به گفته رییس کمیسیون ملی توسعه پایدار، ایران در طی ۱۰ ماه اول سال ۱۳۹۲ بیش از دو میلیون و ۸۰۰ هزار دلار آب صادر کرده و به ازای هر مترمکعب آب ۰/۷ دلار دریافت کرده است.
رضا مکنون در نوزدهمین همایش ملی انجمن متخصصان محیط زیست که روز یکشنبه یازدهم اسفند برگزار شد با تاکید براینکه آب در ایران یک منبع محدود شدهای است گفت:«رودخانه زاینده رود دو میلیارد متر مکعب آب داشت اما در حال حاضر آب این رودخانه یک میلیارد متر مکعب است و این به این معناست که منابع آب ایران محدود شده است.»
به گزارش خبرگزاری مهر، رییس کمیسیون ملی توسعه پایدار با بیان اینکه ۴۲ درصد دبی رودخانه کم شده است گفت: «یک تحول بزرگ در آب ایران اتفاق افتاده و متاسفانه اکنون جزو سه کشوری هستیم که آینده خوشی از نظر خشکسالی نداریم.»
به گفته مکنون ایران با روالی که پیش میرود در آیندهای نه چندان دور به سمت خشکی تمام پیش میرود که جلوگیری از این مساله نیاز به یک برنامه جدی دارد که باید کلیات آن در شروع برنامه ششم تدوین شود.
او از سوی دیگر با اشاره به خرید آب برای بخش کشاورزی توسط ایران گفت :« ۲۶ متر مکعب معادل آبی بود که بابت آب کشاورزی وارد کردهایم و ۰/۹۳ دلار بابت هر متر مربع آبی که وارد کردهایم پول دادیم.»
مکنون با بیان اینکه باید توسعه را به محیط زیست پیوند دهیم گفت:«اگر این توسعه پایدار نباشد ممکن است در آینده چیزی از کشور باقی نماند. الگوی توسعهای که در حال حاضر در حال انجام است اشکالات فراوانی دارد که اگر بتوانیم از ابتدای شروع برنامه ششم تغییراتی در آن انجام دهیم میتوان امیدوار بود.»
صادرات آب توسط ایران در حالی است که مقامات سازمان حفاظت محیط زیست از احتمال بروز بحرانهای جدی مرتبط با منابع آبی در ایران خبر میدهند.
زهرا جواهریان، مدیرکل توسعه پایدار سازمان محیط زیست، پیشتر اعلام کرده بود که اگر الگوی مصرف آب به همین شکل پیش برود احتمال «جنگ آب» در ایران زیاد خواهد بود.
در ماههای اخیر اعتراضات زیادی در استان چهارمحال و بختیاری به دلیل طرحهای انتقال آب از این استان به اصفهان روی داده است و معترضان خواهان توقف فوری این پروژهها شدهاند.
بیست – سی سال دیگر افسوس خواهیم خورد که چرا آن آب را ارزان فروختیم زیرا به نظر بنده با این روندی که پیش میرویم در سی سال آینده ارزش آب از طلا هم بیشتر خواهد بود. دلیلش را در پیوند زیر ملاحظه فرمایید.
اگر همه قسمت های مندرج در این دو پایگاه را به دقت بخوانید متوجه میشوید که با این روشی که در پیش گرفته شده فلات مرکزی ایران به زودی غیر قابل زیست خواهد شد. با کمال تاسف
ابراهیمیان
https://sites.google.com/site/sarsabziran/
https://www.radiozamaneh.com/123370
Abrahamian / 04 March 2014