پس از تسخیر پایتخت یمن به دست شورشیان شیعه، ایالات متحده نیز وادار به توقف فعالیتهای خود علیه القاعده در یمن شدهاست.
خبرگزاری «رویترز» در گزارش اختصاصی خود، به نقل از دو مقام ارشد آمریکایی نوشت که سقوط دولت تحت حمایت واشنگتن در یمن به دست «شورشیان حوثی که تحت حمایت ایران قرار دارند»، به «فلجشدن» کارزار ضدتروریسم آمریکا انجامیدهاست.
ایالات متحده پیش از این فعالانه علیه القاعده در جزیرهالعرب، قدرتمندترین شاخه کنونی شبکه القاعده که در نواحی مرکزی یمن مستقر است، وارد عمل شدهبود. با این وجود، سه مقام رسمی آمریکایی به رویترز خبر دادند که استعفای ناگهانی رئیسجمهوری، نخستوزیر، و هیئت وزیران باعث توقف تمام عملیاتهای بهقول آنها «ضدتروریستی» آمریکا از جمله پرواز پهپادها شدهاست.
به گفته مقامهای آمریکایی، سقوط دولت در یمن باعث شدهاست تا ترس از کشیدهشدن فقیرترین کشور عربی به سوی جنگ داخلی افزایش یابد.
اوباما، باز هم تحت فشار
بر اساس گزارش رویترز، توقف فعالیتها در یمن به نقطه ضعف دیگری در کارنامه باراک اوباما بدل شده و سیاستهای او در قبال خاورمیانه و استراتژیهای «ضدتروریستی» دولت او را زیر سوال برده است. به گفته منتقدان، دولت اوباما با تکیه بر قدرت جنگی پهپادها و همکاری با شرکای متزلزل خارجی همچون دولت ساقط شده یمن، قصد داشت تا از فرستادن نیروی زمینی برای جنگ با پیکارجویان مسلح در خارج از مرزهای آمریکا احتراز کند.
در سال ۲۰۱۴، ۱۹ حمله پهبادهای آمریکایی به اهدافی در یمن به کشتهشدن ۱۲۴ پیکارجو و چهار غیرنظامی انجامید. آخرین حمله پهپادها در ششم دسامبر ۲۰۱۴ روی داد که به کشتهشدن شش پیکارجوی القاعده انجامید.
توقف فعالیتهای دولت آمریکا علیه القاعده در جزیرهالعرب در حالی رخ میدهد که این گروه مسئولیت حمله جنجالی ماه جاری به دفتر مجله «شارلی ابدو» در پاریس را برعهده گرفت. در عین حال، برخی مقامهای آمریکایی به رویترز گفتهاند که وضعیت جاری در یمن به شدت آشفته و آشوبناک است و توقف در فعالیتهای ضدتروریستی برای ارزیابی اولیه از موقعیت و شرایط کنونی بودهاست.
«مرگ بر آمریکا»
دولت عبد ربه منصور هادی در حالی کناره گرفت که از سوی آمریکا به عنوان «مدل موفق» در همکاری علیه «تروریسم دولت اسلامی» (داعش) از آن یاد میشد.
شورشیان حوثی که روز پنجشنبه به کاخ ریاستجمهوری وارد شدند و کنترل پایتخت را در دست گرفتند، شورشیانی شیعهمذهب، و نیز دشمن القاعده در جزیرهالعرب و دولت اسلامی هستند.
اما حوثیها که حامی اصلی آنها دولت ایران است، مخالف نفوذ آمریکا نیز هستند. جمعه ۲۳ ژانویه هزاران نفر از حوثیها در صنعا به راهپیمایی پرداختند، در حالیکه بر پلاکاردهایشان نوشته بودند: «مرگ بر آمریکا! مرگ بر اسرائیل!»؛ شعاری که پیش از هر چیز یادآور راهپیماییها در تهران است.
دولت آمریکا تأیید کردهاست که روز پنجشنبه، ۲۲ ژانویه، تمام کارکنان خود را از سفارت آمریکا در صنعا، پایتخت یمن، خارج کردهاست.
مشاوران شیخ اوباما کی هستند؟
ظریف و شمعخانی و…..؟!
farid / 24 January 2015