ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تلفات حیات وحش در زنجان به ۱۲۶ رأس رسید

امجد باقری، مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفته که شمار تلفات حیات وحش این استان بر اثر بیماری «طاعون نشخوارکنندگان» به ۱۲۶ رأس رسیده است.

امجد باقری، مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفته که شمار تلفات حیات وحش این استان بر اثر بیماری «طاعون نشخوارکنندگان» به ۱۲۶ رأس رسیده است.

باقری امروز سه‌شنبه ۱۲ آبان به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفته که این تلفات شامل کل و بز وحشی است که در «دربند ده بهار» منطقه شکار ممنوع «خرمنه‌سر» جان خود را از دست داده‌اند.

این بیماری از شهریور سال جاری در این منطقه شیوع پیدا کرده است.

منطقه خرمنه‌سر که از آبان سال ۱۳۸۱ جزو مناطق شکار ممنوع اعلام شده، در شمال استان زنجان و دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده و وسعت آن حدود ۷۸ هزار هکتار است.

در منطقه «دربند ده بهار» قبل از شیوع این بیماری ۲۰۰ رأس کل و بز وحشی زیست می‌کردند که بر پایه آمار تلفات، اکنون به ۷۴ رأس کاهش یافته است.

این بیماری در سال جاری باعث مرگ نزدیک به ۴۰۰ رأس کل و بز وحشی در هفتاد قله اراک نیز شده است. به تازگی در استان قزوین نیز این بیماری هشت کل و بز وحشی را از بین برده است.

بیماری طاعونِ حیوانی قابل سرایت از دام اهلی به حیوانات وحشی است و در مکان‌هایی مشاهده می‌شود که دام اهلی در تماس با حیوانات وحشی هستند یا از آبشخورهای مشترک استفاده می‌کنند.

این بیماری با شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهان، تنگی نفس، اسهال بدبو و سرفه بروز می‌کند و دامِ مبتلا به شدت لاغر شده و تلف می‌شود.

ترشحات چشم، بینی، آب دهان و مدفوع حاوی مقادیر زیادی از ویروس این بیماری است و شیر حیوان نیز حاوی ویروس است.

انسان به این بیماری مبتلا نمی‌شود، ولی می‌تواند ویروس بیماری آن را از طریق دست، کفش و لباس آلوده، به دام‌ها و مکان‌های دیگر منتقل کند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.