وزیر خارجه ایران میگوید تهران توافق «ناقص و مبهم» را نمیپذیرد و تا زمانی که درباره همه موضوعات توافق نشود، توافقی صورت نمیگیرد.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران که برای مذاکرات هستهای و دیدار با جان کری، همتای آمریکاییاش به ژنو سفر کرده، میگوید که درباره برخی موضوعات همچنان اختلاف نظرهایی وجود دارد.
ظریف امروز یکشنبه سوم اسفند به واحد مرکزی خبری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، گفت: «در بحث تحریمها و سایر موضوعات که باید به توافق رسید، بحث های خوبی شده است، البته روی موضوعات توافقی نشده و حتی اختلاف نظرهایی همچنان وجود دارد.»
به گفته وزیر خارجه ایران «اختلاف نظر اصلی، روانی است که برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا و برخی جناحهای داخلی آمریکا احساس میکنند که تحریمها یک سرمایه برای آنان است، در صورتی که تحریمها جز هزینه هیچ سودی برای آنان نداشته است.»
بیشتر بخوانید: ایران: در مذاکرات هستهای وارد جزئیات شدهایم
شورای امنیت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ در چندین نوبت ایران را به دلیل اصرار بر ادامه برنامه هستهای مورد تحریم قرار داد. شماری از کشورها از جمله آمریکا نیز افزون بر این تحریمهای بینالمللی، تحریمهای یک جانبهای را در بخش نفت و بانکداری ایران اعمال کردند.
برقراری این تحریمها باعث کاهش فروش نفت ایران و همچنین توقف مبالادت مالی بینالمللی ایران شد. پس از انتخابات سال گذشته در ایران و انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیسجمهوری، مناسبات سیاسی جمهوری اسلامی با جامعه جهانی دستخوش تغییراتی شد.
وزیر خارجه ایران گفته: «ایران در برابر فشار و تحریم تسلیم نمیشود و تنها راه رسیدن به راهحل، مذاکره با ایران بر اساس مبانیای است که در توافق ژنو روی آن توافق شده است.»
دور تازه مذاکرات هستهای در حالی از دو روز پیش در ژنو آغاز شده که مقامات مذاکرهکننده ایرانی میگوید این دور از گفتوگوها وارد جزئیات شده است.
تعداد سانتریفیوژها و تحریمها علیه ایران دو موضوع اصلی مذاکرات این دوره ژنو است که هیأتهای مذاکره کننده برای دستیابی به توافق نهایی وارد جزئیات این دو موضوع شدهاند.
تا نباشد چوب تر، فرمان نبارد گاو و خر. متاسفانه حکومت ایران توسط ارازل و اوباش اداره میشود و وجود یک چوب تر برای وادار کردن انها به احترام به قوانین بین الملل و حتی رعایت حقوق شهروندان خودشان ضروری هست. انتخابات نیمه دموکراتیک سال ۷۶ ، مجلس ششم و انتخابات نیمه ازاد سال ۹۲ همه نتیجه فشارهای خارجی بود وگرنه رژیم وقتی مورد تهدید نباشد با رد صلاحیتهای گسترده عملا انتخابات را تبدیل به انتصابات میکند. وجود چوب تحریمها بالای سر رژیم به نفع ملت ایران هست تا مسیر دموکراسی را با ارامش طی کنند
arjomand / 22 February 2015
موقعیکه بمب بخواهید، تا صد سال دیگرهم حل نمیشود.
nasim / 22 February 2015