مجتبی خالدی، مدیر مرکز هدایت عملیات و بحران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران میگوید در یک دهه گذشته ۲۸۰ هزار ایرانی بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست دادهاند.
روزنامه اعتماد روز سهشنبه ۱۶ دی نوشت شمار کسانی که در این مدت بر اثر حوادث رانندگی معلول یا مصدوم شدهاند، بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برآورد میشود.
تصادف جادهای و شهری یکی از سه دلیل عمده مرگومیر در ایران است. ایران، یکی از کشورهایی است که بالاترین شمار کشتگان جادهای را دارد.
بر پایه گزارشها، سالانه در ایران بیش از ۲۵ هزار نفر کشته و زخمی میشوند. از میزان کل تصادفهای کشور، ۷۲ درصد در جادههای برونشهری و روستایی و ۲۸ درصد مربوط به تصادفات درونشهری است.
دو روز پیش سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد که در حوادث رانندگی هشت ماهه امسال ۱۲ هزار و ۱۹۸ نفر جان خود را از دست دادهاند.
این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که آمار تلفات ۱۳ هزار و ۱۳۵ نفر بود ۷.۱ درصد کاهش یافته است.
در حوادث رانندگی هشت ماه اول امسال ۹ هزار و ۳۸۲ مرد و دو هزار و ۸۱۶ زن جان خود را از دست دادهاند.
بر پایه گزارش پزشکی قانونی، استانهای فارس، خراسان رضوی و تهران به ترتیب بیشترین و استانهای ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و اردبیل کمترین آمار تلفات را در هشت ماهه نخست سال جاری داشتهاند.
بر پایه آمارها، از ابتدای انقلاب (سال ۱۳۵۷) تاکنون ۸۰۰ هزار نفر بر اثر تصادف جان خود را از دست دادهاند. به گفته کارشناسان «تراکم بالای خودرو در جادهها، کمبود ظرفیت بزرگراهی، وجود بیش از دو هزار نقطه حادثهخیز در جادهها، کمبود خدمات ایمنی و امدادی و فرهنگ نادرست رانندگی» از مهمترین عوامل تصادف جادهای در ایران به شمار میآید.