ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طالبان می‌گویند حدود ۱۹۰۰ نفر ار اعضای خود را اخراج کرده‌اند

انعام‌الله سمنگانی، معاون سخنگوی طالبان در توییتر اعلام کرد که از زمان ایجاد کمیسیون تصفیه‌ این گروه تاکنون، یک‌هزار و ۸۹۵ نفر در سراسر افغانستان از صفوف طالبان اخراج شده‌اند. سمنگانی افزوده است که در میان این افراد شماری از مدیران اداره‌های دولتی در ولایت‌ها نیز دیده می‌شوند. به‌گفته‌ سمنگانی، از میان کسانی که از صفوف طالبان اخراج شده‌اند، شماری بازداشت شده‌ و پرونده‌های آن‌ها به دادگاه‌ها سپرده شده است. او همچنین نوشته است که پس از ایجاد کمیسیون تصفیه‌ صفوف طابان، «تعدادی از سودجویان» خود از طالبان جدا شده‌اند. کمیسیون تصفیه‌ صفوف طالبان گفته است شماری از افراد «مغرض» و حلقه‌های باقی‌مانده از حکومت پیشین تاجران را آزار می‌دهند و ثروتمندان را به فرار از کشور وادار می‌کنند. کمیسیون تصفیه‌ صفوف طالبان ۲۱ مهر / ۱۳ اکتبر سال جاری ایجاد شد. هدف از ایجاد این کمیسیون، اخراج افراد «سود‌جو» و «دارای سابقه بد» از صفوف طالبان عنوان شده است.

ابتلا به سرطان در ایران سالانه ۳ تا ۶ درصد رشد دارد

محمد اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان اعلام کرد که در ایران ابتلا به سرطان در سال بین ۳ تا ۶ درصد رشد می‌کند و علت این پدیده، پیری و سالخوردگی جامعه است. اکبری گفت: «در حدود پنج سال پیش، قریب به ۶,۵ درصد مردم کشور بالای ۶۰ سال بودند اما این نسبت در حال حاضر به ۱۰,۵ درصد رسیده است. در برخی از استان‌ها نسبت افراد سالمند از ۱۴ درصد هم بیش‌تر است. مفهوم این مسئله این است که سرطان در این استان‌ها ناگهان بیش از دو برابر شده است.» به‌گفته او کودکانی که زیر ۱۲ سال هستند، ۲,۵ درصد شمار بیماران سرطانی را تشکیل می‌دهند و ۹۷ درصد سرطان‌ها مربوط به بالغین است. از میان بالغین افراد بالای ۶۰ سال بیشترین تعداد مبتلایان به سرطان‌های مختلف را تشکیل می‌دهند. شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران بین زنان و مردان سرطان پستان است، یعنی این سرطان نه‌تنها در زنان بلکه بین زنان و مردان هم از همه بیشتر شیوع دارد. پس‌ از آن، سرطان پوست دومین، معده سومین، روده بزرگ چهارمین و مثانه پنجمین سرطان‌های رایج در ایران هستند. رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: «اگر به‌صورت تفکیک هر جنس بخواهیم بگوییم، در مردان به ترتیب سرطان‌های پوست، معده، پروستات، مثانه، روده بزرگ، خون، ریه، مری، مغز و حنجره و در زنان به ترتیب سرطان‌های پستان، پوست، روده بزرگ، معده، خون، تیروئید، مری، تخمدان، ریه و مغز شایع‌ترین انواع سرطان‌ها هستند.» اکبری افزود: «آلودگی هوا جزو شاخص‌ها و مؤلفه‌های قطعی ایجاد سرطان است.»

اکوادور به‌عنوان اولین کشور واکسیناسیون کرونا برای افراد بالای ۵ سال سن را اجباری کرد

اکوادور تصمیم گرفت واکسیناسیون اجباری کرونا از سن ۵ سالگی انجام شود. این کشور آمریکای جنوبی اولین کشوری است که واکسیناسیون را برای کودکان در این سن اجباری می‌کند. در بیانیه دولت اکوادور آمده است که فقط برای افرادی که دلایل سلامتی اثبات‌شده علیه واکسیناسیون دارند استثناء قائل خواهد شد. در اکوادور حدود ۶۹ درصد از ۱۷,۷ میلیون نفر جمعیت این کشور واکسینه شده‌اند و حدود ۹۰۰ هزار نفر واکسن سوم تقویتی علیه ویروس کووید۱۹ را تزریق کرده‌اند.

ائتلاف عربستان سعودی به مرکز صنعا حمله هوایی کرد

هواپیماهای جنگنده‌ ائتلاف عربی به‌رهبری عربستان سعودی بامداد جمعه ۳ دی / ۲۴ دسامبر مناطقی در مرکز صنعا، پایتخت یمن را بمباران کردند. این ائتلاف گفته است که مواضع نظامی حوثی‌های یمن مورد حمایت ایران را هدف قرار داده است. برخی منابع محلی گفته‌اند این حملات، اردوگاه التشریفات در خیابان الزبیری در مرکز صنعا را هدف قرار داده و صدای انفجارهای شدیدی شنیده شده است. رسانه‌های وابسته به حوثی‌ها می‌گویند حملات فقط به اردوگاه التشریفات انجام شده و ورزشگاه الثورة که ائتلاف پیشتر مهلتی برای تخلیه سلاح از آن داده بود را هدف قرار نداده است. خبرگزاری رسمی عربستان سعودی به نقل از ائتلاف عربی اعلام کرد که ۹ انبار سلاح هدف این حملات هوایی قرار گرفته‌اند. حوثی‌ها می‌گویند به دو خیابان الزبیری و بغداد در صنعا حمله شده و دو حمله نیز به شهر معین شده است. آن‌ها می‌گویند در این حملات یک شهروند غیرنظامی زخمی شد و به چندین خانه مسکونی نیز آسیب وارد آمد.