با رسیدن مصرف برق ایران به مرز ۵۰ هزار مگاوات در روز، بیشترین حجم مصرف روزانه برق در سال ۹۴ ثبت شد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بر اساس آمارهای وزارت نیرو اعلام کرد که اوج مصرف برق ایران در یک سال اخیر در روز دوشنبه ۱۵ تیرماه بوده که در این روز مصرف ۴۹ هزار و ۷۷۶ مگاوات به ثبت رسیده است.
آمارها نشان میدهند که پیک مصرف برق ایران در روز مشابه پارسال ۴۵ هزار و ۶۹۰ مگاوات بوده است.
در ایران برق بهطور متوسط با کیلو واتی ۵۷ تومان به مشترکان فروخته میشود، در صورتی که انرژی برق از نیروگاهها دستکم با ۹۰ تومان خریداری میشود.
غلامرضا خوش خلق، معاون توانیر روز گذشته (چهارشنبه ۱۷ تیر) اعلام کرد که تولید برق در اکثر نیروگاههای برق آبی ایران یا کاهش یافته و یا متوقف شده است.
او گفت: «هماکنون به دلیل خشکسالی از مجموع ۱۴ تا ۱۵ درصد ظرفیت تولید برق در سدها کمتر از پنج درصد برق تولید و عرضه میشود.»
در روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر قطعی برق در شهرهای ایران از جمله در استانهای تهران، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان منتشر شد. این در حالی است که تابستان امسال دمای هوا در بیشتر شهرهای ایران بسیار بالا بود.
زمان حسینی، مدیرعامل برق منطقهای تهران، در روز سهشنبه نهم تیرماه گفت با توجه به افزایش بیسابقه مصرف برق، احتمال خاموشی در تهران وجود دارد.
او گفت باید صرفهجویی ۱۰ درصدی در زمینه مصرف برق شهر تهران صورت بگیرد.
مصرف بالای برق و در کنار آن خسکسالی دو عامل اصلی در قطعی برق شهرهای ایران عنوان شدهاند.
وزارت نیرو گفته است میزان ذخیره نیروگاههای کشور در روز چهارشنبه به یکهزار و ۳۸۴ مگاوات رسید و صنایع کشور نیز در این روز سههزار و ۳۲۷ مگاوات برق مصرف کردند.