اولین دیدار پاپ و رهبر ارتدوکسهای روسیه پس از قرن یازدهم میلادی
رهبران دینی کلیساهای شرق و غرب از سران کشورهای جهان خواستند با الگوبرداری از این همپیمانی، در جهت توقف کشتار و آواره شدن مسیحیان عراق و سوریه متحد شوند.

Pope Francis (L) and the head of the Russian Orthodox Church, Patriarch Kirill embrace during a historic meeting in Havana on February 12, 2016. Pope Francis and Russian Orthodox Patriarch Kirill kissed each other and sat down together Friday at Havana airport for the first meeting between their two branches of the church in nearly a thousand years. AFP PHOTO / POOL - Gregorio Borgia / AFP / POOL / GREGORIO BORGIA
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان با پاتریارک کیریل، رهبر ارتدوکسهای روسیه جمعه، ۱۲ فوریه/ ۲۳ بهمن در کوبا دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این دو رهبر دو شاخه بزرگ مسیحیت در دیدار کوتاهی در هاوانا، پایتخت کوبا، با امضای پیماننامهای خواستار توقف کشتار مسیحیان عراق و سوریه شدند.
این اولین بار است که رهبر کاتولیکهای جهان و ارتدوکسهای روسیه پس از قرن یازدهم میلادی با یکدیگر دیدار میکنند.
پاپ فرانسیس و پاتریارک کیریل با در آغوش کشیدن یکدیگر، «عهد اخوت بستند». این دو رهبر دینی کلیساهای شرق و غرب از سران کشورهای جهان خواستند با الگوبرداری از این همپیمانی، در جهت توقف کشتار و آواره شدن مسیحیان عراق و سوریه متحد شوند.
آشوریان و آرامیهای عراق و سوریه غالبا ارتدوکس و کلدانیهای این منطقه پیرو کلیسای کاتولیک هستند.
از آغاز حمله ایالات متحده و همپیمانان به عراق در سال ۲۰۰۳ بسیاری از آشوریان و کلدانیان عراق توسط گروههای اسلامگرا ربوده، شکنجه و تعدادی از آنها در بمبگذاریهای اماکن مقدس مسیحیان کشته شدند.
با شروع حملات شبهنظامیان داعش به موصل و دیگر نقاط مسیحینشین عراق، بسیاری از مسیحیان ساکن این منطقه از خانهها و شهرهای خود رانده شدند. در سوریه نیز داعش بسیاری از مسیحیان را گروگان گرفته است.
رهبر کاتولیکهای جهان با ابراز نگرانی از وضعیت آوارگان مسیحی خاورمیانه گفت: «در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، تمام خانواده برادران و خواهران مسیحی ما نابود شده و شهرها و روستاهایشان رانده شدهاند».
پاپ فرانسیس و پاتریارک کیریل با انتشار بیانیهای در ۳۰ بند اعلام آمادگی کردند تا برای حل اختلافات تاریخی این دو کلیسا هرگونه اقدام لازمی را انجام دهد و گفتند: «ما رقیب نیستیم، برادریم».
واتیکان ابراز امیدواری کرد که این دیدار به روابط این دو کلیسا بهبود بخشد و موجب شود که کلیسای شرق و غرب علیرغم تفاوتهای مذهبی، روند گفتوگوها را پس از گذشت ۱۰ قرن از سر گیرند.
پاپ فرانسیس پس از این دیدار برای سفری پنج روزه وارد شهر مکزیکوسیتی، پایتخت مکزیک شد. قرار است او حامل پیام همبستگی با قربانیان مواد مخدر و قاچاق انسان کلیسای واتیکان را به مناطق محروم مکزیک ببرد.
نظرها
نظری وجود ندارد.