ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جان در گرو نان؛ گزارشی در خصوص کشتار سیستماتیک کولبران و کاسبکاران کُرد

شبکه­‌ حقوق بشر کردستان به بررسی کشتار سیستماتیک کولبران و کاسبکاران کُرد در سال گذشته توسط نیروهای انتظامی و جمهوری اسلامی پرداخته است.

شبکه­‌ حقوق بشر کُردستان با انتشار گزارشی تحت عنوان ” جان در گرو نان ” به بررسی کشتار سیستماتیک کولبران و کاسبکاران کُرد در سال ۹۳ توسط نیروهای انتظامی و نظامی جمهوری اسلامی ایران در مناطق مختلف کُردستانی پرداخته است.

بر طبق تحقیقات شبکه­‌ حقوق بشر کُردستان در طول یک سال گذشته، حداقل ۲۷ نفر بر اثر شلیک مستقیم نیروهای نظامی به قتل رسیده و ۲۸ نفر هم مجروح و حداقل ۶ نفر به دلیل غرق شدن در رودخانه و یا سرمازدگی و حوادث دیگر جان باخته و ۴ نفر هم به دلیل انفجار مین اعضای مختلف بدن خویش را از دست داده­‌اند.

برای دریافت فایل این گزارش به صورت پی دی اف اینجا را کلیک کنید.

در طول یک سال گذشته حداقل ۶۵ نفر کشته یا مجروح شده‌اند و این آمار به دلیل نبود امکات تحقیقات مستقل در داخل کشور و فشارهای امنیتی بر منابع داخلی حداقل آماریست که شبکه‌ حقوق بشر کُردستان توانسته گردآوری نماید.

با تماسی که با بیشتر خانواده‌های قربانیان گرفته شده است تنها چند مورد از آنها اعلام کرده‌­اند که به صورت رسمی اقدام به شکایت در مراجع ذیربط قضایی نموده اند و بقیه خانواده‌ها به دلیل فشار نیروهای نظامی برای تحویل دادن جنازه به شرط عدم اطلاع رسانی و شکایت در این خصوص، از این امر مهم سرباز زده اند.
خانواده یکی از قربانیان که در نزدیکی شهر کرمانشاه توسط نیروهای اداره‌ی مبارزه با قاچاق کالا در ورودی شهر به قتل رسیده بود به شبکه‌ حقوق بشر کُردستان گفت که فرزند آنها ۲۴ سال سن داشته و همسر وی نیز حامله بوده و از روی بیکاری مجبور به خرید و فروش سیگار شده که ماموران این عمل را قاچاق دانسته اند و علیرغم اطلاع کامل از وجود چند کارتن سیگار، خودروی سواری ایشان را مورد شلیک مستقیم قرار داده و او را که به شدت زخمی شده بود، متوقف کرده و برای چندین ساعت در بازداشتگاه غیر استاندارد یکی از پاسگاهای انتظامی محبوس می نمایند. این در حالی است که ایشان نیاز فوری به اقدامات پزشکی داشته ولی از اینکار امتناع می ورزند و با تاخیر زیاد به بیمارستان منتقل می نمایند که نهایتاً به علت خونریزی زیاد فوت می‌کند.

این خانواده در ادامه به شبکه گفتند که آنها از طریق وکیل اقدام به شکایت از مامورین انتظامی کرده‌اند اما با گذشت چند ماه همچنان این پرونده بدون اینکه از سوی دادگاه نظامی برای مامورین قرار یا حکمی صادر شود، بلاتکلیف مانده است.

بر طبق تحقیقات بر عمل آمده در سه مورد این از این قتلها مامورین بعد از زخمی کردن کول­بران یا کاسب­کاران آنها را در مناطق مرزی رها کرده و یا در بازداشتگاه نگهداری کرده تا در نهایت هر سه نفر به دلیل خونریزی شدید فوت کرده‌اند. همچنین ۶ نفر از این افراد فاقد هر گونه کالای قاچاق بوده و شهروند مدنی بوده که تنها به دلیل مشکوک بودن خودروی آنها مورد هدف شلیک قرار گرفته و سه نفر به قتل رسیده و سه نفر آنها نیز زخمی شده‌اند.

کل صفحات گزارش به صورت عکس را  می توانید در زیر مشاهده کنید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • الیاس

    شما هم بهتره بجای زدن این تیترهای تفرقه افکنانه به نا امنی منطقه بخاطر فعالیتهای گروههایی مثل پژاک و کومله اشاره کنین که باعث فرار سرمایه و مغز از کردستان شدن و میشن. علت اصلی محرومیت مردم اونجا **بازی های این گروهها و به تبع اون فرار سرمایه و مغز به تهران و دیگر شهرهای ایرانه نه بی توجهی دولت. کردستان از لرستان و قزوین خیلی وضعش بهتره از نظر بودجه.

  • الیاس

    وقتی خود کردها از سرمایه گذاری در کردستان ابا دارن شما از بقیۀ مردم ایران توقع دارین برن کردستان سرمایه گذاری کنن؟ اگه **بازی های پژاک و دمکرات و کومله نبود الان کردستان هم یک استان امن بود و سرمای دارهای کرد مقیم تهران سرمایه هاشون رو میبردن اونجا بجای اینکه تو تهران بساز و بفروشی کنن. وقتی بخاطر شانتاژ العربیه یه هتل رو آتیش میزنن نمیشه توقع داشت کسی هست و نیستشو ریسک کنه تو کردستان کار تولید کنه. علاوه بر این بودجۀ استان کردستان با جمعیت یک میلیون نیم نفری برابر با بودجۀ استان همدان با جمعیت یک میلوین و هفتصدهزار نفری و استان بوشهر هست که 27 میلیارد تومن بودجه دارن. یعنی کردستان اصلا محروم تر از بقیۀ استانهای ایران نیست که هیچ از استان قزوین با بودجۀ 16 میلیارد تومنی وضعش خیلی هم بهتره.

  • بهنام

    جناب امیر : بهتر است اول سری به مناطق کرد نشین و وضعیت فلاکت بار کردها بیاندازید و بعد بیائید اینجا اضهار نظر کنید . نه صنعت و نه کشاورزی در این مناطق وجود ندارد و شما اگر جای جوانان کرد بودید چه کار میکردید ، وقتی که راه به هیچ جائی نداشته و حکومت ننگین اسلامی هم به صورت سیستماتیک و از سالهای دور سیاست عدم توسعه و پیشرفت مناطق کرد نشین در غرب و مناطق دیگری در شرق کشور و سیستان و بلوچستان را در پیش گرفته است .

  • امیر

    شماها چی فکر کردین؟مامورا این کار رو قاچاق دونستن ینی چی؟اولا قانون اساسی تمام کشورها روش واردات و صادرات رو مشخص کرده دوما این کار از سر ناچاری و بیکاری نیست از سود زیاد حاصل از اونه که ماحصلش خروج ارز از ایران و کلا بدبختی دراز مدت بچه های همین عزیزان قاچاقچیه که حقوق بشرشونم *** هست اون هم خیلی از سیگارایی که انگلی و غیر استاندارده و عزیزان صدالبته از وضع مالی بسیار خوبی هم برخوردار هستند که اکثرا دو یا سه زن با بیش از هفت هشت بچه هم دارن پس خواهشا شماها هم بیننده هاتون رو *** تصور نفرمایید