ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وضعیت نگران‌کننده دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام

سازمان عفو بین‌الملل و سازمان عدالت برای ایران نسبت به وضعیت دو زندانی سیاسی عرب خوزستانی به‌نام‌های علی چبیشاط و خالد موسوی ابراز نگرانی کرده‌اند.

«سازمان عفو بین‌الملل» و «سازمان عدالت برای ایران» نسبت به وضعیت دو زندانی سیاسی عرب به‌نام‌های علی چبیشاط و خالد موسوی ابراز نگرانی کرده‌اند.

سيدخالد موسوی                                                                                                         علی چبيشاط

سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای که منتشر کرده از احتمال اعدام قریب‌الوقوع این دو زندانی عرب خوزستانی خبر داده است.

همچنین سازمان عدالت برای ایران در بیانیه‌ خود خواهان اقدام فوری شش گزارشگر ویژه سازمان ملل برای اقدام فوری در پیوند با وضعیت این زندانیان شده است.

در بیانیه این سازمان آمده است: «عدالت برای ایران در این درخواست فوری از گزارشگران سازمان ملل خواستار توجه آن‌ها به حبس انفرادی این زندانیان، گرفتن اعتراف زیر شکنجه و همچنین پخش اعترافات اجباری آن‌ها از پرس تی‌وی، شبکه تلویزیونی انگلیسی‌زبان جمهوری اسلامی شده است. ممانعت از دسترسی خانواده و وکیل این زندانیان به اطلاعات مربوط به سلامت و وضعیت پرونده آن‌ها از دیگر مواردی است که در این گزارش به آن اشاره شده است.»

این دو زندانی عرب در آبان‌ماه سال ۱۳۹۱ در شوش دستگیر و از سوی دادگاه انقلاب اهواز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه به اعدام محکوم شدند.

همزمان با علی چبیشاط و خالد موسوی، شهروند عرب دیگری به نام سلمان چایانی نیز محاکمه شد که وی نیز به ۲۵ سال زندان محکوم شده است.

این سه زندانی عرب، متهم به دست داشتن در انفجار خط لوله گاز طبیعی چغازنبیل در نزدیکی روستای کعب خلف مسلم در مهر ماه ۱۳۹۱هستند.

سازمان عفو بین‌الملل نوشته است، به گفته خانواده‌ها حکم این دو نفر در دیوان عالی کشور تایید شده، اما هنوز حکم رسمی در اختیار خانواده‌ها و وکیل این دو زندانی سیاسی قرار نگرفته است.

ممانعت از دیدار خانواده‌ها با هیأت پارلمان اروپا

سازمان عدالت برای ایران نوشته، نیروهای لباس شخصی مانع از دیدار خانواده این زندانیان با هیأت پارلمان اروپا در تهران شده‌اند.

در آذرماه گذشته هیأت پارلمانی اروپا با برخی شخصیت‌های منتقد حکومت دیدار کرده بود. دیدار هیأت پارلمانی اروپا با این افراد واکنش‌ مقامات جمهوری اسلامی را به دنبال داشت.

در بیانیه عدالت برای ایران آمده است: «ماموران لباس شخصی مانع از این دیدار شده و آن‌ها را از هتل محل اقامت هیأت پارلمانی بیرون کردند. پس از برگشت این افراد از تهران٬ ستاد خبری شوش رستم چبیشاط، خواهرزاده علی چبیشاط و حسن چبیشاط، برادر علی چبیشاط را احضار و به مدت سه روز بازداشت کرد. پرونده این افراد همچنان باز است.»

این سازمان مدافع حقوق بشر در بیانیه خود از فشار و بازداشت اعضای خانواده زندانیان عرب و صدور حکم زندان برای آنان خبر داده است.

طبق بیانیه روز سه‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ خانواده علی چبیشاط و خالد (یاسین) موسوی مطلع شدند که آن‌ها از زندان دزفول به مکانی نامعلوم انتقال یافته‌اند. یک هفته قبل از اعلام خبر انتقال آن‌ها از زندان دزفول٬ صلاح‌الدین چبیشاط٬ پسر علی چبیشاط در پی احضار به نهادهای امنیتی بازداشت و به زندان سپیدار اهواز منتقل شد. صلاح‌الدین چبیشاط پس از چند هفته به قید وثیقه آزاد شد، اما دادگاه در اردیبهشت ماه جاری صلاح‌الدین چبیشاط، حبیب سیلاهوه، حبیب چایان، حسین چبیشاط وکریم چایان را که همگی از اعضای خانواده علی چبیشاط، خالد موسوی و سلمان چایانی هستند، هرکدام به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرد.

انتقال و اعدام زندانیان عرب

در سال ۱۳۹۲ شش زندانی سیاسی عرب به نام‌های غازی عباسی، عبدالرضا امیر خنافره، عبدالامیر مجدمی، جاسم مقدم‌پناه، هاشم شعبانی‌نژاد و هادی راشدی اعدام شدند.

این شش زندانی قبل از اجرای حکم بدون اطلاع به مکانی نامعلوم منتقل شده بودند. به همین دلیل فعالان حقوق بشر نگرانند که سيدخالد موسوی و علی چبيشاط نیز سرنوشتی مشابه داشته باشند.

تاکنون از محل نگهداری این دو زندانی اطلاعی به دست نیامده است.

در ماه‌های گذشته گزارش‌هایی نیز مبنی بر شکنجه این دسته از زندانیان عرب منتشر شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.