ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۱۴۴ کنشگرسیاسی، فرهنگی و مدنی دریافت نخل طلای کن ۲۰۲۵ را به جعفر پناهی تبریک گفتند

۱۴۴ تن از فعالان سیاسی، مدنی، هنری و فرهنگی ایرانی، با صدور بیانیه‌ای، موفقیت جعفر پناهی در دریافت نخل طلای جشنواره کن ۲۰۲۵ را تبریک گفتند. آن‌ها این جایزه را «دستاوردی تاریخی» و «افتخاری برای جامعه مدنی ایران» توصیف کرده‌اند. در این بیانیه آمده است: «جعفر پناهی، فیلم‌سازی شجاع و متعهد است که با وجود سال‌ها فشار، زندان و سرکوب، همچنان به خلق آثار الهام‌بخش ادامه داده و نشان داده است که صدای حقیقت خاموش‌نشدنی است.» به باور امضاکنندگان بیانیه: «این موفقیت‌ها، نشانه‌ای است از آنکه هنر متعهد و صدای حقیقت، حتی در میان دیوارهای سانسور و فشار، می‌تواند جهانی را به تحسین وادارد. این دستاوردها، افتخاری برای همه ایرانیانی است که در راه آزادی، عدالت و کرامت انسانی مبارزه می‌کنند.» نسرین ستوده، شیرین عبادی، نرگس محمدی، عبدالفتاح سلطانی، علی مصفا، فاطمه معتمدآریا، مانا نیستانی، احسان شریعتی، مهدی یراحی، توماج صالحی و ... از چهره‌های شاخصی امضاکننده این بیانیه هستند. جعفر پناهی، پس از عباس کیارستمی، دومین کارگردان ایرانی است که نخل طلای جشنواره کن را از آن خود کرده است. او همچنین جایزه شهروندی افتخاری کن را نیز همزمان دریافت کرد. پناهی که در گذشته موفق به دریافت شیر طلایی ونیز برای فیلم دایره (۲۰۰۰) و خرس طلایی جشنواره برلین برای تاکسی تهران (۲۰۱۵) شده بود، با دریافت نخل طلای کن، سه‌گانه‌ای طلایی از مهم‌ترین جوایز سینمایی جهان را تکمیل کرد.

مصرف دخانیات سالانه جان ۵۰ هزار ایرانی را می‌گیرد

به گفته بهزاد ولی‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در ایران بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. آمارها نشان می‌دهد که مصرف سیگار در میان زنان بالای ۱۸ سال طی پنج سال گذشته ۱۱ درصد و در دختران ۱۸ تا ۲۴ ساله تا ۹۰ درصد افزایش یافته است. بنا بر گزارش ایسنا و به گفته ولی‌زاده، «آخرین مطالعه در ارتباط با بررسی عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در سال ۱۴۰۰ انجام شده و گروه سنی بالای ۱۸ سال در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. آمار و ارقام این مطالعه بیانگر این است ۱۴ درصد گروه سنی بالای ۱۸ سال از انواع محصولات دخانی استعمال می‌کنند. حدود ۲۶ درصد از مصرف‌کنندگان محصولات دخانی را مردان و ۴.۵ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.» به گفته بهزاد ولی‌زاده و به نقل از گزارش یادشده، مصرف دخانیات سالانه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه به کشور تحمیل می‌کند، که ۱۴ هزار میلیارد تومان آن تنها در حوزه سلامت صرف می‌شود. سن شروع مصرف دخانیات نیز به کمتر از ۱۳ سال رسیده است. میزان مصرف محصولات دخانی در میان زنان و مردان ۱۸ تا ۲۴ ساله به ترتیب ۹۰ و ۳۴ درصد افزایش یافته است. بررسی آمار و ارقام مصرف محصولات دخانی نشان می دهد که جنسیت مصرف محصولات دخانی در حال تمایل به سمت زنان است؛ چرا که افزایش مصرف محصولات دخانی در میان زنان بیشتر است. همچنین ۱۴ درصد از مرگ‌های کشور را ناشی از مصرف دخانیات در نظر گرفته‌اند. به این ترتیب سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند.

قالیباف: دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به صورت مکتوب به مجلس ابلاغ کرده است که فعلا قانون «عفاف و حجاب» ابلاغ نشود

در جلسه یکشنبه ۴ خرداد محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی شهر و درخواست ابلاغ قانون حجاب و عفاف، گفت: «آقای نقدعلی می‌فرمایند که از رئیس مجلس می‌خواهم قانون عفاف و حجاب را ابلاغ کند یا اینکه لایحه پالرمو را ابلاغ نکند؛ من نمی‌دانم این چه نگاهی است و کجای قانون این اجازه را می‌دهد که چنین بحثی مطرح شود؟ من هیچ وقت نخواستم با صراحت این نکته را در اینجا عرض کنم اما به هر حال شورای امنیت ملی بر اساس اصل ۱۷۶ وظایفی را به عهده دارد؛ دبیرخانه شورای امنیت ملی به صورت مکتوب به ما اعلام کرده است که فعلاً این قانون ابلاغ نشود؛ در این صورت من نمی‌توانم قانون را ابلاغ کنم.»