ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هندی‌ها بنادر پاکستان را به بندر چابهار ترجیح می‌دهند

پنج سال پس از امضای موافقتنامه توسعه بندر چابهار، مقام‌های سازمان بنادر و کشتیرانی و فعالان اقتصادی می‌گویند هندی‌ها برای ارسال کالا به افغانستان، بنادر پاکستان را به بندر چابهار ترجیح می‌دهند. روزبه مختاری رئیس هیات مدیره انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته گفت: «هندی‌ها علی رغم خصومت دیرینه‌ای که با پاکستان دارند، بنادر این کشور را برای ارسال کالا به افغانستان، جایگزین بندر چابهار کرده‌اند.» بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان نیز این خبر را تایید کرد و گفت که هندی‌ها برای ارسال کالا به افغانستان از مسیر بندر چابهار اقدام نمی‌کنند. موافقتنامه سه جانبه چابهار در خرداد ۱۳۹۵ با حضور نارندرا مودی نخست وزیر هند، اشرف غنی، رئیس جمهور وقت افغانستان و حسن روحانی رئیس جمهوری سابق ایران در تهران امضا شد. نخست وزیر هند در آن زمان اعلام کرد که کشورش ۵۰۰ میلیون دلار برای توسعه چابهار هزینه می‌کند و اسکله می‌سازد؛ ولی نهایتاً مقرر شد ایران از منابع داخلی خود اقدام به توسعه زیرساخت‌های بندری چابهار کرده و هندی‌ها سرمایه گذاری ۸۵ میلیون دلاری به روش B.O.T برای تأمین تجهیزات بندری انجام دهند و اپراتوری بندر چابهار را نیز به مدت ۱۰ سال در اختیار بگیرند. این در حالی است که محمد راستاد معاون سابق وزیر راه و مدیرعامل پیشین سازمان بنادر و دریانوردی ۲۰ مهر ماه امسال در حاشیه همایش گرامیداشت روز جهانی دریانوردی در جمع خبرنگاران درباره سرمایه گذاری هند در بندر چابهار اظهار کرد: از ۸۵ میلیون دلاری که هندی‌ها قرار بود در بندر چابهار سرمایه گذاری کنند تنها ۳۰ درصد آن محقق شده است.

آتش‌سوزی و انفجار چند خودرو در پتروشیمی ماهشهر، مقام‌های محلی می‌گویند «رویداد امنیتی بود نه تروریستی»

پس از انتشار تصاویری از آتش‌سوزی و انفجار خودروها در یکی از سایت‌های پتروشیمی در ماهشهر، مقام‌های محلی گفتند که این رویدادی تروریستی نبوده ولی ماجرا بعد امنیتی دارد. محسن ادیبی، رئیس روابط عمومی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر گفت: «حمله انجام شده به پتروشیمی راه‌آوران فنون ماهشهر تروریستی نیست. این حادثه بعد امنیتی دارد اما با قصدتروریستی انجام نشده است.» وی گفت که «این اتفاق حوالی ساعت ۲ بامدادروز شنبه/۷ اسفندماه به دست افرادی که نیت آن‌ها نامشخص است، رخ داده» و مقام‌های امنیتی در حال بررسی موضوع هستند. او در توضیح این رویداد گفت: «این افراد به مهمانسرای پتروشیمی راه‌آوران فنون ماهشهر که خارج از سایت‌های پنج‌گانه پتروشیمی ماهشهر و در مجاورت شهرک بعثت قرار دارد، حمله کردند. اقدام این افراد منجر به آتش سوزی ۱۱ خودرو شد که متلعق به ساکنان محلی بود.» او گفت که تلفات جانی در این رویداد وجود نداشته است.

رئیس سازمان انرژی اتمی: برنامه هسته‌ای‌مان را توسعه می‌دهیم

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی گفت: «تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای یک کار بزرگ با ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است که در دستور کار ‌قرار دارد، اما‌ کار ساده‌ای نیست.» او گفت که «بنا داریم نتایج و دستاوردهای تحقیقاتی خودمان را گسترش بدهیم و صنعتی کنیم و مقیاس و دامنه بهره‌برداری و جغرافیای تأثیر را روز‌افزون کنیم». اسلامی گفت که ایران در حال آموزش گسترده‌تر علوم هسته‌ای است و قادر خواهد بود نیروی علمی مورد نیازش برای توسعه برنامه هسته‌ای را فراهم کند: «امروز دانشمندان بسیاری در رشته‌های گوناگون در کشور فعالیت دارند و ‌اگر در گذشته پنج دانشگاه، رشته انرژی هسته‌ای را تدریس می‌کردند اکنون بیش از ۲۰ دانشگاه دانش هسته‌ای را تدریس می‌کنند و گرایش جوانان به این رشته افزایش فراوانی یافته است.»

ترکیه می‌گوید نمی‌تواند مانع ورود کشتی‌های جنگی روسیه به دریای سیاه شود

وزیر امور خارجه ترکیه گفت که ترکیه نمی‌تواند مانع ورود کشتی‌های جنگی روسیه از طریق تنگه‌های بسفر و داردانل به دریای سیاه شود. پس از آن که روسیه روز پنجشنبه یک حمله تمام عیار از زمین، هوا و دریا به اوکراین انجام داد، اوکراین از ترکیه درخواست کرد تا از عبور کشتی‌های جنگی روسیه از تنگه داردانل و بسفر که به دریای سیاه منتهی می‌شود، جلوگیری کند. ترکیه بر اساس کنوانسیون ۱۹۳۶ مونترو بر این تنگه‌ها کنترل دارد و می‌تواند عبور کشتی‌های جنگی را در زمان جنگ یا در صورت تهدید نظامی محدود کند. با این حال، این درخواست اوکراین، ترکیه‌ عضو ناتو را که به دنبال توازن رابطه با غرب و روسیه است در موقعیت دشواری قرار داده. مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه روز پنجشنبه در سخنانی در قزاقستان گفت که ترکیه در حال بررسی درخواست کیف است اما گفت که روسیه بر اساس کنوانسیون این حق را دارد که کشتی‌ها را به پایگاه اصلی خود در دریای سیاه برساند. به گفته وی، اگر ترکیه پس از طی مراحل قانونی تصمیم بگیرد که درخواست اوکراین را بپذیرد و تنگه‌ها را به روی کشتی‌های جنگی روسیه ببندد، آن‌ها تنها از حرکت در جهت دیگر، یعنی دور از پایگاه اصلی خود به سمت دریای مدیترانه جلوگیری می‌کنند. چاووش اوغلو افزود که کارشناسان حقوقی ترکیه همچنان در تلاش هستند تا مشخص کنند که آیا درگیری در اوکراین می‌تواند به عنوان یک جنگ تعریف شود که اجازه می‌دهد به دستورات کنوانسیون استناد شود. واصیل بودنار، سفیر اوکراین در ترکیه، روز جمعه گفت که کی‌اف منتظر «پاسخ مثبت» آنکارا به درخواست کشورش است. چاووش اوغلو همچنین مخالفت آنکارا با اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه را تکرار کرد، موضعی که ترکیه را از اکثر متحدانش در ناتو که قبلاً چنین اقداماتی را اعلام کرده‌اند، متمایز کرده است. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه روز جمعه از کشورهای غربی خواست که به جای تحریم به فکر روشی موثر برای میانجی‌گری میان اوکراین و روسیه باشند.

افزایش مرگ بر اثر کرونا در بیشتر استان‌های ایران؛ عین‌الهی: پیک اومیکرون را رد کرده‌ایم

 با وجود کاهش بستری‌های ناشی از کرونا در ۱۷ استان ایران، آمار مرگ بر اثر کرونا در عمده استان‌ها افزایش داشته؛ بر همین اساس، طی یک هفته اخیر ۱۳۹۸ مرگ ناشی از کووید۱۹ در کشور و در پیک اومیکرون ثبت شده است. تا روز جمعه،۱۱ هزار و ۹۷۲ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در ایران شناسایی شده که یک هزار و ۹۴۰ نفر از آنها بستری شده‌اند. در طول ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه، ۲۱۴ بیمار مبتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۶ هزار و ۱۶۶ نفر رسید. ۴ هزار و ۱۹۷ نفر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت هستند. در حال حاضر ۳۳۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۴ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۴۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. با این حال بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت ایران گفته با حمایت مردم، آمار واکسیناسیون در ایران از بسیاری از این کشورها بیشتر است. عین‌اللهی گفته «به بیان سازمان بهداشت جهانی»، ایران جزو ۱۰ کشور برتر مبارزه با کروناست و در برابر سویه اومیکرون نیز با تلفات کمتر و موفقیت‌های بیشتر قله بیماری را تا حدودی رد کرده‌ است.

سهیلا حجاب، زندانی سیاسی به دلیل ایست قلبی به بیمارستان منتقل شد

سهیلا حجاب، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان کانون اصلاح و تربیت کرمانشاه روز پنج‌شنبه، ۵ اسفند، به دنبال وخامت حالش به بیمارستان منتقل شد. سایت حقوق بشری هرانا از قول یک منبع آگاه نوشته که او روز پنج‌شنبه از حال رفته و به کمک سایر زندانیان ابتدا به بهداری زندان منتقل شده است. این زندانی سیاسی سپس به دلیل ایست قلبی در بخش سی سی یو بیمارستان امام علی کرمانشاه بستری شد. منابع خبری بنیاد ستار بهشتی اعلام کرده‌اند به دلیل عدم رسیدگی به موقع، افزایش ضربان قلب و مشکل تنفسی دو دلیل عمده بستری شدن او پس از ایست قلبی بوده است. پس از انتقال سهیلا حجاب به بهداری و اعزام وی به بیمارستان امام علی کرمانشاه، عملیات احیا و شوک الکتریکی باعث نجات سهیلا حجاب از مرگ حتمی شد. خانواده و نزدیکان او به دلیل بی‌خبری از وضعیت او نگرانی هستند. سهیلا حجاب پیش‌تر بر اساس گزارش‌های ۲۱ بهمن در زندان کرمانشاه به کرونا مبتلا شده و همزمان با ابتلای او خدمات پزشکی به زندانیان این زندان به دلیل «نبود پزشک متخصص» و «تعطیلی بهداری» متوقف شده است. سهیلا حجاب خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او اواخر اسفند همان سال با قرار وثیقه سه میلیارد تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. او پس از آن به اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی»، «تشویش اذهان عمومی به قصد آشوب» و «تشکیل گروه غیرقانونی» از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۱۸ سال حبس محکوم شد که پنج سال از آن به عنوان اشد مجازات قابل اجراست.