گروههای اصلی سیاسی یمن، از جمله شورشیان شیعه حوثی، توافقنامهای را امضا کردهاند که بر اساس آن رئیسجمهوری و نخستوزیر دولت جدید را برای حل بحران سیاسی تشکیل خواهند داد.
به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، ۱۳ حزب سیاسی این کشور نخست وزیر «خالد بحاح» را برای انتخاب وزرا مأمور کردهاند. او نیز در سخنانی امروز یکشنبه دوم نوامبر از مردم این کشور خواست تا به او در انتخاب وزرا یاری برسانند.
در بیانیه ۱۳ حزب سیاسی چنین آمدهاست: «ما احزاب سیاسی از رئیسجمهوری عبدربه منصور هادی و نخست وزیر خالد بحاح میخواهیم تا حکومت ملی شایستهای را تشکیل دهند.. که متعهد به پاسداری از حقوق بشر، حکمرانی قانون، و بیطرفی در مدیریت امور کشور باشد.»
این دولت قرار است دولتی تکنوکرات، میانهرو و بیطرف باشد.
جمال بن عمر، فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن نیز در گفتوگو با خبرگزاری «رویترز» اعلام کرد که بر اساس توافقنامه یادشده، همه احزاب میتوانند نامزدهای خود برای تصدی پست وزارت را اعلام کنند.
شیعههای حوثی به پلیس پیوستند
حوثیها روز جمعه به رئیسجمهوری یمن مهلتی ۱۰ روزه دادهبودند تا دولت جدید را تشکیل دهد.
این در حالی است که گروه شیعه حوثی که کنترل پایتخت را در بحران سیاسی این کشور به شکلی نظامی به دست گرفت، تحت حمایت ایران قرار دارد و تحولات اخیر یمن به همین دلیل عربستان سعودی و دیگر قدرتهای شیخنشین منطقه را آشفته کردهاست.
به گزارش الجزیره، هماکنون ۲۰۰۰ نفر از اعضای حوثیها به نیروهای پلیس و وزارت دفاع افزوده شدهاند و کنترل بخشهای نظامی حکومت را در دست گرفتهاند.
نیروهای شورشی شیعه، موسوم به «حوثی»، ۲۱ سپتامبر سال جاری موفق شدند تا کنترل شهر «صنعا»، پایتخت یمن را بهدست بگیرند و پس از آن به سمت مناطق مرکزی و غربی یمن هجوم بردند.
مبارزه با القاعده
همچنین حوثیها با حمایت پهبادهای آمریکایی به قلمروهای تحت کنترل القاعده در مرکز یمن یورش بردند تا این گروه را بیرون برانند، اما موفق نشدند. القاعده در یمن از حمایت برخی قبایل سنی نیز برخوردار است.
همزمان با تشکیل دولت جدید، القاعده نیز فعالیتهای خود را گسترش داده و با حمله به یک مجتمع امنیتی در منطقه جبل راس در استان الحدیده واقع در غرب این کشور، ۲۰ نظامی یمنی را به قتل رساند. این گروه که در این درگیریها سه عضو خود را نیز از دست داد، ۱۰ شهروند را نیز به گروگان گرفت.