سه نفر در ایران بر اثر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو جان خود را از دست دادند. وزارت بهداشت هشدار داده افرادی که با دام در ارتباط هستند، مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره کنترل بیماریهای مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته که در سال جاری خورشیدی ۹ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شدهاند که سه نفر از آنها جانشان را از دست دادهاند.
به گفته شیرزادی، شایعترین راه انتقال این بیماری در ایران «کشتن غیربهداشتی وغیرقانونی دام» بهویژه در مناطق روستایی است.
او میگوید: «ویروس این بیماری داخل بدن کنه است. نیم ساعت پس از گزش کنه و خونخواری آن، ویروس داخل بدن دام میشود و یک هفته در بدن دام ماندگاری دارد و در صورتی که دام طی این یک هفته ذبح شود، خطرناک است.»
بیماری «تب خونریزیدهنده کریمه کنگو» یک بیماری خطرناک حاد ویروسی همراه با تب و خونریزیهای وسیع است که مرگومیر آن تا ۵۰ درصد میرسد.
از علایم بیماری میتوان به تب، سردرد، تهوع و استفراغ، خونریزیهای عمومی و شدید، و کاهش فشار خون اشاره کرد که در صورت عدم درمان به موقع به مرگ فرد منجر میشود.
کانون اصلی این بیماری در چند سال اخیر دو شهر زابل و زاهدان در استان سیستان و بلوچستان بوده است.
دلیل این موضوع احتمالاً ورود ویروس از کشور پاکستان و موارد بسیار زیاد بیماری و کنه در آن کشور بوده است.
این بیماری در تمام نقاط کشور وجود دارد اما پس از استان سیستان و بلوچستان به ترتیب استانهای اصفهان، تهران، فارس، خراسان و خوزستان در ردههای بعدی قرار دارند.