ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

استفاده حکومت از رسانه برای تخریب افکار مخالف و جنبش های اجتماعی

به بهانه ساخت سریال تلویزیونی پژمان گفت‌وگویی داریم با بهروز شیدا، نویسنده و منتقد ادبی و هنری و به این مسئله می پردازیم که حکومت چگونه ارزش‌های خود را در قالب این تولیدات به مخاطب عرضه می‌کند و نقش هنرمند و نویسنده در این میان چیست؟

در ایران پس از انقلاب، فعالیت رسانه‌های مستقل هرگز نتوانسته است که در ابعاد رسانه‌های فراگیر تصویری ظهور پیدا کند و اگر چه تعداد شبکه‌های تلویزیونی مدام در حال افزایش بوده، اما تنها حکومت است که حق دارد از ظرفیت بالای جذب مخاطب رسانه‌هایی مانند شبکه‌های تلویزیونی بهرمند شود. شاید دلیل اینکه بخش‌هایی از مخاطبان ایرانی تمایل بیشتری به تماشای شبکه‌های ماهواره‌ای دارند نیز همین مسئله باشد، اما هنوز جمعیت زیادی از شهروندان کشور به دلیل محدودیت‌های اجتماعی و فرهنگی موجود، به تماشای شبکه‌های تلویزیونی دولتی گرایش بسیاری دارند. امری که می‌تواند فرصت مناسبی برای ترویج و بازتولید ارزش‌های ایدئولوژیک و سیاسی برای حکومت ایران به وسیله این رسانه‌ها باشد. نظامی که رهبران آن به نظر می‌رسد دیدگاه مساعدی نسبت به جنبش‌های اجتماعی مدرن و تحول‌خواه ندارند، همواره به دنبال یافتن ابزارهایی برای مهار این جنبش‌ها هستند و به این طریق می‌توانند از ابزار قدرتمند رسانه‌های تصویری فراگیر برای ترویج مستقیم و غیر مستقیم ارزش‌های خود به افکار عمومی استفاده کنند.
در همین ارتباط از چند هفته پیش سریال طنزی توسط شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی با نام «پژمان» پخش می‌شود که یکی از شخصیت‌های اصلی آن با بازی بهاره رهنما، زنی است مدافع حقوق زنان، محیط زیست و کودکان بی‌سرپرست که در زندگی شخصی خود مستبد و بی‌مسئولیت است و می‌کوشد مسئولیت‌های شخصی خود را بر دوش همسر و برادرش قرار دهد. شخصیتی که می‌تواند تصویر زنی متظاهر و بی‌مسئولیت را از فعالین اجتماعی زن در ایران ارائه دهد، زنانی که می‌کوشند در عرصه اجتماعی حضور یافته و تأثیرگذار باشند. در برنامه‌ای که می‌شنوید در نظرخواهی از بهروز شیدا، نویسنده و منتقد ادبی، به تشریح ابعاد این مسئله پرداختیم، این امر که حکومت چگونه ارزش‌های خود را در قالب این تولیدات به مخاطب عرضه می‌کند و نقش هنرمند و نویسنده اثر هنری در همراهی یا عدم همراهی با حکومت در تولید چنین محتوایی چیست؟

[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20131025_AboutTVSprogramms_BehrouzSheida_IsmaeilJalilvand.mp3[/podcast]

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.