در پی انتقادهای برخی مقامهای حکومتی به سخنان حسن روحانی درباره عدم دخالت در زندگی خصوصی مردم، اکنون دادستان کل کشور نیز علیه روحانی به میدان آمد.

محسنی اژهای «بیتوجه بودن به دین مردم و آزادی مردم در انتخاب دین» را «شبههافکنیهای دشمنان» معرفی کرد
بهگزارش وبسایت «انتخاب» غلامحسین محسنی اژهای، دادستان کشور و سخنگوی قوه قضائیه ایران که در مراسم ۱۵خرداد در شهر قم سخنرانی میکرد، گفت: «امروزه در برخی زبانها و قلمها مسائل ناتوانی و ضعف در برابر دشمنان دیده میشود.»
محسنی اژهای گفت: «برخی امروز بیان میکنند که به بهشت و جهنم مردم کاری نداشته باشید، اینگونه تفکرات به سخره گرفتن زحمات مراجع تقلید، علما و حوزههای علمیه است.»
اشاره دادستان کل کشور به سخنان حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران در روز شنبه، سوم خردادماه است که در آن با اشاره به اینکه «بگذاریم مردم در سلامت روحی باشند»، تأکید کرده بود: «بگذاریم مردم خود راه بهشت را انتخاب کنند، به زور شلاق نمیشود مردم را به بهشت برد.»
این سخنان با واکنش تند رسانههای محافظهکار و امام جمعههای تهران و مشهد، احمد خاتمی و احمد علمالهدی روبهرو شد.
احمد خاتمی در نماز جمعه تهران گفت: «رسالت حکومت دینی این است که جاده را برای بهشتی شدن مردم هموار کند». احمد علمالهدی نیز در نماز جمعه مشهد گفت: «شلاق که سهل است با همه قدرت جلوی کسانی که قصد دارند جلوی بهشت رفتن مردم را بگیرند، خواهیم ایستاد.»
محسنی اژهای «بیتوجه بودن به دین مردم و آزادی مردم در انتخاب دین» را «شبههافکنیهای دشمنان» معرفی کرد و افزود: «هر کس که این مسأله را مطرح میکند، الزاماً دشمن نیست، ولی چرا باید چنین مسائلی وجود داشته باشد.»
«دین حکومتی» یا «حکومت دینی»، همان جدایی دین از سیاست است
سخنگوی قوه قضائیه ایران در بخش دیگری از سخنان خود باز هم بدون نام بردن از حسن روحانی به گفتههای دیگری از او اشاره کرد و گفت: «مسائلی چون جدایی دین از سیاست نیز از مسائلی است که با ادبیات مختلفی چون “حکومت دینی” و “دین حکومتی” مطرح میشود.»
حسن روحانی روز شنبه ۱۰ خردادماه در دیدار با کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «بعضی بیکار هستند و دچار توهمات میشوند. عدهای مدام غصه دین و آخرت مردم را میخورند در حالی که نه میدانند، دین چیست و نه آخرت، اما همیشه غصه آخرت را می خورند.»
روحانی افزود: «دولت دینی خیلی دولت خوبی است ولی دین دولتی را نمیدانم. دین را نباید به دست دولت بدهیم. دین دست کارشناسان خودشان است. دین دست علما، حوزهها، مراجع، صاحبنظران، فرهیختگان و دلسوزان است و آنها باید دین را تبلیغ کنند و دولت باید حمایت و کمک کند.»
حسن روحانی این سخنان را یک روز پس از سخنان احمد خاتمی و احمد علمالهدی بیان کرد. پس از آن نیز محمدتقی مصباح یزدی، عضو مجلس خبرگان و روحانی پرنفوذ، به روحانی تاخت و گفت طرح مسأله جدایی دین از سیاست همان شعار جبهه ملی است که امروز از سوی برخی «مسئولان عمامه به سر» مطرح میشود.
«مگر میشود هم ما “برد” کنیم و هم آمریکا؟»
غلامحسین محسنی اژهای در بخش دیگری از سخنان خود به مذاکرات هستهای نیز اشاره کرد و گفت: «در مسأله مذاکره مسائل باید روشن مطرح شود مگر میشود در این عرصه هم ما “برد” کنیم و هم آمریکا؟»
حسن روحانی ۳۱ اردیبهشتماه در مراسم گشایش نشست سران کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا (سیکا) گفته بود: «جمهوری اسلامی ایران بر این باوراست که با رویکرد برد – برد و به دور از زیادهخواهی و تهدید میتوان مذاکرات جاری در مورد برنامه هستهای ایران را به توافق نهایی رساند.»
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز شهریورماه سال گذشته گفته بود: «باید این واقعیت را درک کنیم و دیگران را هم وادار به درک آن کنیم که سیاست خارجی عرصه بازی با حاصل جمع مثبت و بازی برد – برد است.»
بسیاری از منتقدان اصولگرای دولت نیز همصدا با غلامحسین محسنی اژهای بارها مخالفت خود را با سیاست «برد ـ برد» اعلام کرده و گفتهاند ایران منافع مشترکی با آمریکا ندارد که بخواهد سیاست «برد ـ برد» با این کشور را پیش ببرد.
در روزهای اخیر مخالفتها با حسن روحانی و دولت یازدهم از دایره طرفداران دولت محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری پیشین ایران خارج شده و مقامهای حکومتی دیگر را نیز در بر گرفته است. این مخالفتها هر روز علنیتر میشود.
این مذاکرات هم به شکست می انجامد چرا که رهبر پوشالی و دیگر افراطیون اینگونه میخواهند .
بهنام / 06 June 2014
برای آقای اژهای که دست درازی مستقیمی در بیت المال دارند باید هم واکنش نشان دهند.
سیا / 06 June 2014
کسی بر کرسی قضا تکیه کرده که ألفبا فنون مذاکره بی اطلاع است،واسفا بر ما ملت با این دولت مردان !!!!!!
Ardn / 06 June 2014
البته این حقیقتیه که باید پذیرفت. اصطلاح معامله برد-برد دیگه منسوخ شده و الان این مذارکرات باخت-باخت هستند. هر دوطرف باید از مواضعشون کوتاه بییند تا توافق حاصل بشود. به قول معروف “نه حرف من و نه حرف تو”. این اسمش برد-برد نیست، بیشتر باخت کمتر-باخت کمتر است.
علی / 06 June 2014
جناب علی:
تمام این برد و باخت بازیها و دعواهای زرگری بین سران رژیم باختگان
برای سرپوش گذاشتن به «نرمش قهرمانانه» خامنه ای است که در اصل
پذیرش باخت بزرگی دیگر بود از برای ملت بازنده ما بعد از باخت مقبوحانه
و شرم آور خمینی در جنگ ۸ ساله اش با صدام و «نوشش زهرمانانه» ایشان!
Samad / 06 June 2014
شیخی معجزه گر در ولایت ما می زیست. در گیر و دار یکی از معجزات خود مقداری عسل خوش رنگ و طبیعی خورد. فرمود شیرین است.
یکی از معجزات ابواب جمعی حکومتگران اسلامی اینست که دست کم همه فن حریفند و از دادن ایده و نظر در مورد هر چیز ی که بر روی این زمین خاکی بجنبد در نمی مانند.
از معجزات دیگر این قافله تعبیر و توضیح منحصر به فرد جدایی قوای سه قلو از همدیگر است درست در زمانی که ولی فقیه در راس همه آنها و فعال مایشائ ستراتژیک و تاکتیکهای آنها است. و معجزه همینجا هم پایان نمی یابد در تداوم است: پادو های رهبری، هر کدام کبیر و کدخدای سران آن قوا هستند. هر زمان کاری خیر اتفاق افتاد و نفعی برای مسلمین در پی آورد فی الفور در جیب مبارک، حلالش می کنند و هر گاه حرکت و رفتاری بی نفع و مشکوک نظرشان را جلب نمود به کون فیکونی شمشیر از نیام می کشند که گناهان کبیره و رفتارهای خلاف دین و بخصوص دنیا بساط خلافت را نروبد.
شیخ محسن اژه ای، در بسیاری مواقع در هیئت انسان ظاهر می شود و از خود صوتها خارج می نماید به نحوی که همگان سراسیمه، در گیر ودار جادو و هاله نور از جذبه فرمایشات آن موجود حالی به حالی شده در تخیل و تصور خود خرما تناول می کنند ، شربت می نوشند و نوای ملکوتی استماع می کنند. همان نوایی که جز از یک گلو نتراویده است. و آن صوت مربو ط به آقا، ولی ولایت مداران، شاهسوار همه سواران و راس و شعور سران قوای مجزای سه گانه است.
سخن کوتاه، قصه تکراری همراهان این قافله، خط قرمزی است گه اخلاق و تحمل و منطق را مجزا که چه عرض شود از هم می درد یا خرده ریزش را برای طاقچه منبر و مساجد بسته بندی می نماید یا برای آخرتمان چوب حراجش می زند. از خداوندانمان نقل است ا لاژا شیخو نا و شیخکم فی الار ض و السمائ و فی لیل و نهارا. آمین
خالد / 06 June 2014
اژه ای که احتمالاً اجدادش از بربر های حاشیه دریای اژه باشند موجودی وحشی است. او همان کسی است که مخالف سیاسی خود را وقتی مثلا در کسوت قضاوت قرار داشت در دادگاه گاز گرفت و بعد هم یک محکومیت اضافه برای طرف برید که چرا موضوع را رسانه ای کردی!
انتظار حرف حساب از او داشتن خامی و خوش خیالی است. ارزش نقد هم ندارد فرمایشات چنین موجودی
Samad / 06 June 2014