مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا و عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان، با ارسال نامهای به علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، خواهان توقف اجرای حکم اعدام ریحانه جباری شد و گفت اروپا با مجازات اعدام مخالف است.
به گزارش جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، مارتین شولتز در این نامه که به تاریخ ۸ اکتبر ۲۰۱۴ (۱۶ مهر ۱۳۹۳) نوشته شده، گفته است: «بنا به اطلاعاتی که دریافت کردهام، خانم جباری در خطر اعدام قرار دارد، با وجود اینکه مدارکی نشان میدهند او در جریان رسیدگی به اتهام که منجر به محکومیت او شد از محاکمه عادلانهای برخوردار نبوده است.»
رئیس پارلمان اروپا با بیان اینکه لغو مجازات اعدام در سراسر جهان از اهداف اصلی اتحادیه اروپا است، افزود: «مجازات اعدام غیرانسانی است و مشخص شده که اثر بازدارندگی از ارتکاب جرم ندارد. اتحادیه اروپا الغای این مجازات را برای محافظت از کرامت انسانی و توسعه روزافزون حقوق بشر ضروری میداند.»
وی از علی لاریجانی خواست تمام اقدامات لازم را برای تضمین اعاده دادرسی عادلانه برای ریحانه جباری بر اساس موازین مسلم جهانی و بدون توسل به مجازات اعدام انجام دهد.
مارتین شولتز همچنین خواهان اطلاعات بهروز درباره وضعیت حقوقی پرونده ریحانه جباری و رفتار انسانی با او در زندان بر اساس موازین بینالمللی شد.
بخش سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از این نیز در تاریخ ۳ اکتبر بیانیهای درباره خطر اعدام ریحانه جباری صادر کرده و از مقامات ایران خواستار پرهیز از اعدام او شده بود.
ریحانه جباری، دختر ۲۶ ساله ایرانی، از هفت سال پیش تا به امروز به اتهام قتل در زندان بهسر میبرد. ریحانه در ۱۹ سالگی مرتکب قتل شد و در فروردین ۱۳۹۳، پس از هفت سال حضور در زندان، به جرم قتل مرتضی عبدالعلی سربندی، ۴۷ ساله، به قصاص محکوم شد.
غلامحسین اسماعیلی، رئیس کل دادگستری تهران دو روز پیش اعلام کرد پرونده ریحانه جباری در «مرحله مصالحه است».
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه ایران نیز یک هفته پیش درباره آخرین وضعیت پرونده ریحانه جباری گفت: «قصاص از قوانین مسلم اسلام و یک حق شخصی برای اولیای دم است. اگر اولیای دم تقاضای قصاص نکنند اصلا با این عنوان پرونده بررسی نمیشود ولی اگر درخواست و بررسی شد و جرم قاتل هم عمدی تشخیص داده شد و بعد هم با مذاکراتی که صورت میگیرد رضایت حاصل نشد طبیعی است حکم باید اجرا شود.»
اژهای افزود که در پرونده ریحانه جباری برای چندین بار وقت داده شده است و آخرین وقتی هم که داده شده ۱۰ روز است که اگر در این مدت رضایت حاصل نشود حکم اجرا میشود.
جمهوری مثلا اسلامی خون های زیادی رو این چندساله به ناحق به زمین ریخته ای کاش میشدمجامع بین المللی با قدرت و فشار جدی ترو بیشتری این مسایل رو دنبال میکرد ولی واقعا ازسیاست های کشورها واقعا در عجبم چون سالها یاقرن هاباید بگذره تاخیلی ازین رازها لو بره .
masoud vakili / 12 October 2014
خانواده سربندی باید شرم کنند که پدرشان میخواست به یک دختر نوزده سالمه تجاوز کند ریحانه خوب کاری کرد خداوند و پروردگار ایزد روحش را شاد نگه دارد ریحانه از ناموس خود دفاع کرد ولی چون طرف یک امنیتی اسلامی بود بخاطر او ریحانه را اعدام کردند. متاسفانه در ابیران نیروهای مبارزه وجود ندارد همه نیروهای درخارج از کشور بسر میبرندهمه شان حرف میزند و میگویند مردم ایران باچید ازخود نشان میدهند مثل مصریها البته نیروهای مبارزه در خود مصر بودند. ایران به یک ارتشبد مثل سیسی نیاز دارد که بتواند تمام ملاها را تاروپود کند و ایران به یک نظام غیردینی نیاز دارد. روز برسد ایران یک ارتشبد مثل اویسی یا سیسی داشته باشد و مردم به دنبال او از طریق مبارزه و اتحاد میتوان این نظام را نابود کرد . چرا هیچ نیرویی نتوانسته جمهوری اسلامی را از بین ببرد بخاطر اینکه اتحادشان چه تندرو و چه اصلاح طلب با هم یکی ا ست ولی در خارج پسر شاه یک حرف میزند و مریم رجوی یک حرف دیگر به نظر من پسر شاه باید پادشاه و مریم رجوی باید پیرو پسر شاه باشد اگر سلطنت طلب و مجاهدین با هم دریک صف باشند کلک آخوندها کنده است.
ana / 27 October 2014