ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نابودی جنگل‌های بارانی گرمسیری در سال گذشته میلادی نسبت به سال‌های دو دهه گذشته بی‌سابقه بود

مطالعات سازمان تحقیقاتی مؤسسه منابع جهانی (WRI) نشان می‌دهد که نابودی جنگل‌های بارانی گرمسیری در سال ۲۰۲۴ به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۲ رسیده است. در سال گذشته در مجموع ۶,۷ میلیون هکتار از جنگل‌های بارانی گرمسیری نابود شده است. این میزان نسبت به سال ۲۰۲۳، ۸۰ درصد افزایش داشته است. براین اساس، در هر دقیقه مساحتی برابر با ۱۸ زمین فوتبال نابود شده است. برای نخستین بار، آتش‌سوزی‌ها عامل اصلی تخریب بوده و ۳,۱ میلیارد تن دی‌اکسید کربن آزاد کرده‌اند. برزیل با نابودی ۲,۸ میلیون هکتار جنگل (دو سوم آن ناشی از آتش‌سوزی) بیشترین آسیب را دیده و بولیوی با سه برابر شدن تخریب در رتبه دوم قرار دارد. وضعیت در کنگو و جمهوری دموکراتیک کنگو وخیم‌تر شده، اما در اندونزی و مالزی بهبود یافته است.

بانو مشتاق، نویسنده هندی‌ برنده جایزه معتبر بوکر شد

بانو مشتاق، نویسنده هندی‌ با کتابی درباره زنان و دختران برنده جایزه بین‌المللی بوکر شد. او از فعالان حقوق زنان و مخالفان تبعیض است. مجموعه داستان‌های کوتاه «چراغ دل» او زندگی روزمره در جوامع مسلمان جنوب هند را به‌تصویر می‌کشد. زبان محلی این منطقه کانارای است و مشتاق داستان‌های خود را به این زبان نوشته است. این نویسنده ۷۷ ساله، نخستین نویسنده کانارایی‌زبان است که به‌همراه مترجمش دیپا بهاستی، جایزه بوکر را برای کتاب‌های ترجمه‌شده به انگلیسی دریافت می‌کند. این دو نفر جایزه ۵۰ هزار پوندی (تقریباً ۶۰ هزار یورو) را به‌طور مشترک دریافت می‌کنند. به‌گفته مکس پورتر، رئیس هیئت داوران، متن این متاب درک ما از ترجمه را به چالش می‌کشد و آن را گسترش می‌دهد. او گفت «چراغ دل» به‌طور کلی «برای خوانندگان انگلیسی‌زبان جدید است» و با استفاده از زبان‌های مختلف، بافت‌های جدیدی ایجاد کرده است.

فردی که به سفارت جمهوری آذربایجان حمله کرده بود اعدام شد

بامداد چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت حکم قصاص (اعدام) فردی که ۷ بهمن ۱۴۰۱ به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران حمله کرده بود، اجرا شد. پیش از این نام او «یاسین حسین‌زاده، اهل مرند و ساکن ارومیه» معرفی شده بود. در این حمله مسلحانه، یک شهروند آذربایجانی کشته و دو نفر مجروح شدند. مسئولان اعلام کردند انگیزه فرد مهاجم شخصی بوده و او مدعی شده بود که همسرش به سفارت مراجعه کرده و بازنگشته است. دادستانی تهران برای متهم به اتهام قتل عمد، خرید و نگهداری سلاح غیرمجاز و اخلال در نظم عمومی تقاضای اشد مجازات کرد و دیوان عالی کشور حکم قصاص او را تأیید کرد. در جریان هک وب‌سایت ریاست‌جمهوری ایران در ۸ خرداد ۱۴۰۲ سندی از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی درزکرد که نشان می‌داد عامل حمله «ارتباطات و مراودات ایدئولوژیک» با «چچنی‌ها» داشته است.