ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۸۲ درصد از زنانِ سرپرستِ خانوار بیکارند

۱۲درصد از خانوارهای ایرانی را زنان سرپرستی می‌کنند و ۸۲درصد از آنان بیکار هستند. از دو میلیون و ۵۰۰ هزار زن سرپرست خانوار، ۷۶ درصد زیر خط فقر هستند.

۱۲درصد از خانوارهای ایرانی را زنان سرپرستی می‌کنند و ۸۲درصد از آنان بیکار هستند. از دو میلیون و ۵۰۰ هزار زن سرپرست خانوار، ۷۶ درصد در زیر خط فقر به سر می برند.

زنان سرپرست خانوار-ایران

به گزارش روزنامه شرق، عادل آذر رئیس سازمان آمار ایران عصر روز گذشته (۱۸ دی‌ماه)، با اعلام این نکته در همایش «کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار» در دانشگاه شریف، وضعیت اقتصادی زنان سرپرست خانوار را «فاجعه‌آمیز» توصیف کرد و گفت: «تن‌ها ۴۶درصد از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند.»

از مجموع دومیلیون‌ و۵۰۰هزار زن سرپرست خانوار، ۴۵۰هزارنفر شاغل، یک‌میلیون‌نفر تحت پوشش کمیته امداد، ۱۷۶هزار‌نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی و ۵۹۹هزارنفر مستمری‌بگیر تامین‌اجتماعی هستند: «این یعنی ۲۵۰هزارنفر از زنان سرپرست خانوار و فرزندانشان از هیچ حمایتی برخوردار نبوده و مددجویان بهزیستی و کمیته امداد هم مستمری حداکثر ۹۰هزارتومانی در ماه دریافت می‌کنند.»

افزایش ۱۵ درصدی

رئیس سازمان آمار ایران، درآمد متوسط زنان سرپرست خانوار در سال را ۹میلیون ‌و۹۰۰هزارتومان اعلام کرد و گفت: «بیش از ۵۰درصد زنان سرپرست خانوار در دهک‌های یک، دو و سه قرار دارند که این آمار، بسیار نگران‌کننده است؛ چراکه ۸۱درصد زنان سرپرست خانوار دهک اول بی‌سواد بوده و جمعیت خانواده‌شان بالا و میزان درآمد پایین است.»

بر اساس سرشماری‌های انجام‌شده دومیلیون‌و۵۰۰هزارزن سرپرست خانوار در کشور وجود دارند که در حال حاضر فقط ۱۸درصد از آن‌ها شاغل هستند.

عادل آذر با طرح این پیش‌بینی که شمار زنان سرپرست خانوار تا سه سال آینده افزایش خواهد یافت توضیح داد: «در حال حاضر بر اساس آخرین سرشماری انجام‌شده در سال ۹۰، سرپرست ۱۲درصد خانوارهای ایرانی زن است. در سرشماری سال ۹۰، ۲۱میلیون‌ و۱۱۰هزار و ۴۸۱ خانوار شناسایی شد که ۸۸درصد سرپرست‌های آن‌ها مرد و ۱۲درصد آن‌ها زن هستند. این در حالی است که در سرشماری‌های ابتدایی، تعداد زنان سرپرست خانوار ۵/۶ درصد بود، اما در سال ۹۰ با رشد دوبرابری مواجه شدیم. بر این اساس پیش‌بینی می‌کنیم تا سه سال آینده، آمار زنان سرپرست خانوار به ۱۵درصد برسد.»

این مقام مسئول، با بیان اینکه در آمارهای موجود، زنان سرپرست خانوار در سه گروه سنی زیر ۳۵، ۳۵ تا ۶۴ سال و بالای ۶۵ سال دسته‌بندی شده‌اند گفت: «آمار‌ها حاکی از آن است که بیشتر زنان میانسال سرپرست خانوار هستند.»

سیستان‌ و بلوچستان، پرجمعیت‌ترین استان دارای زنان سرپرست خانوار است و خراسان‌ جنوبی و خراسان ‌رضوی به ترتیب در رده استان‌های دوم و سوم قرار دارند.

۵۵درصد زنان سرپرست خانوار بی‌سوادند

سه استان کردستان با ۵/۹ درصد، کهگیلویه و بویراحمد با ده درصد و قزوین با ۲/۱۰درصد کمترین شمار جمعیت زنان سرپرست خانوار را دارند.

 به‌گفته رئیس سازمان آمار ایران، بیشتر زنان سرپرست خانوار در استان سیستان‌ و بلوچستان و هرمزگان، بی‌سواد یا کم‌سواد هستند «که این خود می‌تواند برای تربیت فرزندانشان تبعاتی در پی داشته باشد. در این میان وضعیت زنان سرپرست خانوار در استان تهران به‌مراتب بهتر است».

بر اساس این گزارش، در میان جمعیت زنان سرپرست خانوار، ۱۱درصد بی‌سواد در سنین کمتر از ۳۵سال و ۴۴درصد بی‌سواد در سنین ۳۵ تا ۶۴سال وجود دارد، اما در مجموع، ۵۵درصد زنان سرپرست خانوار بی‌سوادند و ۱۹درصد از آن‌ها فقط سواد ابتدایی دارند.

عادل آذر با اشاره به اینکه ۱۳درصد زنان سرپرست خانوار در سنین زیر ۳۵سال در جست‌وجوی کار هستند گفت: «به‌دلیل نبود شغل برای زنان سرپرست خانوار اکثریت آن‌ها مهاجرت می‌کنند.»

۳۵درصد از زنان سرپرست خانوار دارای همسر هستند. از ۶۵درصد باقیمانده، ۲۰درصد به دلیل فوت همسر، سرپرستی خانوار را برعهده گرفته‌اند و ۲۶درصد آنان از همسران خود جدا شده‌اند.

بحران در سیستان و بلوچستان

به‌گفته رئیس سازمان آمار ایران، کمترین درآمد زنان سرپرست خانوار مربوط به استان سیستان‌وبلوچستان است: «در آمار به‌دست‌آمده درآمد یک زن سرپرست خانوار در سال سه‌ میلیون‌ و۳۰۰هزارتومان است که این میزان درآمد برای گرداندن یک خانواده با چندین فرزند در طول سال فاجعه است.»

 به گفته وی، بالا‌ترین درآمد زنان سرپرست خانوار در طول یک‌ سال مربوط به استان تهران بوده است. درآمد اعلام‌ شده ۱۴میلیون‌ و۵۰۰ هزار تومان است.

عادل آذر با اشاره به اینکه ۵/۱۴ درصد زنان سرپرست خانوار به دلیل شدت مشکلات اقتصادی و اجتماعی از فشارهای روانی رنج می برند توضیح داد: «هشت‌درصد زنان سرپرست خانوار معلول، هفت‌درصد دارای بیماری جسمی، ۵/۱۴ درصد دارای بیماری روانی و ۳۰درصد از آن‌ها ازکارافتاده هستند. ضمن آنکه ۴۶درصد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی شامل کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید، شهرداری و... هستند.»

وی با بیان اینکه در دهه ۷۰ خورشیدی توجه و حمایت بیشتری از زنان سرپرست خانوار می‌شد، تاکید کرد: «از دهه ۸۰ به بعد فعالیت‌ها بیشتر جنبه شعاری پیدا کرده است.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شوهردادن زنان، راهی برای فرار دولت از مسوولیت | Elnaz Tahmasebi Kandroudi

    […] ۹۰ دوبرابر رشد داشته و رئیس مرکز آمار ایران همان زمان پیش‌بینی کرد که تا سه سال بعد، آمار زنان سرپرست خانوار به ۱۵ درصد […]

  • شوهردادن زنان، راهی برای فرار دولت از مسوولیت | andishehayandeh

    […] ۹۰ دوبرابر رشد داشته و رئیس مرکز آمار ایران همان زمان پیش‌بینی کرد که تا سه سال بعد، آمار زنان سرپرست خانوار به ۱۵ درصد […]