ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به بنرهای ضد‌‌آمریکایی

شهرداری تهران بیلبوردهای تازه‌ای را با محور شرایط و وضعیت زندگی آمریکایی‌ها در معابر عمومی نصب کرده که با واکنش‌های انتقادی گسترده‌ای همراه شده است.

شهرداری تهران بیلبوردهای تازه‌ای را با محور شرایط و وضعیت زندگی آمریکایی‌ها در معابر عمومی نصب کرده است که واکنش‌هایی انتقادی به همراه داشته‌اند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی به شکلی گسترده نسبت به محتوای این بیلبوردها معترض شده‌اند و یک عضو شورای شهر تهران هم گفته است که تذکرهای لازم در این مورد به شهرداری داده شده است.

بر روی بیلبوردهای ضد آمریکایی نصب شده در معابر شهر تهران چنین عبارت‌هایی دیده می‌شود:

- در آمریکا از هر پنج نوزاد دو نوزاد به صورت نامشروع به دنیا می‌آیند.

- از هر ۱۱۰ شهروند آمریکایی یک نفر در زندان است.

- طبق گزارش سازمان مبارزه با خشونت آمریکا:‌ در هر ۹ ثانیه یک زن آمریکایی مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد.

سابقه استفاده از بیلبوردهای ضد آمریکایی البته به سال‌های اول پس از پیروزی انقلاب سال ۵۷ در ایران برمی‌گردد اما ارائه تصاویر این‌چنینی از ایالات متحده و نقد وضعیت حقوق بشر در این کشور با ارائه چنین گزاره‌هایی، دست‌کم در قالب بیلبوردهای شهرداری، اگر بی‌سابقه نباشد کم‌سابقه است.

شهرداری تهران البته برای نقد سیاست‌های آمریکا و ایجاد فشار احتمالی بر دولت، هنگام مذاکرات ایران و قدرت‌های جهانی که به تصویب و اجرایی شدن "برجام" منجر شد هم بیلبوردهایی ضد آمریکایی را در معابر عمومی نصب کرد، اما در آن زمان دولتمردان آمریکا هدف این تبلیغات بودند و حالا موضوع حقوق بشر و سبک زندگی آمریکایی محور مورد نظر است.

البته به نظر می‌رسد که بیلبوردهای تبلیغاتی شهر تهران تنها در اختیار شهرداری نیستند:

در مورد اخیر اما با توجه به صحبت‌های محمد حقانی، عضو شورای شهر تهران، به نظر می‌رسد مسئولیت بیلبوردهای به نمایش درآمده متوجه شهرداری است.

حقانی به روزنامه آفتاب یزد گفته است که در شورای شهر به برخی از بیلبوردها که تبلیغات‌شان خارج از روال قانونی است تذکرات لازم را دادیم؛ در مورد بیلبوردهای فرهنگی هم همین‌طور.

نکته قابل توجه در صحبت‌های حقانی این است که محتوای بیلبوردها باید مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد و اگر این وزارتخانه محتوای فرهنگی بیلبوردی را تایید نکند، آن بیلبورد به نمایش در نمی‌آید یا اگر هم به نمایش در‌آمده باشد، به سرعت از سطح شهر جمع‌آوری می‌شود.

این عضو شورای شهر تهران اما روشن نکرده است که آیا بیلبوردهای مورد اشاره مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داشته‌اند یا نه، اما گفته است که برای بیلبوردهایی با مسائل فرهنگی که نمی‌توان مناقصه و مزایده گذاشت، کارگروه‌های مختلفی وجود دارند که هر کدام وظایف خاصی را در این زمینه انجام می‌دهند.

آفتاب یزد در سرمقاله خود به قلم علی‌رضا کریمی، سردبیر این روزنامه هم به همین موضوع پرداخته و نصب این بیلبوردها را رفتار عجیب شهرداری خوانده است.

کریمی نصب بیلبوردهای هنری را بر در و دیوار شهر که برخی از آن‌ها با امضای هنرمندان آمریکایی به نمایش درآمدند، با نمایش بیلبوردهای فعلی در تناقض دیده و شهرداری را گرفتار در یک پارادوکس: «... البته این رفتار شهرداری تهران بی‌شباهت به رفتار رییس این مجموعه نیست. بارها و بارها در آستانه برگزاری انتخابات و تبلیغات و پس از آن شاهد اظهارات و رویکردهای متناقض از جانب وی {محمد‌باقر قالیباف} بوده‌ایم. سیاست یکی به نعل و یکی به میخ سیاستی خاص برای راضی نگه داشتن همه طرف‌هاست که از جانب برخی سیاسیون پیگیری می‌شود ....»

مردم عادی و کاربران شبکه‌های اجتماعی اما با ایده‌های خلاقانه‌تری به نقد محتوای این بیلبوردها پرداخته‌اند.

هشتگی با عنوان  در توییتر فعال شده و کاربران با استفاده از عبارات طنز و کلمات قصار یا با رویکردی جدی و سیاسی، جملاتی را به جای آن‌چه درباره آمریکایی‌ها بر در و دیوار تهران به نمایش گذاشته شده، به شهرداری پیشنهاد می‌دهند.

از جمله این پیشنهادها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- کاربری به نام آلوچه: آیا می‌دانستید در ۳۰ سال اخیر چند صد هزار نفر از ایران رفتند آمریکا زندگی کنند ولی ۱۰۰ نفر هم از آمریکا نیامدند ایران زندگی کنند؟

- یک کاربر: برای لمس محرومیت کلمه بشاگرد را در گوگل سرچ کنید.

- کاربری به نام شهیاد: آیا می‌دانید فقط در ایران ۷۰۰ میلیارد دلار به همراه چند دکل نفتی گم می‌شود؟

- نگولی خفن خاتون: آیا می‌دانستید هزینه بیمه تامین اجتماعی، ربع هزینه درمان بیمار هم نمی‌شود؟

- آیا می‌دانید به زبان فارسی صادر می‌شود؟

- دلبند تنها: آیا می‌دانید در آمریکا زنان می‌توانند دوچرخه‌سواری کنند؟

از همین کاربر: آیا می‌دانید در آمریکا نه پدر و نه مادر، هیچ‌کدام حق ندارند با فرزندشان برخورد خشن داشته باشند؟

- محمد‌رضا: آیا می‌دانید در آمریکا انتقاد به دولت در رسانه‌ها جرم نیست؟

- تراویس: آیا می‌دانید پسر بچه‌‌ ۵-۶ ساله به فروش می‌رسد. (قیمت توافقی)

- ناصر‌الدین ناه: آیا می‌دانید در آمریکا گاز‌انبر وجود ندارد؟!

- یک کاربر: آیا می‌دانید حسن روحانی گفت نه تنها رفع حصر بلکه می‌شود پس از یک‌ سال تمام زندانیان حوادث ۸۸ هم آزاد شوند؟

- علی رنجبران: آيا می‌دانستيد ساختن بزرگراه از داخل پارک ملى خلاف قانون است.

- یک کاربر: آیا می‌دانستید در گرمای این فصل جنوب کشور مردم قطعی برق را هم تجربه می‌کنند؟

- آیا می‌دانید شهرداری بزرگ‌ترین آمار به خدمت گرفتن شرخر‌ها را در دنیا دارد؟

- دیاکو: فروش کلیه به قیمت توافقی

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کاربر ساده

    آیا میدانید دیگر دوره خر کردن مردم با سیاه نمایی کشور های دیگر گذشته ؟

  • ياس

    آيا مي دانيد كه كودتاي ٢٨ مرداد از طرف آمريكا و انگليس براي بردن نفت ايران نبود .چون هنوز هم نفت و سرمايه هاي ايران را مي بردند ، فقط بدون نام !!! شايد هم با تغيير نام !!

  • رویا

    آیا می‌دانستید در ایران زنان حق حضور در استادیوم فوتبال، والیبال و کشتی را ندارند؟

  • ممل امریکائی

    کاش فیش حقوق شیخ حسن نصرالله هم رو میشد

  • ناجی

    اگر باور ندارید ایران تنها کشوری است که در ان پول ۱۴۰۰۰۰ نفر از افراد پلیس را میخورند در گوگل سرچ کنید عطر گل یاس یا از یک پلیس بپرسید راهور کلانتری مرزبان و.... فرقی نداره پول همه خورده شده.تازه ایران تنها کشوری است که در همین پروژه به یه تعداد سردار سود خیلی خوبی داده شد‌

  • ناجی

    ایا میدانستید ایران تنها کشوری است که در ان پول ۱۴۰۰۰۰ نفر افراد پلیس خورده میشود و هیچ پیگیری نمتوانند بکنند. و بعد این پلیس میخواهد حق مردم را بگیرد یا انتقام پول خودش را از مردم بگیرد.

  • دکتر عبدالعزیز ساقی رامهــرمزی

    در آغاز جنگ عراق در برابر کشورمان ، صدام پیوسته از دو جزیره ی تنب بزرگ و کوچک ایران دم می زد که این دو جزو فلان و بهمان کشور لی لی پوتی پائین شاخاب پارس هستند . یکی از مجله های طنز آن دوران ( شنگول و یا بهلول ) در کاریکاتوری به صدام که تُنبانش بدنبال اردنگی ارتش قهرمان ایران در حال پائین افتادن بود نوشت : تو تُنبان خود را نگهدار تُنب بزرگ و کوچک پیشکش! هم اکنون هم باید به این نابغه ها گفت : شما به آمار مشعشعانه ی معتادان،تن فروشان،زندانیان،زیر خط فقر رفتگان و ... کشور خودمان بپردازید . پرداختن به کارهای از ما بهتران پیشکش !

  • احمد

    برادر چرا فرافکنی می کنی و ذهن مردم را از دزدی افشا شده اخیر رفاقیتان دور می کنید. درمانی برای بدبختی مردم خودمان پیدا کنید!!

  • roozbeh

    آیا میدانید ایران یکی از فاسدترین کشور مابین کشورهای دنیاست ضمنا نباید پیگیری کرد(کشش داد)؟ آیا میدانید حقوق یک ملا در ایران چقدر است؟ آیا میدانید دولت ایران سالانه چقدر از پول ملت بیچاره خرج گروه ها و دولتهای تروریستی میکند؟ آیا کسی در ایران میتواند میزان دارایی قبل از انقلاب و نزدیک به ۴۰ بعد از انقلاب سران نظام را مقایسه و بپرسد از کجا آوردی و بعد اگر فردایش به اطلاع مردم برساند.