امید کوکبی با وثیقه به مرخصی استعلاجی آمد
امید کوکبی بعد از بیش از ۵ سال زندان با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به مرخصی استعلاجی آمد. کوکبی برای درمان سرطان کلیه زیر نظر پزشکان بیمارستان سینا بود.
امید کوکبی، دانشجویی دکترای فیزیک، بعد از ۵ سال و ۴ ماه زندان با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به مرخصی استعلاجی آمد. کوکبی که برای درمان سرطان کلیه خود زیر نظر پزشکان بیمارستان سینا در شهر تهران بود، عصر روز چهارشنبه ۵ خرداد/۲۵ مه، با سپردن وثیقه بیمارستان را ترک کرد.
۲۸ اردیبهشت، سازمان عفو بینالملل در بیانیهای نسبت به بازگردانده شدن امید کوکبی به زندان هشدار داده و از مقامهای ایرانی خواسته است تا این فیزیکدان جوان را بدون قید و شرط آزاد کنند.
کلیه سرطانی کوکبی پنج هفته پیش پس از جراحی فوری نفروکتومی برداشت کامل شد و او در این مدت برای شیمی درمانی در بیمارستان بستری بوده است.
سعید خلیلی، وکیل کوکبی پیش از این به «ایلنا» گفته بود که براساس ماده ۵۰۲ آیین دادرسی کیفری، امکان قانونی تعویق مجازات کوکبی به دلیل بیماری وجود دارد.
کوکبی که هر سال دو بار در زمان تعطیلات دانشگاهی برای دیدار با خانواده خود به شهر گنبد کاووس ایران سفر میکرد، در آخرین سفر در بمهن ۱۳۸۹ هنگام خروج از کشور در فرودگاه «امام خمینی» بازداشت شد و ۳۶ روز در انفرادی بود.
اتهام کوکبی نخست «اجتماع و تبانی بهقصد بر هم زدن امنیت ملی» اعلام شد و سپس «جاسوسی» هم به آن اضافه شد، اما در نهایت با تبرئه شدن از این اتهامها، او را به ارتباط با دولت آمریکا متهم و به ۱۰ سال زندان محکوم کردند.
سال ۱۳۹۴، ۱۸ برنده جایزه نوبل فیزیک به رهبر ایران نامه نوشتند و خواهان آزادی امید کوکبی شدند. مادر او هم در نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواهان آزادی فرزندش شده است، اما دستگاه قضایی جمهوری اسلامی تابهحال نگاه مثبتی به این درخواستها نداشته است.
در آخرین این واکنشها غلامحسین محسنیاژهای، سخنگوی قوه قضاییه، در پاسخ به انتظارها برای آزاد شدن امید کوکبی به دلیل بیماری گفت که زندانیان هم مانند افراد بیرون زندان مریض میشوند.
در پیش از پنج سال حبس امید کوکبی، افراد حقیقی و حقوقی و نهادها و سازمانهای مختلف حقوق بشری خواستار آزادی این زندانی سیاسی شدهاند، اما این درخواستها با بیاعتنایی مقامهای قضایی و دولت جمهوری اسلامی روبهرو شدهاند.
امید کوکبی پیش از دستگیری، دانشجوی دکترای فیزیک با تخصص لیزر در دانشگاه آستین تگزاس بود.
در همین زمینه:
نظرها
Behrouz
هنوز برای من عجیب است که دانشجوی دکترای فیزیک از درک آنچه در ایران اتفاق می افتاد عاجز بود و هر سال دوبار به ایران می آمد.
شیما
الهی فربونت برم ....خیلی دوست دارم