ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک دختر بهایی محروم از تحصیل در ایران بازداشت شد

صفاجو در صفحه فیسبوکش درباره پسری خردسال به نام «بشیر کوشک‌باغی» نوشته که پدر و مادرش به دلیل تدریس در دانشگاه بهایی (BIHE) برای اجرای حکم رفته و بشیر تنها مانده است.

مأموران امنیتی روحیه صفاجو، دختر بهایی محروم از تحصیل را بازداشت کردند.

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران شنبه ۲۲ اسفند گزارش داد این دختر بهایی در کنکور سراسری سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ قبول شده اما به دلیل اینکه بهایی است، از تحصیلش در دانشگاه جلوگیری شده است.

یکی از نزدیکان روحیه صفاجو گفت که «روحیه بعد از یک سال تمام پیگیری و وقتی از همه راه‌های قانونی به نتیجه نرسید فقط در یک دل‌نوشته در فیسبوکش موضوع را مطرح کرد و درد دلش را نوشت و همین منجر به بازداشتش شد».

صفاجو در صفحه فیسبوکش درباره پسری خردسال به نام «بشیر کوشک‌باغی» مطلبی نوشته که پدر و مادرش به دلیل تدریس در دانشگاه بهایی (BIHE) به پنج و چهار سال زندان محکوم هستند و حالا هر دو برای اجرای حکم رفته و بشیر تنها مانده است.

بسیاری از شهروندان بهایی که با مؤسسه آموزش عالی بهائیان (BIHE) در ارتباط بوده‌اند دستگیر شده و این مؤسسه نیز غیرقانونی اعلام شده است. مؤسسه آموزش عالی بهائیان در سال ۱۳۶۴توسط استادان دانشگاه بهائی که از تدریس در دانشگاه‌ها محروم شده بودند تأسیس شد و جوانان بهایی که از تحصیل در دانشگاه‌های ایران محروم بودند در آن آموزش می‌دیدند.

روحیه صفاجو ۱۸ اسفند در خانه‌اش توسط هشت مأمور امنیتی شامل دو زن و شش مرد که خود را مأموران گاز معرفی کرده بودند، بازداشت شد.

مأموران پس از فیلمبرداری از خانه و تفتیش کامل منزل و توقیف وسایلی مانند ۱۲۰ جلد کتاب، لپ تاپ، موبایل تبلت، آلبوم عکس و سی دی، روحیه صفاجو را با دستبند به دادسرای کرج منتقل کردند.

همزمان سه شهروند بهایی دیگر به نام‌های سرمد شادابی، تارا هوشمند و بهزاد ذبیحی نیز بازداشت شدند.

روحیه صفاجو، تارا هوشمند و سرمد شادابی هم اینک در زندان اوین به سر می‌برند.

یکی از اعضای خانواده صفاجو گفته است مأموران در بازداشت‌های قبلی حتی شناسنامه‌های افرادی از خانواده را با خود برده و بازنگردانده‌اند.

در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بهائیان به‌عنوان اقلیت مذهبی به رسمیت شناخته نشده‌اند و پس از انقلاب ایران همواره مورد تبعیض‌های سیاسی، ‌اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گوناگون قرار داشته‌اند.

جمهوری اسلامی ایران نه تنها بهائیان را از حق تحصیل در دانشگاه‌ها محروم کرده است بلکه اجازه نمی‌دهد آن‌ها خود به تحصیل مستقل و ایجاد نهادهای آموزشی روی آورند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.