طالبان از قندوز عقب رانده شدند
واحدهای ویژه ارتش افغانستان با کمک نیروهای ناتو، طالبان را از قندوز عقب نشاندهاند اما این که کنترل کامل شهر در اختیار دولت باشد، ناروشن است.
واحدهای ویژه ارتش افغانستان با کمک نیروهای ناتو، طالبان را از قندوز عقب نشاندهاند اما این که کنترل کامل شهر در اختیار دولت باشد، ناروشن است.
پس از ساعتها درگیری شبانه، واحدهای ویژه ارتش توانستند قندوز را در ساعات اولیه پنجشنبه اول اکتبر، از چنگ طالبان بیرون بیاورند. صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت کشور افغانستان در توئیتر نوشته است: «طالبان تلفات سنگینی دیده و قندوز از تروریستها پاک شد.»
خبرگزاری آلمان به نقل از ساکنان شهر مینویسد سربازان دولتی در مرکز قندوز حضور دارند و مردم به تدریج به خانههای خود بر میگردند. در عکسهایی که مردم با تلفن همراه گرفتهاند، تردد کاروان خودروهای ارتش در شهر دیده میشود.
وزارت دفاع افغانستان میگوید ۱۵۰ نفر از نیروهای طالبان در عملیات بازپس گیری قندوز کشته شدهاند. در مرکز قندوز دوباره پرچم افغاتسنان برافراشته شده است.
اما سخنگوی طالبان هم عنوان میکند که شهر همچنان در اختیار آنهاست و نیروهای امنیتی افغانستان و ناتو، پس از نیم ساعت از قندوز عقب نشستهاند.
مقامات وزارت دفاع افغانستان با تاکید بر بازپسگیری قندوز، از ادامه درگیری در محلههایی از شهر نیز خبر میدهند.
قندوز در روز دوشنبه ۲۸ سپتامبر با تهاجم حدود دو هزار شبهنظامی طالبان سقوط کرد. ارتش افغانستان از روز سهشنبه عملیاتی را برای پس گرفتن قندوز آغاز کرد. شامگاه چهارشنبه با حمایت ناتو، واحدهای ویژه ارتش افغانستان توانستند وارد قندوز شوند.
ارتش افغانستان اعلام کرده که دلیل کند بودن عملیات بازپسگیری قندوز، پاکسازی مسیرهای منتهی به شهر از مینهای جادهای بود.
بیشتر بخوانید: شهرقندوز به دست طالبان افتاد
حمله طالبان به شهر استراتژیک قندوز در سالروز تشکیل دولت وحدت ملی افغانستان انجام گرفت و پیامی در قدرتنمایی طالبان تلقی شد. با وجود حضور صدها نیروی امنیتی در قندوز، ستیزهجویان طالبان چند اداره دولتی را غارت کردند، خودروهای سازمان ملل را غنیمت گرفتند، در زندان شهر را گشودند و دفتر رادیو تلویزیون محلی را آتش زدند. در حمله به زندان قندوز، ۶۰۰ زندانی فرار کردند که ۱۴۴ نفر آنها از اعضای طالبان بودند.
تنها جایی که به تصرف طالبان در نیامد، فرودگاه قندوز بود. کارکنان نهادهای بینالمللی و نیروهای خارجی در روزهای تصرف شهر در این فرودگاه پناه گرفته بودند.
در انتهای سال ۲۰۱۴، ماموریت نیروهای بینالمللی «آیساف» در افغانستان پایان گرفت و حفظ امنیت این کشور به نیروهای داخلی سپرده شد. با این همه ۱۳هزار سرباز خارجی بعد از پایان ماموریت یاد شده همچنان در این کشور حضور دارند و به آموزش و مشاوره به نیروهای افغان مشغولند.
طالبان دو هفته پیش از حمله به قندوز، با اجرای عملیاتی پیچیده و پوشیدن اونیفورمهای ارتشی، به زندان غزنی حمله کرده و بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ زندانی را فراری داده بود.
نظرها
نظری وجود ندارد.