگری را هم برای «مقابله با اقدامات بیشتر ایران» اعمال کند. مقام‌های آمریکایی در ابتدای هفته‌ جاری هشدار داده بودند که در حال آماده‌سازی تحریم‌هایی جدید در پاسخ به فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جلوگیری از حملات آینده‌ی آن هستند. به نوشته‌ شبکه‌ آمریکایی سی‌ان‌ان، هدف این تحریم‌ها، علاوه بر جلوگیری از توان جمهوری اسلامی در تولید موشک و پهپاد، فرستادن این پیام به اسرائیل است که واکنش به حمله‌ ایران الزاماً نباید نظامی باشد. هم‌زمان رهبران اروپایی هم روز چهارشنبه خواستار تشدید تحریم‌ها علیه ایران شدند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجه‌ اتحادیه‌ اروپا گفته بود که رژیم تحریم‌های کنونی اتحادیه‌ اروپا «تقویت می‌شود و گسترش می‌یابد». او هم‌زمان از اسرائیل خواست خویشتن‌داری کند. حمله‌ ۲۵ فروردین جمهوری اسلامی به اسرائیل در پاسخ به حمله‌ ۱۳ فروردین اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه رخ داد. حمله‌ اسرائیل منجر به کشته‌شدن یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران و چند مستشار نظامی ایرانی شد. بر سر خسارت‌های حملات ایران به اسرائیل میان دو طرف اختلاف وجود دارد؛ در حالی‌که ایران می‌گوید ضربه‌ سختی به چند پایگاه نظامی و امنیتی اسرائیل زده، اسرائیل می‌گوید سیستم دفاع هوایی این کشور ۹۹ درصد موشک‌ها و پهپادهای جمهوری اسلامی را خنثی کرده است.

پلیس امنیت تهران آیدا شاکرمی، خواهر نیکا شاکرمی را بازداشت کرد

همزمان با بازگشت خشونت‌آمیز ماموران پلیس به خیابان برای سرکوب زنان، نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی از کشته‌شدگان قیام ژینا در شهریور ۱۴۰۲ گفت که ماموران پلیس امنیت تهران آیدا، دیگر دختر او را بازداشت کرده‌اند. او در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: «روز گذشته دخترم آیدا شاکرمی توسط پلیس امنیت تهران به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری بازداشت شد. وی کماکان در بازداشت بسر می‌برد». ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران(هرانا) هم با بازنشر نوشته نسرین شاکرمی، گفت که هنوز از محل بازداشت آیدا شاکرمی اطلاعی در دست نیست. ماموران پلیس از شنبه ۲۵ فروردین پس از سخنرانی علی خامنه‌ای که حجاب را الزام شرعی و قانونی خوانده بود، دوباره به شکلی گسترده در معابر عمومی مستقر شده‌اند و زنان را با شیوه‌های خشونت‌آمیز بازداشت می‌کنند. خشونت ماموران پلیس موسوم به گشت ارشاد در تابستان ۱۴۰۲ موجب جان باختن ژینا (مهسا) امینی شد. قتل ژینا امینی سرآغاز جنبش زن، زندگی، آزادی بود که بیش از سه ماه در سراسر ایران جریان داشت.

کولبرکشی ادامه دارد: قتل یک کولبر در «ته‌ته»، گم شدن یک کولبر در بانه

در ادامه اعمال خشونت مرگبار ماموران مرزبانی علیه کولبران در نوار مرزی کردستان ایران و اقلیم کردستان، شامگاه ۲۹ فروردین نیروهای هنگ مرزی مریوان یک کولبر دیگر را کُشتند. کولبرنیوز هویت این کولبر را سیوان دست‌افکن اعلام کرد و نوشت او در ارتفاعات کوهستانی ته‌ته هورامان و در نتیجه شلیک ماموران مرزبانی به سوی گروهی از کولبران کشته شد. همین رسانه که به صورت ویژه اخبار مربوط به کولبران را پوشش می‌دهد شامگاه چهارشنبه ۲۹ فروردین گفت پس از ۴۸ ساعت جستجو هنوز اطلاعی از وضعیت سلامت و سرنوشت محمد رحیمی، کولبری که دوشنبه ۲۷ فروردین در ارتفاعات بانه مفقود شد، حاصل نشده است. محمد رحیمی به دنبال تیراندازی ماموران مرزبانی ایران به گروهی از کولبران در نوار مرزی بانه مفقود شد. جستجو برای یافتن او ادامه دارد اما مشخص نیست که همچنان زنده باشد. بر اساس اعلام کولبرنیوز در سال ۱۴۰۲ دستکم ۴۴ کولبر در مرزهای کردستان ایران و اقلیم کردستان عراق جان باختند و ۴۰۰ کولبر مجروح شدند که تیراندازی ماموران دولتی عامل مرگ یا مصدومیت ۳۷۳ تن از آنها بود. در یک ماه نخست سال ۱۴۰۳ نیز بر اساس خبرهای منتشر شده حداقل ۱۰ کولبر کشته و ۳۹ کولبر مصدوم شده‌اند. توافق سه جانبه تهران، بغداد و حکومت اقلیم کردستان عراق بر سر «امنیت مرزها» یکی از عوامل افزایش خشونت بر کولبران است.

شش کارگر به دلیل انفجار کپسول گاز در محل استراحت‌شان کشته شدند ــ سخنگوی آتش‌نشانی تهران: کارگران «غیرایرانی» بودند

آتش‌سوزی در استراحتگاه کارگران یک پروژه ساختمانی در حال ساخت در شرق تهران هفت کشته و مصدوم به جای گذاشت. جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گفت: «در یک پروژه در حال ساخت، چندین اتاقک ۱۲ متری که محل استراحت کارگران بود یکی از این اتاقک‌ها که حدوداً ۱۰ متر بوده، حریق رخ داد و شش کارگر جان خود را از دست دادند.» به گفته او «تمام کارگران» مصدوم و جان باخته «غیرایرانی» بودند. علت این حادثه انفجار کپسول گاز در یکی از اتاقک‌های استراحت کارگران و آتش‌سوزی اعلام شد. این حادثه ظهر جمعه ۳۰ فروردین رخ داد. هنوز مشخص نیست کارگرانی که سخنگوی آتش‌نشانی تهران آنها را «غیرایرانی» خواند، تبعه کدام کشور بودند. همچنین هویت پیمانکار یا کارفرمای پروژه در دست ساخت در شرق تهران نیز اعلام نشده است. به گفته سازمان پزشکی قانونی سالانه در ایران نزدیک به ۲۰۰۰ کارگر جانشان را بر اثر حوادث کاری از دست می‌دهند که حدود نیمی از آنها کارگر ساختمانی‌ند. این سازمان شمار کارگران فوت شده در حوادث کاری طی شش ماه نخست سال ۱۴۰۲ را ۱۰۷۷ نفر اعلام کرد که ۱۵٬۷درصد نسبت به مدت مشابه یک سال قبل‌تر بیشتر است.

وزیر خارجه آلمان در حاشیه نشست گروه ۷: ایران باید منزوی شود

در پی حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان پنج‌شنبه ۳۰ فروردین / ۱۸ آوریل خواستار برخورد سخت‌تر علیه تهران شد. بربوک در حاشیه نشست وزیران امور خارجه گروه ۷ در جزیره کاپری ایتالیا گفت ایران باید منزوی شود اما در عین حال، نباید تنش‌ها بیشتر تشدید شوند. آنالنا بربوک، شب گذشته، چهارشنبه ۲۹ فروردین / ۱۷ آوریل نیز در گفت‌وگو با بخش خبر شبکه ARD آلمان گفت قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی را پیگیری خواهد کرد و شکایتی نیز در این زمینه در دوسلدورف تنظیم شده است. وزیران خارجه گروه ۷ در نشست خود از جمله درباره تحریم‌های بیشتر علیه تهران گفت‌وگو خواهند کرد. پیش از این، اتحادیه اروپا در مورد اقدامات تنبیهی جدید علیه ایران توافق کرده بود. براساس بیانیه سران کشورها و دولت‌های عضو اتحادیه اروپا در نشست بروکسل، تحریم‌های جدید این اتحادیه به ویژه مربوط به تولید پهپادها و موشک‌های ایران است.

تخلیه بزرگترین سکونتگاه غیررسمی فرانسه و بی‌خانمانی صدها نفر در آستانه المپیک ۲۰۲۴

پلیس پاریس صدها نفر را از بزرگترین سکونتگاه غیررسمی (اسکوات) فرانسه در حومه‌های جنوبی پاریس بیرون ریخت. این اقدام اعتراض نهادهای خیریه را برانگیخته است. آن‌ها می‌گویند دولت می‌خواهد پناهندگان و بی‌خانمان‌ها را پیش از آغاز المپیک ۲۰۲۴ پاریس از پایتخت بیرون بریزد. این اسکوات که در یک کارخانه‌ی متروکه‌ی اتوبوس‌سازی واقع بود حدود ۴۵۰ نفر را در خود اسکان می‌داد که بیشترشان پناهنده، دارای اوراق قانونی و شاغل هستند اما نمی‌توانند مسکن مناسبی در پاریس پیدا کنند. هنگام عملیات پلیس، اتوبوس‌هایی در محل حضور داشتند تا افراد را به یکی از دو شهر اورلئانس در مرکز فرانسه یا بوردو در جنوب غرب فرانسه ببرند. تخلیه‌ی این ساختمان با حضور حدود ۲۵۰ نیروی پلیس ضدشورش در حالی انجام شد که فرانسه ۱۰۰ روز تا آغاز بازی‌های المپیک پاریس فاصله دارد. با این‌حال، بسیاری از ساکنان این اسکوات می‌گویند به خاطر شغلشان نمی‌خواهند پاریس را ترک کنند. گاردین به نقل از پل آلوزی از سازمان بشردوستانه‌ی «پزشکان جهان» می‌نویسد که مسابقات المپیک پیامدهای منفی‌ای بر آسیب‌پذیرترین اقشار بی‌خانمان در محدوده‌ی پاریس داشته است. آلوزی با محکوم‌کردن سیاست‌های «پاکسازی اجتماعی» برای بازی‌های المپیک می‌گوید که روند حذف گروه‌های اجتماعی محروم و بی‌خانمان‌ها در یک سال گذشته شدت گرفته است. پلیس فرانسه در دو سال گذشته و در راستای آماده‌سازی پاریس برای میزبانی بازی‌های المپیک ۲۰۲۴، علاوه بر بستن ده‌ها اسکوات و بی‌خانمان‌کردن صدها مهاجر و فقیر، اردوگاه‌های پناهجویان و روماها را تا فاصله‌ی ده‌ها کیلومتری پاریس تخلیه و تخریب کرده است.

حزب محافظه‌کار کرواسی برای تشکیل دولت به ائتلاف با راست افراطی نیاز دارد

بر اساس شمارش رسمی آرا، محافظه کاران حاکم در کرواسی پیروز انتخابات پارلمانی روز چهارشنبه ۲۹ فروردین/ ۱۷ آوریل شده‌اند اما همچنان برای ماندن در قدرت به حمایت گروه‌های راست افراطی نیاز دارند. این انتخابات در پی مبارزاتی بود که بر رقابت شدید بین رئیس جمهور و نخست‌وزیر کشور متمرکز بود. در این انتخابات، حزب حاکم محافظه‌کار «اتحادیه دمکراتیک کرواسی» (HDZ) به رهبری آندری پلنکوویچ، نخست‌وزیر این کشور، با ائتلاف احزاب میانه‌رو و چپ به رهبری غیررسمی زوران میلانوویچ، رئیس‌جمهوری این کشور و حزب سوسیال دموکرات او (SDP) رقابت می‌کرد. با شمارش بیش از ۹۰ درصد آرا، کمیسیون انتخابات ایالتی اعلام کرد که ائتلاف محافظه‌کاران ۶۰ کرسی در پارلمان این کشور که ۱۵۱ کرسی دارد، به دست آورد. حزب سوسیال دموکرات کرواسی ۴۲ کرسی به دست آورد و راست افراطی هم با ۱۴ کرسی در جایگاه سوم قرار گرفت. به این ترتیب راست افراطی در مذاکرات آتی برای تشکیل دولت جدید نقشی کلیدی خواهد داشت. این انتخابات در حالی برگزار شد که کرواسی، یکی از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو، با بالاترین نرخ تورم در منطقه یورو، کمبود نیروی کار، مهاجرت غیرقانونی و گزارش‌های فساد گسترده دست و پنجه نرم می‌کند.

پزشکی قانونی: سال گذشته در مازندران ۹۱ نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادند

علی عباسی، مدیرکل پزشکی قانونی استان مازندران پنج‌شنبه ۳۰ فروردین گفت: «در سال ۱۴۰۲ آمار تلفات سوء مصرف مواد و دارو‌های مخدر و محرک در استان جان ۹۱ را گرفت که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشت.» علی عباسی افزود از این تعداد ۷۳ نفر مرد و ۱۸ نفر زن بودند. همچنین ساری با ۱۷، قائم‌شهر با ۱۱ و نور با هشت فوتی بیشترین و بابل با یک فوتی کمترین آمار مرگ بر اثر سوء مصرف مواد را داشتند. سازمان بهزیستی کشور ۳۱ تیرماه گذشته اعلام کرد که سن اعتیاد در ایران به ۱۰ سال رسیده است و زنانِ بیشتری در ایران به مواد مخدر معتاد شده‌اند.

آمستردام برای کاهش آلودگی هوا نیمی از کشتی‌های تفریحی رودخانه‌ای را ممنوع می‌کند

آمستردام، پایتخت هلند می‌خواهد با گردشگری انبوه مقابله کند و نیمی از کشتی‌های تفریحی رودخانه‌ای را که در این شهر پهلو می‌گیرند ممنوع کند. مسئولان شهر گفتند این امر باید ظرف پنج سال اجرا شود. بدین ترتیب از سال ۲۰۲۸ به بعد، حداکثر یک‌هزار و ۱۵۰ کشتی مجاز به پهلوگیری هستند. در سال ۲۰۲۳ در مجموع دو هزار و ۱۲۵ کشتی با حدود ۵۰۰ هزار مسافر وجود داشت. امید می‌رود که این اقدام باعث کاهش آلودگی هوا شود. عبور و مرور گردشگران با اتوبوس و رساندن آن‌ها به کشتی‌های مرتبط با سفرهای دریایی به میزان قابل توجهی هوای آمستردام را آلوده می‌کنند. پیش از این، در سال گذشته میلادی آمستردام تصمیم گرفته بود که کشتی‌های تفریحی بزرگ دریایی را ممنوع کند. به این منظور ابتدا می‌باید ترمینال کشتی‌ها به مکانی خارج از شهر منتقل شوند.

صدیقه وسمقی بدون روسری از زندان به بیمارستان منتقل شد

حساب کاربری صدیقه وسمقی، اسلام‌پژوه و فعال مدنی زندانی در اینستاگرام اعلام کرد که او سه‌شنبه ۲۷ فروردین بدون روسری، همراه با سه مأمور (یک زن و دو مرد) برای معاینه چشم‌هایش به بیمارستان فارابی اعزام شد. بنا به این گزارش، پزشکان بیمارستان فارابی حدود سه ساعت معاینه‌ها و آزمایش‌هایی روی شبکیه، قرینه و... چشم‌های صدیقه وسمقی انجام دادند و نتایج نهایی آزمایش‌ها به بهداری زندان اوین ارائه شد. پرونده پزشکی او سپس از طریق بهداری زندان اوین به پزشکی قانونی ارسال می‌شود و آنگاه آن‌ها در مورد عدم تحمل کیفر صدیقه وسمقی اظهار نظر خواهند کرد. صدیقه وسمقی پیش از این به دلیل سر نکردن روسری و شال از اعزام به بهداری اوین و یا بیمارستان در بیرون از زندان منع و از ملاقات با خانواده‌اش نیز محروم شده بود. نیروهای امنیتی ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ صدیقه وسمقی را در خانه‌اش در تهران بازداشت کردند. یکی از اتهام‌های او «حضور بدون حجاب شرعی در ملاء عام» است. صدیقه وسمقی که فقیه، روشنفکر دینی و از فعالان مدنی منتقد جمهوری اسلامی است چندی پیش اعلام کرده بود که حجاب تحمیلی جمهوری اسلامی را حجاب شرعی نمی‌داند و آن را «یک بازی سیاسی بیهوده» خوانده و گفته بود «زنان با مقاومت خود به این بازی پایان خواهند داد». این فعال مدنی و پژوهشگر همچنین پس از بازداشت اعلام کرده بود که در دادگاه انقلاب حاضر نخواهد شد.