ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک اقتصاددان: شکاف بزرگ در حکومت

مسعود نیلی، اقتصاددان با گرایش به اصلاح‌طلبان، مقاله‌ای در روزنامه دنیای اقتصاد (شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴، بازانتشار در سایت ایلنا) نوشته که پربازتاب بوده است. نیلی در در این مقاله تحلیلی با عنوان «ایران و دوراهی سرنوشت‌ساز» دست بر روی یک شکاف بزرگ در حکومت می‌گذارد. او پس از اشاره به «جنگ ۱۲ روزه» و تأکید بر اهمیت ویژه پیامدهای آن می‌گوید که در درون حکومت می‌توان وجود دو دیدگاه را تشخیص داد. ۱) دیدگاه مبارزه‌محور که اولویت برنامه حکومت را مقابله با غرب و «مبارزه با مستکبران» می‌داند. به باور نیلی در این دیدگاه، هر چیزی فدای جبهه علیه دشمن خارجی می‌شود و حتی رفاه داخلی و عدالت، قربانی این رویکرد می‌گردد. ۲) دیدگاه مردم‌محور که باور دارد که مسئولیت دولت فراهم‌سازی رفاه، توسعه، عدالت و مشارکت اجتماعی است و از این رو راه تعامل با جهان را بر اساس منطق، محاسبه و واقع‌گرایی پیش می‌گیرد. نویسنده نگران تداوم استیلای دیدگاه نخست است. او راه چاره کشور را برای خروج از بحران، تقویت نگاه دوم و سیاست‌گذاری بر مبنایی مردم‌محور، واقع‌گرا و پاسخ‌گو می‌داند.

تحقیق در مورد کشتار مردم در هنگام کمک‌رسانی در غزه

به گزارش روزنامه «هاآرتص»، واحد تحقیقاتی ستاد کل ارتش اسرائیل قرار است بررسی کند که آیا سربازان اسرائیلی که مسئول تأمین امنیت مراکز توزیع بنیاد جنجالی «کمک‌های بشردوستانه» غزه بوده‌اند، قوانین بنیادی بین‌المللی را نقض کرده‌اند یا خیر. بنا بر اعلام سازمان ملل، از پایان ماه مه تاکنون، دست‌کم ۴۱۰ فلسطینی در اطراف محل توزیع غذا کشته شده‌اند. در تقریباً همه این موارد، سربازان اسرائیلی بدون دلیل به سوی جمعیت غیرمسلح شلیک کرده‌اند. «بنیاد کمک‌های بشردوستانه غزه» نهادی است که از سوی اسرائیل و ایالات متحده پشتیبانی می‌شود. اسرائیل این بنیاد را پس از چندین هفته محاصره کامل نوار غزه معرفی کرد تا از این طریق توزیع کمک‌ها از سوی سازمان ملل و دیگر نهادها را دور بزند.

تهدید وزیر دفاع اسرائیل: پیش گرفتنِ سیاست «اقدام قاطع» علیه ایران

وزیر دفاع اسرائیل، اسرائیل کاتز، اعلام کرد که با وجود آتش‌بس، سیاستی را علیه ایران پیش خواهند گرفت که آن را «اقدام قاطع» خوانده است. او گفته که هدف از این سیاست، جلوگیری از بازسازی قدرت هوایی، پیشرفت در برنامه هسته‌ای و توسعه موشک‌های دوربرد ایران است. نیویورک تایمز نوشته که این اظهارات که پس از اعلام آتش‌بس توسط ترامپ مطرح شد، حاکی از احتمال حملات بیشتر اسرائیل به ایران است. در واکنش، وزیر خارجه ایران، عباس عراقچی، هشدار داد که هرگونه نقض آتش‌بس با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد. کاتز همچنین گفته است اسرائیل برای حمله به ایران نیاز به تأیید آمریکا ندارد و در صورت مشاهده نقض از سوی ایران، به‌طور یک‌جانبه اقدام خواهد کرد. او سیاست آینده اسرائیل در قبال ایران را مشابه اقدامات اسرائیل پس از جنگ با حزب‌الله در لبنان دانست — «اما در مقیاسی صد برابر» در مقابل، عراقچی اعلام کرد که ایران «لبنان نیست» و آماده پاسخ قاطع به هرگونه تجاوز از سوی اسرائیل است.

انتقاد از «سیاسی کردن فرایند اطلاعاتی از سوی ترامپ»

روزنامه واشنگتن‌پست در سرمقاله امروز خود به انتقاد از شیوه‌ رفتار دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با ارگان‌های اطلاعاتی این کشور پرداخته است. در این سرمقاله آمده که در پی حملات هوایی آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران، دونالد ترامپ به‌سرعت مدعی شد که این حملات برنامه هسته‌ای ایران را نابود کرده‌اند. اما ارزیابی‌های اولیه اطلاعاتی، به‌ویژه از سوی آژانس اطلاعات دفاعی (DIA)، با این ادعاها همخوانی نداشتند. ترامپ با رد این ارزیابی‌ها، آن‌ها را «ضد ملی» خواند و رسانه‌هایی مانند CNN و نیویورک تایمز را تهدید به شکایت کرد. از نظر سرمقاله واشنگتن پست رفتار ترامپ نشان‌دهنده ادامه روند سیاسی‌سازی اطلاعات در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش است. او تلاش دارد ارزیابی‌های اطلاعاتی را با روایت‌های مورد علاقه‌اش هماهنگ کند، نه با واقعیت؛ این روند خطرناک است، چون می‌تواند تصمیم‌گیری‌های حیاتی را بر پایه اطلاعات نادرست بنا کند. در سرمقاله همچنین آمده که ترامپ همچنین دسترسی کنگره به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده را محدود کرده و رابطه‌ای پرتنش با جامعه اطلاعاتی و تحلیلگران ارشد دارد. مواردی مشابه نیز در زمینه‌های دیگر، مانند پرونده ونزوئلا، دیده شده است.