همایش «بهشت ایرانی بر صحنه تار و پود» از روز سوم تا هشتم شهریورماه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. در این همایش، نمایشگاه دستبافهای رضی میری، از طراحان بنام حوزه فرش دستباف ایرانی، در کنار برخی از فرشهای کهن ایرانی ارائه شد.
در سالهای اخیر فرش ایران بازار جهانی خود را از دست داده است، در سال ۱۳۷۴ ایران دارای بالاترین رتبه در صادرات فرش دستباف به جهان بود و از این راه سالانه درآمدی یک میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلاری داشت. تحریمهای اقتصادی گریبانگیر صنعت فرش ایران نیز بوده است و در سال ۹۲ درآمد ارزی ایران از این بخش به ۳۱۵ میلیون دلار یا یکپنجم درآمد سالهای ۱۳۷۰، کاهش پیدا کرده است.
رضی میری درباره این نمایشگاه گفت: سال گذشته خانه هنرمندان از من درخواست کرد آثار خود را در یک سالن نمایش دهم و این اتفاق افتاد. امسال هم دوباره از من خواستند چنین کاری انجام دهم، چون قصد داشتند برای فرش ایرانی که از افتخارات کشور ماست کاری انجام دهند. به همین دلیل تصمیم گرفته شد برنامه گستردهتری برای فرش ایرانی انجام شود و همه گالریهای خانه هنرمندان به این کار اختصاص یابد.
توجه مردم دنیا به فرش ایرانی به عنوان یکی از گستردهترین شاخه از هنرهای ایرانی، کمبود نگاه کارشناسی در ابعاد هنری طراحی و تولید فرش ایرانی و طرح دیدگاه و ایدههای نوین هنری از جمله مباحثی است که در همایش «بهشت ایرانی بر صحنه تار و پود» مورد بررسی قرار گرفت.
مجید سرسنگی مدیرعامل خانه هنرمندان ایران درباره همایش «بهشت ایرانی بر صحنه تار و پود»، گفت: با وجود سابقه طولانی فرش در ایران، به وجود آمدن سازمانهای متعدد با فعالیتهای موازی باعث شده است این هنر به جای پیشرفت و رشد، در محاق کم توجهی گرفتار شود. اگر صنعت فرش امروزه با مشکل مواجه است بخشی از آن به دلیل وجود سازمانهایی است که خود را متولی آن میدادند، در حالی که هنر هیچگاه به متولی نیاز ندارد و مسئولان فقط میتوانند از آن حمایت کنند تا خلاقیت هنرمند بروز یابد.
علاوه نمایش فرشهای رضی میری، یک بخش به فرشهای قدیمی اختصاص داده شد. همچنین در یک گالری آثار نقاشی نمایش داده شد که نقاش از دید خودش، زنان بافنده را تصویر کرده است. در بخش دیگر نمایشگاه عکاسی با موضوعاتی مانند زندگی، فرش و مردم برقرار بود.
وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی، از سال ۷۴ از افزایش رشتههای دانشگاهی مرتبط با صنعت فرش و فرش دستباف حمایت کرده است اما تا کنون تنها ۱۷ دانشگاه رشتههای مرتبط با فرش، فرش بافی و طراحی و مرمت فرش ارائه میدهند.