آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان رهبران هفت کشور صنعتی جهان را برای دستیابی به توافقی بر سر اهداف دشوار آب و هوایی تشویق کرد.
به گزارش رویترز، او در نشست پایانی گروه هفت در ایالت باواریای آلمان از تمام اعضای این گروه خواست تا به تعهداتشان به کاهش تولید گازهای گلخانه ای پایبند باشند.
جی۷ نشست سران هفت کشور بزرگ صنعتی جهان شامل آمریکا، آلمان، کانادا، ایتالیا، بریتانیا، ژاپن و فرانسه است. این گروه که پیش از مناقشه اوکراین گروه ۸ نامیده میشد، در پی کنار گذاشتن روسیه جی ۷ نام گرفت.
تغییرات آب و هوایی در صدر دستور کار جلسه روز دوشنبه هشتم ژوئن قرار داشت.
همانطور که دیپلماتها و فعالان محیط زیست پیشبینی میکردند، کشور ژاپن بیش از سایر اعضا در این اجلاس دغدغه محیط زیستی دارد.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن در این جلسه گفت بهتر است که تمام کشورها هدف اصلی خود را در این نشست پیگیری جدی کاهش گاز دی اکسید کربن قرار دهند.
کانادا یک مخالف تمام عیار
کانادا و ژاپن از جمله کشورهایی به شمار میروند که به بسیاری موارد پیمان کیوتو (پیمانی بینالمللی به منظور کاهش صدور گازهای گلخانهای) در سال ۱۹۹۷ متعهد نبودند. استیون هارپر، نخست وزیر کانادا بارها مخالفت خود را علیه پیمان کیوتو ابراز داشته است.
فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه که میزبان نشست سران سازمان ملل متحد برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی در پایان سال جاری خواهد بود نیز خواستار تعهد بلندمدت گروه جی۷ در پایان بخشیدن به وابستگی خود به سوختهای فسیلی شد.
با این حال به گفته مارتین کیسر، رئیس صلح سبز سیاستهای بینالمللی آب و هوا، اختلاف نظرها بر سر رسیدن به توافقی برای کاهش الزامآور سوختهای فسیلی میان کشورهای صنعتی بسیار بالاست. او گفت:«این کشورها باید به تعهدی الزامآور در استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برسند، در غیر این صورت وضع محیط زیست بهبود نخواهد یافت.»
پیشتر نیز آنگلا مرکل خواستار تخصیص بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به صندوق سبز آب و هوایی از سوی هفت کشور صنعتی شده بود. صندوق سبز آب و هوایی(CGF) در پانزدهمین نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در کپنهاگ دانمارک تأسیس شد و هدف اصلی آن کمک به کشورهای فقیر برای داشتن آب و هوایی پاکتراست.
بیشتر بخوانید:
موضوعاتی که گروه جی۷ درباره آنها گفتوگو میکند
هزاران نفر در مونیخ علیه نشست جی۷ تظاهرات کردند