ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زن‌کشی: زنی در ایرانشهر به‌دست برادرش به قتل رسید تا از یک قاضی برای «درخواست برقراری رابطه جنسی» شکایت نکند

چندی پیش رسانه‌ها از وقوع یک زن‌کشی در ایرانشهر خبر دادند. حال هویت شهروند زن کشته‌شده مشخص شده و دلیل آن‌هم «درخواست یک قاضی برای برقراری رابطه جنسی» عنوان شده است. هویت یک زن ۳۱ ساله که در ایرانشهر توسط برادرش به ضرب گلوله کشته شده بود، «ه. کشاورز» عنوان شده و کمپین فعالین بلوچ به نقل از یک منبع مطلع گزارش کرده است که «خانم کشاورز و برادرش پیگیر یک پرونده در دادگاه ایرانشهر بودند که قاضی پرونده به او پیشنهاد رابطه نامشروع داده که با مخالفت وی همراه بوده است. این زن موضوع را با برادرش در میان گذاشته و اعلام کرده که از قاضی شکایت خواهد کرد که برادر وی مانع از این کار به دلیل آبروریزی شده است. خانم کشاورز بدون توجه به ممانعت برادرش مصمم به شکایت از قاضی بوده که برادر او با تیراندازی با کلت کمری او را به قتل رسانده است.» همچنین گزارش شده است که پس از به قتل رساندن خانم کشاورز، برادر وی با هویت «ا کشاورز» که ۳۵ ساله دارد خود را به کلانتری ۱۳ ایرانشهر معرفی کرده است. آمار زن‌کشی در ایران دقیق نیست اما از آن‌چه به‌طور پراکنده اطلاع‌رسانی می‌شود، به نظر نمی‌رسد که بهبودی در میزان ارزش‌دهی به جان زنان رخ داده باشد و ساختار قانونی نیز نه‌تنها هیچ‌ حمایتی از جان و سلامت زنان نمی‌کند که با بستن خانه‌های امن، فقیرسازی و نا-شهروندسازی از آن‌ها به قتل‌، تبعیض و خشونت دامن می‌زند.

نیروهای امنیتی مانع سفر معلمان بازنشسته معترض مریوان و سروآباد به تهران شدند

معلمان بازنشسته مریوان در استان کردستان روز شنبه ۲۹ اردیبهشت جهت اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود عازم تهران بودند که اتوبوس‌های آن‌ها از سوی نیروهای امنیتی سروآباد متوقف شد و برای چند ساعت بازداشت شدند. بنا بر گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان، نیروهای امنیتی و انتظامی در نهایت مانع از رفتن معلمان بازنشسته به تهران شدند و هر سه اتوبوس را به مریوان برگرداندند. این شورا، اقدام نیروهای امنیتی را خصمانه و بزدلانه دانسته و آورده است: معلمان بازنشسته مریوان و سروآباد در یک سال گذشته در اعتراضات سراسری در تهران حضور به هم رسانده و با جدیت پیگیر مطالبات خود بود‌ه‌اند اما در نهایت بی‌تدبیری و استیصال حاکمیت، عصر روز شنبه ۲۹ اردیبهشت ماموران دستگاهای امنیتی و نیروی انتظامی اتوبوس های معلمان را متوقف کرده و ضمن بی احترامی به معلمان بازنشسته و باز‌داشت انها مانع رفتن معترضان به تهران شدند. در ادامه این شورا، حق هر نوع اقدام اعتراضی در چهارچوب قانون را حق مشروع معلمان دانسته و یاداور شده که این اقدام بدون پاسخ نخواهد ماند.

رامین سعادت، کودک-مجرم را در زندان مرکزی میاندوآب اعدام کردند

سحرگاه شنبه ۲۹ اردیبهشت، حکم اعدام یک کودک-مجرم، اهل روستای دولت‌آباد (شامات) از توبع شهرستان میاندوآب در زندان مرکزی این شهر به اجرا درآمد. آژانس خبررسانی کُردپا هویت این جوان ۲۰ ساله را که در زمان ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال بوده، رامین سعادت اعلام کرده است. بر پایه این گزارش این کودک-مجرم در سن ١٦ سالگی به اتهام «قتل عمد» بازداشت شد. هم‌چنین رامین سعادت بارها در دادگاه اعلام کرده بود که ضربات منجر به قتل توسط او انجام نگرفته و بی‌گناه است. هم‌چنین بامداد شنبه ٢٩ اردیبهشت‌، حکم اعدام ٦ زندانی دیگر به نام‌های پروین موسوی، یوسف سعیدی، رامین لوندپور، پرویز قاسمی، منصور ناصری و اصغر حاجی‌زاده" در زندان‌های ارومیه و سلماس به اجرا درآمده بود. سازمان‌های حقوق بشری پیش از این از اعدام نزدیک به ۸۰۰ نفر در سال ۱۴۰۲ خبر داده بودند و گفته بودند اجرای حکم اعدام نسبت به یک سال قبل‌تر افزایش کم سابقه‌ای داشت.

آتنا فرقدانی، کارتونیست و فعال مدنی به دنبال حمایت از یکی از هم‌بندی‌هایش ممنوع‌الملاقات شد

آتنا فرقدانی، نقاش و کارتونیست فعال مدنی و حقوق بشری، به دلیل حمایت از یکی از هم‌بندی‌های خود در برابر خشونت زندان‌بانان بند نسوان زندان اوین، ممنوع‌الملاقات شده است. آتنا فرقدانی ۲۵ فروردین ماه سال جاری به‌دست نیروهای سپاه پاسداران در خیابان پاستور تهران و با اعمال خشونت شدید بازداشت شده بود. به گفته محمد مقیمی، وکیل او، او در حین بازداشت از ناحیه سر و صورت دچار آسیب‌دیدگی شدید شده بود: «آتنا فرقدانی در اعتراض به مزاحمت‌هایی که نهادهای امنیتی برای او ایجاد کرده‌اند، ۲۵ فروردین‌ماه با حضور در یکی از ورودی‌های خیابان پاستور، قصد نصب کاریکاتورهای اعتراضی خود را روی دیوار آنجا داشته که ماموران امنیتی سپاه با اعمال خشونت شدید، وی را ابتدا به یکی از خانه‌های امن برده و به شدت مورد شکنجه قرار می‌گیرد.» دادگاه این هنرمند کارتونیست در ۲۳ اردیبهشت برنامه‌ریزی شده بود که او به دلیل غیرقانونی دانستن دادگاه انقلاب و رعایت نشدن اصول دادرسی عادلانه در محاکمه متهمان سیاسی از حضور در جلسه محاکمه در شعبه ۲۶ این دادگاه خودداری کرد. آتنا فرقدانی فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه الزهرا است، او در سال ۱۳۹۳به خاطر کشیدن طرحی از نمایندگان مجلس از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد منع و به زندان محکوم شد. دلیل زندانی شدن او کشیدن و انتشار تصویری اعتراضی بود که در آن به طرح پیشنهادی مجلس ایران برای محدود کردن حق کنترل موالید و حقوق زنان اعتراض شده بود. او پس از آزادی موقتش، به وضوح در مورد شرایط سخت زندان صحبت کرد و به همین علت بار دیگر دستگیر شد. در خرداد ماه ۱۳۹۴ شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، آتنا فرقدانی را با سه اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به رهبری، رئیس جمهور، نمایندگان مجلس و مأموران بند ۲ الف سپاه در حین بازجویی‌اش» به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس محکوم کرد. کمی پس از آن، محمد مقیمی وکیلش را به دلیل دست دادن با او زندانی کردند. در ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ از آتنا فرقدانی تست بکارت گرفتند و بدین ترتیب سعی کردند تا شأن و منزلت او را به زیر سؤال ببرند. با این‌حال، قاضی پرونده اتهامات وارد شده به آتنا فرقدانی و وکیلش محمد مقیمی را رد کرد و این هنرمند و فعال مدنی با کاهش زمان حبسش در دادگاه تجدیدنظر، سرانجام در روز سه‌شنبه ۱۴ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵، از زندان اوین آزاد شد. آتنا فرقدانی تاکنون بارها در قالب مصاحبه، فیلم مستند و هنر تصویری به شرایط زندان و همچنین محدودیت‌های آزادی بیان و خشونت علیه زنان اعتراض کرده است. او در مردادماه ۱۳۹۴ جایزه‌ شجاعت در کشیدن کاریکاتور را شبکه بین‌المللی مدافع حقوق کاریکاتوریست‌ها دریافت کرد و در مصاحبه‌ای با واشنگتن پست گفت: «من باور دارم که انسان‌ها هریک، خود به‌تنهایی می‌توانند نیرویی عظیم باشند درصورتی‌که بپذیرند در این جهان یکی از مسئولیت های بزرگی که بر دوش دارند دیدن و سکوت نکردن است در برابر صاحبان قدرت که به نزول ارزش‌های انسانی پافشاری می‌کنند و هرکس می‌تواند در این راه از استعدادها و توانایی‌های خود بهره‌ی لازم را بگیرد و اعتقاد به این باور می‌تواند مسیر سخت روبرو را برای هر فردی آسان‌تر کند.»

سوسن حسن‌زاده، مدرس زبان کُردی به دست نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شد

نیروهای امنیتی روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، سوسن حسن‌زاده مدرس زبان کُردی را در بوکان بازداشت کردند. «کولبرنیوز» که این خبر را منتشر کرده بدون اشاره به جزئیات بیشتر در رابطه با بازداشت این مدرس زبان کُردی، نوشت که نیروهای اداره اطلاعات سوسن حسن‌زاده را با خشونت در منزل شخصی خود بازداشت کردند. با گذشت چند روز تا این لحظه از دلایل بازداشت، مکان نگهداری و اتهامات مطروحه علیه سوسن حسن‌زاده اطلاعی در دست نیست و پیگیری‌های خانواده برای کسب اطلاع از وضعیت او نیز بی‌نتیجه مانده است.

رئیس‌جمهور گرجستان لایحه «عوامل خارجی» را وتو کرد

سالومه زورابیشبیلی، رئیس جمهوری گرجستان که اولین رئیس جمهوری زن در این کشور است و با حزب حاکم اختلاف نظر دارد، این اقدام را «بر خلاف خواست مردم» خواند و آن را محکوم کرد و گفت: «من امروز این قانون روسی را وتو کردم. این قانون در ذات و ماهیتش روسی است، با قوانین ما و با استانداردهای اروپایی تناقض دارد، و در نتیجه مانعی بر سر مسیر ما در اروپایی شدن است.» براساس لایحه «عوامل خارجی»، سازمان‌های غیردولتی و رسانه‌های گرجستان که بیش از ۲۰ درصد بودجه خود را از منابع خارجی تأمین می‌کنند، باید خود را به‌عنوان نماینده خارجی یا «عامل تحت نفوذ خارجی» ثبت کنند. هدف از این اقدام جلوگیری از نفوذ کنترل‌نشده خارجی بر رسانه‌های گروهی و نهاد‌های سیاسی کشور عنوان شده اما مخالفان این لایحه را ابزاری برای سرکوب آزادی مطبوعات و جامعه مدنی می‌دانند. آن‌ها حزب حاکم را متهم می‌کنند که چنین لایحه‌ای را بر اساس مدل روسیه تهیه کرده‌ و راه را برای سمت‌گیری گرجستان به سوی نظام اقتدارگرایانه هموار می‌کند. طی روزهای گذشته، صدها هزار نفر معترض در پایخت این کشور تفلیس به خیابان‌ها آمدند تا علیه این لایحه اعتراض کنند که کپی‌ای از قانونی است که سال ۲۰۱۲ در روسیه معرفی شد و به‌عنوان ابزاری برای سرکوب آن‌ها که «با غرب همراه بودند» به کار گرفته شد. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که لایحه «عوامل خارجی» در گرجستان «با ارزش‌های اتحادیه اروپا ناسازگار است» و در نتیجه با هدف پیوستن به اتحادیه اروپا مغایرت دارد. سالومه زورابیشبیلی، رئیس جمهوری این کشور از امانوئل مکرون، رئیس‌ جمهور فرانسه خواسته که به گرجستان سفر کند تا نه فقط این کشور، که کل منطقه قفقاز را از تاثیر روسیه نجات دهد: « من واضح می‌گویم و برای مکرون هم نوشته‌ام. در جشن استقلال گرجستان در ۲۶ مه منتظرش هستم. مساله فقط گرجستان نیست بلکه مساله ذهنیت کل منطقه قفقاز است و تاثیر روسیه در آن.» او همچنین یادآور شد: «مکرون از زمان پیروزی من در انتخابات در سال ۲۰۱۸ قول داده که به گرجستان سفر خواهد کرد. می‌بایست این‌کار را پیش از شروع کمپین انتخاباتی در سپتامبر انجام دهد.» وتوی این قانون در صورتی‌که پارلمان بتواند ۷۶ از ۱۵۰ رای ممکن را همراه خود کند بی‌اثر خواهد بود. با توجه به این‌که حزب حاکم ۹۰ کرسی در پارلمان دارد، تصویب این قانون دور از ذهن نیست. با توجه به طولانی شدن اعتراضات و سرکوب آن، معترضان نیز می‌گویند که ممکن است نتوانند بیش از این خیابان‌ها را زنده نگه دارند. در این‌صورت، تغییرات را باید در اکتبر و از طریق صندوق رای دنبال کرد.