ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بانک‌ها چگونه کاهش نرخ سود را دور می‌زنند؟

بانک‌های ایران برای دور زدن بخشنامه کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی راهکارهایی مانند حبس بخشی از وام و سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند.

به‌رغم اعلام بخشنامه کاهش نرخ سود بانکی و تسهیل پرداخت وام، بانک‌های ایران همچنان از اجرای آن خودداری می‌کنند.

بانک‌های ایران برای دور زدن بخشنامه کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی راهکارهایی مانند حبس بخشی از وام و سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند.

یک ماه از تصویب بخشنامه کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد می‌گذرد. دولت انتظار داشت که با اجرای این بخشنامه سپرده‌های بانکی جذب بورس و یا بخش تولیدی شود، اما بانک‌ها برای حذف سپرده‌های موجود و جذب مشتریان تازه راهی دیگر در پیش گرفته‌اند.

گزارش رسانه‌های رسمی ایران نشان می‌دهد که بانک‌ها برای عدم اجرای بخشنامه کاهش نرخ سود سپرده بانکی، مشتریان خود را به سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری با نرخ سود بانکی بیشتر فرا می‌خوانند.

خبرگزاری فارس دوشنبه ۲۸ تیر گزارش کرد که نرخ سود سپرده بانکی در بانک‌ها ۱۹ تا ۲۲ درصد است. این گزارش نرخ سود سپرده سه ماهه در بانک آینده را ۲۰.۵ درصد اعلام کرده است.

بانک پارسیان نیز برای جذب سپرده بیشتر سود سپرده در صندوق سرمایه‌گذاری لوتوس را ۱۹ درصد اعلام کرده که چهار درصد بیشتر از نرخ سود سپرده ابلاغی است. علاوه بر این موسسه سرمایه‌گذاری کوثر مرکزی هم به سپرده‌های سرمایه‌گذاران در صندوق سرمایه‌گذاری ۱۹ تا ۲۱ درصد سود پرداخت می‌کند.

برپایه این گزارش بانک‌های توسعه صادرات، ‌انصار، سامان، رفاه، پاسارگاد، کشاورزی، گردشگری، اقتصاد نوین، کارآفرین، دی، و بانک شهر نیز از این راهکار برای جذب سپرده‌های بیشتر بهره گرفته‌اند تا توافق مدیران بانکی و بخشنامه بانک مرکزی مبنی بر کاهش نرخ سود سپرده بانکی را اجرایی نکنند.

وام به شرط حبس ۲۰ درصد

در همین رابطه خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، نیز گزارش کرده است که بانک‌ها در حالی که به کاهش نرخ سود تسهیلات تا ۱۸ درصد موظف شده‌اند، به صورت غیر مستقیم از اجرای این بخشنامه خودداری می‌کنند.

این گزارش اقدام بانک‌ها را «تخلف و سرپیچی از اجرای مصوبه شورای عالی پول و اعتبار» نامیده و افزوده است: بانک‌ها بخشی از تسهیلاتی را که باید به مشتریان پرداخت کنند، بلوکه می‌کنند.

برپایه این گزارش برخی از بانک‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد از وامی را که باید به مشتریان پرداخت کنند تا پایان دوره بازپرداخت تسهیلات حبس می‌کنند. این اقدام بانک‌ها در شرایطی صورت می‌گیرد که بر اساس مصوبه شورای عالی پول و اعتبار و سیاست‌های دولت برای مقابله با رکود، بانک‌ها به پرداخت تسهیلات بدون سپرده موظف شده بودند.

خبرگزاری فارس نیز در همین رابطه گزارش کرده است که پرداخت تسهیلات با سود ۱۸ درصد از سوی بانک‌ها تنها با بلوکه کردن ۲۰ درصد از تسهیلات اجرایی می‌شود. برپایه این گزارش نرخ سود تسهیلات در بانک‌ها همچنان بیشتر از ۲۰ درصد است به گونه‌ای که بانک ملت در قبال اعطای تسهیلات ۲۴ درصد و بانک پارسیان ۲۲ درصد و بانک قوامین هم سود ۲۰ درصد را برای تسهیلات خود در نظر گرفته است.

در همین زمینه

کاهش نرخ سود بانکی و افزایش قیمت مسکن

مصوبه کاهش نرخ سود بانکی به جریان افتاد

نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد کاهش می‌یابد

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • bozorg

    هر کس یک جو عقل دارد بایست بزودی پولهایش از بانکها خارج کند. ورشکستگی بانک ها که تاکنون 12 تایش به گوش رسیده، هر که پس انداز بزرگی داردر را بیچاره خواهد کرد. تنها راه حفظ سرمیاه واقعی در ایارن دلار و سکه و مستغلات است. اینها دهها سال است اثبات کردند بهرتین مابزار حفظ سرمایه در ایرن هستند. بانکها بزودی احمق هایی پول پس انداز کردن به غلط کردن خواهند انداخت.