ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آخرین خبرها از حمله هدفمند زندانیان خطرناک به زندانیان سیاسی

کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران به‌نقل از منابع خود در درون زندان تهران بزرگ (فشافویه) اعلام کرده است زندانیان سیاسی‌ای که شب گذشته مورد حمله زندانیان با جرایم خطرناک قرار گرفته بودند، به ناچار شب را در حسینیه سالن ۹ زندان به صبح رسانده‌اند.

بر پایه اعلام این منبع، مسئولان زندان فشافویه، امروز (شنبه ۱۷ مهرماه) به داخل سالن رفته و در حال مذاکره با این ۹ نفر از زندانیان سیاسی برای انتقال به تیپ پنج زندان هستند.

شاپور احسانی راد، عضو هیأت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و نماینده سابق کارگران کارخانه نورد پروفیل ساوه و از اعضای هیأت مؤسس شورای کارگری بازنشستگان تأمین اجتماعی اکنون در حال سپری کردن دوران محکومیت شش سال حبس خود، در زندان تهران بزرگ (فشافویه) است.

زندانیان سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ در سال‌های گذشته بارها اعتراض خود را نسبت به شرایط نامطلوب زندان و به‌ویژه عدم رعایت اصل تفکیک جرایم در این زندان اعلام کرده بودند.

بنا بر اخبار منتشر شده از درون زندان فشافویه، بعد از ظهر جمعه ۱۶ مهر در حمله‌ای به زندانیان سیاسی محبوس در تیپ دو در زندان بزرگ تهران که به تحریک مسئولان زندان صورت گرفت، دست‌کم پنج زندانی سیاسی مورد آسیب جدی قرار گرفتند و دو تن از آنان به بهداری زندان منتقل شدند. 

پویا قبادی، شاپور احسانی راد، اسماعیل گرامی، اکبر باقری، اکبر شیرازی، اکبر باقری و اکبر فراجی از جمله زندانیان آسیب دیده در این حمله هستند.

در روز ۹ مهرماه سال گذشته، مسئولان زندان تهران بزرگ، بدون ارائه دلیلی موجه و تحت عنوان «اجرای طرح تفکیک جرایم» با تهدید و به کارگیری گارد زندان، دست‌کم ۸۲ نفر از شهروندان بازداشت شده در اعتراضات سراسری آبان‌ ۹۸ و شماری از زندانیان سیاسی دیگر را به سالن چهار تیپ دو (که قبلاً محل نگهداری زندانیان معتاد و متادونی بوده)، انتقال دادند.

منابع حقوق بشری از درون زندان فشافویه پیشتر گزارش داده‌‌اند سالن چهار تیپ دو این زندان، نه تنها از نظر محدویت فضا یا مسائل بهداشتی و وجود ساس و موش غیر قابل سکونت بوده، بلکه پس از انتقال زندانیان سیاسی هم، اصل تفکیک جرایم در مورد آنها اجرا نشده است.

در خبری دیگر، برخی فعالان مدنی از در خطر قرار گرفتن جان حسین قشقایی، فعال مدنی و زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ خبر داده‌اند. به‌نوشته این منابع، قشقایی بدون رعایت اصل تفکیک جرایم و به عمد در کنار زندانیان خطرناک و شناخته شده در سالن ۱۰ از زندان فشافویه محبوس است.

زندان تهران بزرگ، بزرگ‌ترین زندان کشور است. هر چند اردوگاه فشافویه نام بخش حرفه‌آموزی و کاردرمانی این زندان است، اما بسیاری کل زندان تهران بزرگ را به نام زندان فشافویه می‌شناسند. زندان تهران بزرگ در سال ۹۴ افتتاح شد. بنابر گزارشی که خبرگزاری تسنیم در همان سال منتشر کرد، این مجموعه ابتدا قرار بوده برای نگه‌داری محکومان مواد مخدر استفاده شود. در حالی که همچنان بخش غالب جمعیت این زندان متهمان و محکومان مواد مخدر هستند، در سال‌های گذشته به مرور زندانیان دیگر، از جمله متهمان مالی و سیاسی نیز به این مکان منتقل شده‌اند.

برپایه اعلام منابع حقوق بشری در ایران، اولین زندانیان سیاسی زندان تهران بزرگ، دو تن از بازداشت‌شدگان تجمعات مرتبط با عرفان حلقه بودند که در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ به این زندان منتقل شدند. پس از آن به مرور، علاوه بر انتقال زندانیان سیاسی و عقیدتی به صورت فردی، برخی از بازداشت‌شدگان اعتراضات جمعی از جمله، وقایع گلستان هفتم، اعتراضات سراسری مرداد ۹۷ و آبان ۹۸ نیز به این مکان منتقل شدند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.