ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گردان اسدالله؛ همراه ارتش ترکیه علیه کردها

علی اصغر فریدی - برخی از مردم سیلوپی و جزیره بیش از یک هفته است که در زیرزمین خانه‌هایشان مخفی شده‌اند. ماموران امنیتی به هرخانه‌ای که بخواهند وارد می‌شوند، اجساد زیادی در خیابان‌ها رها شده‌اند.

«تیم اسدالله اینجاست»، «خون‌مان هم بریزد اسلام پیروز است»، «اگر ترکی افتخار کن و اگر نیستی اطاعت کن»، «دندان گرگ خونی شده است» ... این‌ها نوشته‌هایی هستند که در شهرهای کردنشین جنوب شرقی ترکیه روی دیوارها به چشم می‌خورند. این شهرها توسط ارتش، ژاندارمری و نیروهای امنیتی ترکیه محاصره شده‌اند و در آنها عملا حکومت نظامی برقرار است.

گروه اسدالله (Esedullah Timi) نام یک گروه شبه نظامی با مشی اسلام‌گرای سنی-ناسیونالیست ترک است که در جریان حکومت نظامی در شهرهای کردنشین در کردستان ترکیه در پاییز ۲۰۱۵ اعلام موجودیت کرد. هویت اعضای این گروه و وابستگی آن به جریانات شناخته شده، روشن نیست. تیم اسدالله اکنون در شهرهای کردنشین در کنار نیروهای دولتی و ارتش، موجب رعب و وحشت اهالی شده است.

حزب جمهوری‌خواه خلق، دومین حزب پارلمان ترکیه،  قبلا در گزارشی در رابطه با دیوارنوشته‌های گروه اسدالله در مناطق کردنشین، خواستار آشکار شدن این مسئله شد و حزب دموکراتیک خلق‌ها نیز این مسئله را به مجلس کشاند، اما وزیر کشور ترکیه هیچگاه به این سوال که «تیم یا گردان اسدالله چه کسانی هستند» جواب نداد.

مطبوعات ترکیه اما در رابطه با هویت و وابستگی این گروه که اعضای آن افرادی با ریش‌های بلند هستند، گمانه‌زنی‌هایی کرده‌اند. برخی آن‌ها را نیروهای ویژه وابسته به ریاست جمهوری ترکیه و برخی دیگر نیز آن‌ها را تیمی ویژه در داخل نیروهای امنیتی ترکیه و سازمان «میت» دانسته‌اند.

برخی از مخالفان دولت ترکیه نیز ادعا می‌کنند که گروه اسدالله در شمال سوریه مسئول هماهنگی و آموزش ترکمن‌های شمال سوریه و رابط اصلی بین جبهه‌النصره و داعش است.

محاصره شرناخ، جزیره و سیلوپی

ارتش ترکیه با اعلام مقررات منع رفت و آمد، با ١٠ هزار نیرو و تجهیزات سنگین نظامی از جمله تانک و زره‌پوش، شهرهای شرناخ، جزیره و سیلوپی را محاصره کرده است. هزاران نفر از ساکنان این مناطق مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده‌اند، صدها خانه ویران شده و بیش از صد هزار دانش‌آموز از رفتن به مدرسه بازمانده‌اند. بنابه آخرین گزارش‌ها تاکنون بیش از ١١٠ نفر از مردم غیرنظامی این شهرها جان خود را از دست داه‌اند که از این تعداد ۵۴ نفر آن‌ها را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند. یکی از زنان کشته شده باردار بوده است.

احمد داوود اوغلو نخست‌وزیر ترکیه می‌گوید، ارتش برای بازگرداندن آرامش و مقابله با پ‌ک‌ک به مناطق کردنشین جنوب شرقی آن کشور اعزام شده. حزب کارگران کردستان اما اعلام کرده که گریلاهای آن‌ها هنوز وارد جنگ با ارتش نشده‌اند و سنگربندی‌‌ها در داخل شهرها، سد کردن راه تانک‌های ارتش و درگیری با آن‌ها از سوی نیروهای مردمی صورت گرفته است.

گروه بحران بین‌المللی، با متشنج خواندن اوضاع ترکیه، به دلیل ازسرگیری درگیری‌ها میان نیروهای دولتی ترکیه و حزب کارگران کردستان، خواستار رعایت حقوق کردها، ازجمله مسئله زبان مادری و تمرکززدایی از سوی دولت ترکیه شده و از سوی دیگر از پ‌ک‌ک خواسته است تا از اعلام خودمختاری در مناطق کردنشین ترکیه خودداری کند.

این گروه تحقیقاتی در ادامه گزارش خود، خودداری دولت ترکیه از مذاکره با عبدالله اوجالان رهبر زندانی پ‌ک‌ک و به حاشیه راندن حزب دمکراتیک خلق‌ها را از عوامل بحرانی شدن اوضاع ترکیه دانسته است. گروه بحران بین‌المللی همچنین، عوامل یاد شده را باعث از دست دادن فرصت حل مسئله کردها از طریق قانونی و پارلمانی دانسته که که نتیجه‌ای جز پیگیری حس ناسیونالیستی کردها از راه اقدام مسلحانه ندارد.

همچنین سازمان حقوق‌بشری اتحادیه حقوق بشر (IHD)، که یکی از سازمان‌های عضو فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر در ترکیه است، در یک پیام رسانه‌ای اعلام کرده است: «فرماندهان ارتش از ۱۴ دسامبر ۲۰۱۵ در عملیات شرکت دارند. ارتش ترکیه با به‌کارگیری ۱۰۰۰۰ سرباز در جزیره و سیلوپی می‌جنگد.» این سازمان حقوق‌بشری همچنین افزوده است: «رئیس جمهوری و نخست وزیر ترکیه اظهارات هولناکی ابراز می‌کنند، از جمله می‌گویند که کلیه‌ مخالفان خود را در سنگرها دفن خواهند کرد.

عبدالسلام اینچه اورن، یکی از اعضای این سازمان حقوق بشری با متهم کردن نیروهای امنیتی ترکیه به نقض حقوق بشر در مناطق کردنشین ترکیه، با بیان اینکه "ارتش با بمب و تانک حمله کرده و ملاحظه زنان، کودکان و بیماران را نمی‌کند"، درباره شرایط مردم سیلوپی گفت: «در این خانه‌ها نه تروریست‌ها، که مردم عادی زندگی می‌کنند.»

وضعیت مردم شهرهای محاصره شده

بنابه گزارش رسانه‌های خبری، از صبح روز ۲۱ دسامبر، ارتش ترکیه از ساکنان شهرهای یاد شده خواسته است که خانه‌هایشان را ترک کنند. در بیانیه فرماندهان ارتش آمده است، اگر ساکنان این شهرها خانه‌هایشان را ترک نکنند، دولت نمی‌تواند هیچ مسئولیتی را در قبال آن‌ها بپذیرد، به همین دلیل، تاکنون بیش از ٢٠٠ هزار نفر مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند.

در همین رابطه هیات اعزامی حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP) دومین حزب بزرگ در پارلمان ترکیه به دیاربکر، می‌گوید که تنها در منطقه سور در استان دیاربکر که ٢٤ هزار نفر جمعیت دارد ٢٢ هزار نفر سکنه مجبور به ترک خانه‌هایشان و مهاجرت به نقاط دیگری شده‌اند و اکنون فقط ٢ هزار نفر در آنجا ساکن هستند.

این هیات که به دستور کمال قلیجدار اوغلو به دیاربکر سفر کرده بود و هیلمی یارایچی و ایلهان جیهاندار نمایندگان ختای و استانبول نیز عضو آن بودند، در مصاحبه با رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که از آغاز سال ٢٠١٥ تا پنجم دسامبر فقط در استان دیاربکر ٥٢٣ نفر در درگیری‌ها جان خود را از دست داده‌اند که ١٥٧ نفر از آن‌ها از شهروندان عادی بوده‌اند.

در رابطه با رفتار نیروهای امنیتی ترکیه در مناطق کردنشین این کشور، هیات اعزامی حزب جمهوری‌خواه خلق ضمن بیان اینکه اهالی منطقه شکایت‌های زیادی از برخورد و رفتار نیروهای امنیتی دارند، افزوده است، توهین به شهروندان کرد از سوی این نیروها باعث وخیم‌تر شدن شرایط شده است.

فرهاد آنچو، نماینده حزب دموکراتیک خلق​های ترکیه (HDP) نیز با اعلام این مطلب که «شرایط مردم در شهر سیلوپی در جنوب شرق ترکیه بسیار اسفناک است»، افزوده است: «تانک‌های ارتش، شهر را محاصره کرده‌اند و شلیک خمپاره به شهر قطع نمی‌شود.»

فرهاد آنچو که روز ٢١ دسامبر در شهر سیلوپی بوده، در یک مکالمه تلفنی به خبرگزاری آلمان گفته بود: «ما صدای کمک مردمی را می‌شنویم که می‌گویند یک هفته است در زیرزمین خانه‌های‌شان مخفی شده‌اند و احتیاج به کمک دارند.»

او همچین گفته است: «در بسیاری از مناطق شهر دیگر خبری از خانه نیست، زیرا خانه‌ها یا با خاک یکسان شده یا به آتش کشیده شده‌اند... ماموران امنیتی بدون مجوز به هرخانه‌ای که بخواهند وارد می‌شوند و این در حالی است که اجساد زیادی در خیابان‌ها افتاده‌اند و هیچ کس به خاطر ادامه درگیری‌ها جرات نمی‌کند آنها را به قبرستان شهر منتقل کرده دفن کند.»

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کسری

    تمام دولتهای خاورمیانه توسط غربیها شکل گرفته اند اگر آنها بخواهند خودشان هم این دولتها را تجزیه میکنند

  • Matt

    اقای راسخ دوست شما در كجا كشتە شد ،در تهران ،یا در شهری در كردستان ؟ امیدوارم گرفتە باشی!

  • کاوه

    نسل کشی در ترکیه امری عادی است و هیچ قباحتی ندارد. تقریبا یک صد سال است که اقلیت ها می کشند. از ارامنه تا علوی و از کرد تا آشوری.

  • حقیقتگو

    حکومت شاهنشاهی در ایران که با پول های نفتی و ساز و آواز و جشن دوهزار پانصد ساله و تاریخ تاریخ کردن و اعمال امپریالیست غرب پسند بر علیه شوروی رو پاهاش ایستاده بود وقتی غربی متوجه شدند که حافظ منافعشان خود سر و پرو شده توسط شبه پ کا کا ها در ایران سرنگون شد. شیه پ کاکا ها در دوره یورش امپریالیست غرب در سال 1979 به ایران بر روی سقوط دادن حکومت شاه و اخراج و فرار دادنش از ایران توسط گروه های مذهبی های امریکائی و انگلیسی و فرانسوی و مارکسیستی های مصلحتی و در کنار این گروه ها گروه های آدزبایجانی ها وکردها و لرها و بلوچ ها بودند که منافعاشان از هم دریده شدن و تجزیه ایران تامین میشد که امپریالیست ها همگی این گروه ها چه در داخل ایران و چه در خارج از ایران با هدف سقوط حکومت شاهنشاهی چه از طریق مالی و اطلاعاتی مدیریت می کردند و همه این گروه ها به این باور بودند که امپریالیست های غربی با دوسابقه جنگ جهانی چپاولگری برای زحمات شان در سقوط حکومت شاهنشاهی و فرار شاه از ایران لقمه ای برایشان پرت خواهند کرد ولی زهی خیال باطل!!! یادمان نرود شروع بلبشو در ایران توسط آیت الله شریتمداری و جمهوری حزب مسلمان از تبریز بود که آتش امپریالیست به تمام قالی حکومت سلطنتی سرایت کرد. در کشور آلمان کشور بیگانه که کردهای ایرانی و ترکیه ای و سوریه ای زندگی می کنند و همینطور عرب های سوریه نمیشود ایرانی ها خوششان نمی آید و خیلی هاشون از ایرانی های غیر کرد متنفرند!! به زندگی اکثریت چپاولگران و آدمکشان قشون آخوندی حکومت آخوندی شیطانی باید توجه کرد که این افراد از چه قوم و نژادی هستند که برای هدف خودشان حاضر به کشتن ایرانی های بی تقصیر و آزاده قوم هستند. آلبته بنده قصد توهین به قوم و گروهی را ندارم انسان های شریف و شرفتمند هم بین شان زیاد هستند و گرنه ایرانی جا نمانده بوده و شبه سوریه و عراق بودیم !!

  • یک ایرانی

    جناب "faryad " جمهوری اسلامی تنها و تنها فقط یک سایستش عوض کند تضمین میدهم صد دیگر دوام بیارد و فق و فق سیاست غرب ستیزی و بویژه اسرائیل ستیزیر ا کنار بگذارد. وای یک گروه داعشی مانند که امثال مصباح یزدی هستند نمیگذارند. اما به دلیل اینکه افراد نابخرد و متحجر در ایارن حکومت گرفتند و دروغهای خمینی را باور کرده ان که امام زمان از شام و فلسطین ظهور میکند آنها اسرائیل ستیزی میکنند. این بداشانسی مردم ایران است.

  • علی راسخ

    دوست سرباز من به شکل فجیع توسط این پ ک ک ها کشته شد به نظرم اینا حقشونه که نابود بشن

  • faryad

    ترکیه همسوی حکومت اسلامی ؟ سرکوب در داخل و صدور تنش به منطقه سیاست حکومت اسلامی ایران برای ادامه بقا چون هیچ برنامه ای ندارد: ابوالفضل اسلامی دیپلمات پیشین و مستعفی ایران در ژاپن می‌گوید: «من چهار سال در بانکوک بودم، شاهد بودم که مدام هر هفته مجوز پرواز برای سپاه پاسداران می‌گرفتیم تا این پرواز در بانکوک بنشیند، آن‌جا سوخت گیری کند و بعد به پیونگ‌یانگ برود تا از آن‌جا مهمات، اسلحه و موشک برای حزب‌الله لبنان ببرد.» او افزود که اروپایی‌ها این را می‌دیدند اما تنها یکی از این هواپیماها با چندین هزار تن متوقف شد و پرونده‌اش در اختیار شورای امنیت قرار گرفت. غربی‌ها از این مساله و این روند آگاه هستند «و شاید جمهوری اسلامی چون می‌داند که آن‌ها نقشش را در سوریه می‌دانند و اصلا خود هم می‌خواهد آن‌ها بدانند تا بگوید که اگر به من فشار بیاورید، من آن‌جا، در لبنان به شما ضربه می‌زنم. در جنگ ۳۳ روزه هم این‌ها نشان دادند که "ما هستیم '' و پس از این‌که لبنان تخریب شد، میلیاردها دلار برای بازسازی هزینه کردند، حتی خسارت خانه‌ها و کشاورزان را زمین‌هایشان تخریب شده بود، دادند. این دیپلمات ایرانی سابق درباره عدم مطابقت اهداف ایران و روسیه از یک سو و آمریکا و متحدانش از سوی دیگر در سوریه، می‌گوید: «جمهوری اسلامی از وجود داعش نهایت استفاده را کرده است. وجود داعش باعث شد که جمهوری اسلامی وجودش را در عراق و سوریه توجیه کند. مطمئنا وجود داعش برای جمهوری اسلامی مفید است و من می‌خواهم بگویم که بخشی از تسلیحاتی که برای داعش ارسال می‌شود و بخشی از حمایت‌ها، باز از طریق جمهوری اسلامی است.» او ادامه می‌دهد: «من خودم شاهد بودم که به ما می‌گفتند برای ما فرقی نمی‌کند کمونیست، شیعه، سنی. هرکسی که جهت ایجاد بحران برای حفظ و بقای نظام موثر باشد، باید به او کمک کرد. بودجه‌های سری سفارتخانه‌ها برای کسانی بود که اصلا مسلمان نبودند، کسانی که اصلا شیعه نبودند. اما این‌ها برایشان اصلا فرقی نمی‌کند. من معتقدم جمهوری اسلامی از وجود داعش به نفع خود بهره‌برداری می‌کند.» او با اشاره به سخنان زلمای خلیل زاد نمانیده پیشین آمریکا در امور افغانستان که گفته بود ایران در آن واحد هم به دولت مرکزی افغانستان و هم به طالبان کمک می‌کند، گفت: «واقعا همینطور است، منوچهر متکی هنگامی که به وزارت امور خارجه رسید، گفت اگر عراق و افغانستان آرامش پیدا کنند، اهداف بعدی ما هستیم. باید با هر وسیله‌ای که شده نگذاریم آمریکا در عراق و افغانستان موفق شود. و دیدیم که این‌ها با تشکیل سپاه بدر، سپاه قدس و میلیاردها دلار هزینه، عراق را به این روز انداختند. افغانستان را هم اگر بتوانند، مجددا به جنگ می‌کشانند!