ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«براوو کانادا» برای کابینه‌ای که نماینده اقلیت‌هاست

جاستین ترودو رنگارنگ‌ترین و لیبرال‌ترین کابینه تاریخ کانادا را تشکیل داد. این کابینه ۳۰ نفری، ۱۵ وزیر زن، وزیر اقلیت‌های قومی و مذهبی و وزیر توان‌خواهان دارد.

روز ۴ نوامبر/ ۱۳ آبان، هم‌زمان با معرفی وزیران کابینه جاستین ترودو و مراسم سوگند آنها، کاربران شبکه‌های اجتماعی با شعار «براوو کانادا» از کابینه‌ای استقبال کردند که نماینده بسیاری از اقلیت‌ها و زنان این کشور است.

ترودو در کمپین‌های انتخاباتی‌اش قول داده بود که کابینه‌ای با برابری جنسیتی تشکیل دهد، اما بسیاری از منتقدان او می‌گفتند چنین چیزی در فضای سیاسی کانادا و با توجه به تعداد کمتر زنان نماینده به نسبت مردان در مجلس، ممکن نخواهد شد.

اما ترودو بر سر وعده‌اش ماند و  ۱۵ مرد و ۱۵ زن را به عنوان وزرای خود معرفی کرد.

کاربران شبکه‌های اجتماعی و شوق تشکیل کابینه‌ای با برابری جنسیتی:

— Mona Eltahawy (@monaeltahawy) November 4, 2015

در بین این زنان، مریم منصف نماینده افغان-کانادایی از منطقه پیتربرو، وزیر «نهادهای دمکراتیک» شده است. او اولین وزیر مسلمان کانادا و اولین زن مسلمانی است که وزیر شده است.

مریم منصف و وزارت نهادهای دمکراتیک

«زندگی در یک ساختار دموکراتیک موهبت است». این جمله‌ای بود که مریم منصف در روز وزیر شدن خود به «هافینگتون پست» کانادا گفت.

منصف ۱۱ ساله بود که به همراه مادر و خواهرش، افغانستان تحت حکومت طالبان را ترک کرد به کانادا آمد. پدرش زمانی که او دو ساله بود در حال گذار از مرز افغانستان و ایران در تیراندازی‌های مرزی کشته شد. کودکی او در شهر هرات و  در استان خراسان ایران گذشته است؛ کشور میزبانی که در آن مهاجر غیرقانونی بود و  از زندگی در آن خاطرات خوشی ندارد.

سلفی مریم منصف، مادرش و نخست وزیر

عموی منصف ساکن شهر کوچک پیتربرو بود و منصف نیز آنجا ساکن شد. او خود را افغانستانی-پیتربرویی می‌داند: «شهری پر از دریاچه و چمن‌های سبز که مردمش مهربان‌اند». منصف در تمامی این سال‌ها در سطح شهری، کنشگر حقوق زنان و اقلیت‌ها بوده است. او همچنین با شبکه‌های زنان در افغانستان در ارتباط نزدیک است.

مریم منصف به این دلیل وزیر  نهادهای دمکراتیک شده که پیش از این در سمت‌های دولتی در شهر خود خدمت کرده و رابط کنشگران و مطالبات آن‌ها با نهادهای دولتی بوده است. او در انتخابات شورای شهر نیز نقش داشته و یک بار برای سمت شهرداری پیتربرو هم نامزد شده اما رأی نیاورده است.

وزارتخانه منصف با عنوانی جدید بازتعریف شده و پیش از این وزارت «اصلاحات دموکراتیک» نام داشت و وظیفه وزیر بیشتر بازنگری نقش‌های نمایندگان مجلس در دموکراسی انتخاباتی بود. اما مریم منصف که سابقه کار کنشگری در شهر کوچک خود را دارد، قرار است که توجه این وزارت‌خانه را به نهادهای دموکراتیک معطوف کند: یعنی جامعه مدنی، رسانه‌ها، نهادهای نماینده گوناگونی فرهنگی، کنشگران، اقلیت‌های فعال در جامعه و نهادهای آموزشی مرتبط به این‌ها.

وزارت محیط زیست و رویکردی مدنی

رهبران جامعه زیست‌محیطی کانادا در مورد انتخاب کاترین مک کنا به عنوان وزیر محیط زیست و تغییرات آب و هوایی ابراز خوش‌بینی کرده‌اند چرا که او از پیشینه‌ای متفاوت از وزرای دیگر آمده و تجربه کاری با نهادهای غیر دولتی را در کارنامه خود دارد.

مک کنا که وکیل متخصص در تجارت بین‌المللی و حقوق بشر است، پیش از این با گروه‌های غیر دولتی در پیشبرد حقوق بشر در کشورهای در حال توسعه کار می‌کرده است. او همچنین مشاور حقوقی سازمان ملل متحد در مذاکرات صلح تیمور شرقی بوده است.

این وزیر که با فرزندانش معمولاً با دوچرخه رفت و آمد می‌کند، رویکردی مدنی به مشکل محیط زیست دارد و می‌خواهد که سازمان‌های غیر دولتی و محیط زیستی را در سیاست‌گذاری‌ها درگیر کند.

مک کنا راه دشواری در پیش دارد. سیاست‌های محیط زیستی کانادا در ده سال گذشته به‌شدت محافظه‌کارانه بوده‌اند. گلن موری وزیر محیط زیست استان انتاریو به رادیو ملی سی‌بی‌سی گفت: «در ۱۰ سال گذشته در مذاکرات فدرالی-استانی، مقامات دولت فدرال حتی اجازه نمی‌دادند که ما از عبارت تغییرات آب و هوایی استفاده کنیم.»

مک کنا باید برای بهبود وضعیتی تغییرات آب و هوایی که ۱۰ سال است در کانادا به فراموشی سپرده شده است، تلاش کند. او در نشست تغییرات آب و هوایی پاریس ۲۰۱۵ نماینده کانادا خواهد بود.

ویلچرنشین و شناگر پارالمپیکی که وزیر شد

کانادا تنها کشور جهان است که وزارت ورزش آن، وزارت کم‌توانی‌های جسمی و روحی نیز هست. روز ۴ نوامبر کارلا کارلترو، قهرمان پارالمپیک کانادا که چهار بار مدال طلا گرفته است، وزیر ورزش و کم‌توانی‌ها شد.

کارلترو همراه با خود یک عمر تجربه در ورزش و کنشگری برای حقوق توان‌خواهان را به مجلس کانادا و به وزارتخانه می‌آورد. او که با اختلال بینایی متولد شده است، سال‌ها وکیل کارگران کم‌توان بوده و در زمینه بازتعریف حقوق بشر برای شامل شدن افراد کم‌توان، فعال بوده است. کارلترو که خودش کم‌توانی جسمی دارد‌، تأکید کرده است که کم‌توانی‌ها تنها شامل جسم انسان‌ها نمی‌شوند، بلکه باید کم‌توانی‌های شامل بیماری‌های روحی و روانی را نیز به رسمیت شناخت.

کنت هر، وزیر سربازان بازنشسته و مشاور وزیر دفاع به همراه جاستین ترودو

کارلا کارلترو تنها وزیر جاستین تروودو نیست که با کم‌توانی زندگی می‌کند. کنت هر، نماینده مردم کلگری هم، پس از درگیر شدن در یک تیراندازی خیابانی، تیر خورد، فلج شد و از ۲۲ سالگی بر روی ویلچر زندگی می‌کند.

او که پیش از سیاست وکیل بوده، از فعالان حقوق دگرباشان جنسی در ایالات محافظه‌کار آلبرتاست و منتقد جدی نظامی شدن فضاهای شهری و حضور سلاح در شهرهاست. او که خود قربانی تفنگ و تیراندازی است، بارها انتقاد خود را نسبت به خشونت تفنگ‌ها در دست شهروندان به گوش سیاست‌مداران کانادایی رسانده است.

کنت هر، وزیر امور سربازان بازنشسته شده و قرار است دستیار و مشاور وزیر دفاع ملی هم باشد. صدای طرفدار صلح و مخالف خشونت سلاح‌های اتوماتیک در وزارت دفاع، به نحوی بیانگر نگاه انتقادی جاستین ترودو به حضور نظامی کانادا در دیگر کشورهاست.

جاستین ترودو بیست و سومین نخست‌وزیر کانادا  از حزب لیبرال این کشور است. پس از رونمایی از کابینه، کانادایی‌ها و غیر کانادایی‌ها در شبکه‌های اجتماعی، کابینه‌ای را مورد ستایش قرار دادند که از لحاظ جنسیتی برابر است، از همه استان‌های کانادا نماینده دارد، از همه اقلیت‌های دینی نماینده دارد، جوان و پیر از همه گروه‌های سنی در آن حضور دارند، از لحاظ فرهنگی و نژادی گوناگون است و وزرایی با پیشینه‌های قومی مختلف از جمله بومی‌های کانادا در آن انتخاب شده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کیقباد

    جاستین ترودو بیست و سومین نخست‌وزیر کانادا از حزب لیبرال پس از رونمایی از کابینه، کانادایی‌ها و غیر کانادایی‌ها در شبکه‌های اجتماعی، کابینه‌ای را مورد ستایش قرار دادند که از لحاظ جنسیتی برابر است، از همه استان‌های کانادا نماینده دارد، از همه اقلیت‌های دینی نماینده دارد، جوان و پیر از همه گروه‌های سنی در آن حضور دارند، از لحاظ فرهنگی و نژادی گوناگون است و وزرایی با پیشینه‌های قومی مختلف از جمله بومی‌های کانادا در آن انتخاب شده‌اند. برای درک ارزشهای کانادا باید به کانادا نگاه کرد، در فرایند دموکراتیک آن شرکت داشت و مایل بود تا در این دموکراسی تمرین کرد و سهمی داشت، بی شک کسانی که پیشینه تفکر دیکتاتور مآبانه دارند ارزش مفاهیم فوق الذکر را درک نخواهند کرد. دوستی که نگران آش شله قلمکار جاستین تردو هستند بدانند که این کشور ، کشور دموکراسی ، آزادی ، مشورت و پاسخگویی دولت است ، در صورتی که پلانی که با مشورت صاحبنظران با تجربه ارائه شده ، کار نکند، آن مسئولین هیچ ابائی در تغییر و اصلاح آن نخواهند داشت. و بی شک همیشه شنونده پیشنهادات شهروندان مسئول خواهند بود.

  • بابک

    در انتخاب همکارانش باید به دانش و تجربه نیز توجه داشته باشد. نباید برای یک تابلو جنس جور کند و بچیند. ولی آدم آزاده ای است و مانند هارپر سبکسر نیست. خدا کند پیروز باشد

  • nader

    درکانادای مهاجر پذیر٬ اقلیت و اکثریت  و یا زن و مرد وجود ندارد.  همه بطورمساوی حق رای دادن و حق انتخاب شدن دارند. نه شورای نگهبان فردی را رد صلاحیت میکند  و نه امکان تقلب وجود دارد.  همه انتخابات نیز  با نظارت گروههای مردمی داوطلب و  رایها با  کمک کامپیوتر شمرده و اعلام میشود. 

  • الياس

    اموزگارى بى تجربه در امور كشوردارى كه تنها نام پدر خويش را يدك ميكشد كه روزگارى ننخست وزير بوده ، با انتخاب وزيرانش اش شله قلمكار ى را براى مردم درست كرده كه دير يا زود حتى صداى اعتراض هوادارانش را خواهد شنيد.

  • «براوو کانادا» برای کابینه‌ای که نماینده اقلیت‌هاست | خبرگزاری دری

    […] منبع : رادیو زمانه […]